Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
14.6.2009 15:42 - Noir
A na co u Barbara Ac? Barbary by (IMHO) měl těžit z hafa životů a hlavně neustálé studnice Temp Hit pointů a DR. Má představa barbara vůbec neřeší, jestli dostává ťafky, stejně má (hlavně na paragonu avýš) schpnosti, aby mu nevadily. Takové frenzy řeší dost zásadní problémy. Víc by mi vadil nízký will save, který z barbara dělá mentálního otloukánka, který stráví hafo času dazed, slowed nebo restrained...

Multi avenger je v pohodě. Jednou za encounter není zas tak strašný. Mě přišel (na heroic) horší multi do barbara-pro tempesta nebo Two weapon rangera je ta jeho daily dost brutální (+2 ke všem damage do konce encounteru).
15.6.2009 18:30 - ShadoWWW
Přidal jsem do vystřihovánek další kousky, jako hobití nora, hrobka mumie, tábořiště v lese, skalnatý terén a mechanické pasti, které jsou doplňkem dřívější vystřihovánky EZ dungeons - deluxe edition.

Na zlatý podnos doplňků jsem přidal novou exkluzivní rasu renevantů. (heslo klasicky na zlatý podnos)
16.6.2009 09:19 - Faire
Jak je to vlastně s tím Character Builderem? Stáhnul jsem si demo, a je to užitečná věcička (ještě užitečnější by byla, kdyby ji dokázala načíst Kostka :)), ale nechce se mi platit insider, když ho jinak nevyužiju. Zdálo se mi, že funguje nějaký typ multilicence - že se každý předplatitel může o licenci k CB dělit s určitým počtem dalších, je to pravda? Pokud ano, byl by někdo ochotný, kdybych se odpovídajícím způsobem dělil na nákladech?
16.6.2009 09:31 - Lotrando
Zaplatíš měsíc a máš 5x update. Když to nevyčerpáš do konce předplatného, propadne ti zbytek. Na začátku měsíce se počítadlo resetuje, takže po updatu od Wizardů máš zase 5x update, pokud máš ten měsíc předplaceno.
16.6.2009 10:08 - Faire
To znamená, že musím mít vlastní účet k tomu, abych to zprovoznil? Nebo je možné se nalogovat pod účtem někoho jiného a vyčerpat mu jeden update? Chápu správně, že se updaty každý měsíc resetují, pokud máš předplatné i na další měsíc?

Každopádně díky moc ;)
16.6.2009 10:17 - ShadoWWW
Můžeš to updatovat i na cizí účet, ale vezmeš mu tím 1 update. A updaty se každý měsíc resetují, pokud máš i nadále Insider zaplacený (nebo ten člověk, na koho to updatuješ). V podstatě to znamená, že pokud je 1 DM a 4 hráči, tak mohou jet na jednu licenci.
16.6.2009 10:20 - ShadoWWW
V případě více hráčů jde udělat i jediný virtual PC, ideálně otevřený ven přes terminal services, kam každý hráč přistupuje, pokud potřebuje použít CB.

V takovémto případě může jet skoro neomezené množství lidí na 1 licenci. Ale chce to trochu technických znalostí a nevím, jestli je to úplně košér z hlediska EULA.
16.6.2009 10:23 - Nachtrose
A nebo, jak spal jinde Lotrnado, jet to pres virtual machine, ale to je podstatne narocnejsi na diskovy prostor.
16.6.2009 10:27 - Nachtrose
Píše:
ideálně otevřený ven přes terminal services, kam každý hráč přistupuje, pokud potřebuje použít CB.


Trochu detailu pls?
16.6.2009 12:26 - ShadoWWW
Nachtrose: Ideálně si třeba na notebooku (kvůli spotřebě energie a hlučnosti) připojeném k síti pomocí routeru (nebo switche) nainstaluješ virtual Windows Server edition, tedy verzi 2003 nebo (ideálně) 2008. Proč ne verzi 2000 nebo NT? Protože Character Builder na nich nejede. Serverové verze Windows mají právě tzv. terminal services, které umožňují mimo vzdálené plochy pro více uživatelů najednou i publikování aplikací, web services apod. Záleží na verzi TS, nejlepší jsou právě ve Win 2008.

V nainstalovaných virtual Win (např.) 2008 nastavíš TCP/IP, nainstaluješ a nastavíš terminal services - zapneš služby, které chceš, aby Windows nabízel pro přihlášené uživatele, a nastavíš na port routeru, který otevřeš na NATu pro konkrétní IP virtual stroje, port nastavíš podle TS.

V tuto chvíli se ti kdokoli, komu dáš přístup, může přihlásit na virtuální stroj (přes webové rozhraní nebo přes remote desktop) a surfovat, stahovat data na tvůj notebook, spouštět publikované aplikace apod. Hodí se to např. pro to, že když surfuješ na připojení na hotelu, v internetové kavárně nebo i v práci, připojíš se ke svému notebooku doma a nikdo nezjistí, co stahuješ, kde surfuješ apod. Jen vidí, že jsi připojený k jisté IP adrese. Spojení je šifrované, takže ani nezjistí, jaká data stahuješ. Ale to jsem trochu odbočil...

No a nakonec ještě do těch serverových Windows naninstaluješ CB, který se bude aktualizovat (jedinou licencí). Výhoda je zřejmá. Kdokoli s přístupem se odkudkoliv připojí k tvému noťasu a spustí napublikovaný CB. :-)

Více informací viz Google a "Terminal Services". Kromě Terminal Services umí tyto věci i Citrix, ale to je pro běžného uživatele velmi drahý a v podstatě zbytečný luxus. (Citrix má navíc třeba lepší správu vytěžování zdrojů apod. věci, které jako běžný uživvatel nevyužiješ.)

P.S. Ideální samozřejmě je, když je ten počítač s virtual Wokny stále zaplý a připojený k netu, aby se dalo připojovat kdykoli. :)
16.6.2009 12:35 - Nachtrose
ShadoWWW: Dik za pouceni. Ale asi zatim zustaneme u toho prenosneho image celych woken :-) I kdyz.... no, jeden kamos nejaky server ma, ale nevim, zda je pripojeny ven

Btw. kdy tu tak asi muzu ocekavat Eberron PG pdf? ;-) Bych z toho mel opravdu VELKOU radost.
16.6.2009 13:05 - Lotrando
Shadow: ty wokna stojí 20k :)

Nachtrose: čekej 2 týdny až měsíc, podle toho, jak atraktivní ta příručka je.
16.6.2009 13:11 - Nachtrose
Lotrando: na tohle by postacila i "free" verze onech woken ;-) A co se te doby na prirucku tyce, tak treba MM2 byl behem par dni. A proto doufam doufam doufam :-)
16.6.2009 13:12 - ShadoWWW
No ono ani právě nepotřebuješ server. Stačí ti obyčejný notebook nebo PC s Win XP stabilně připojený k netu. Na něm si jen rozjedeš virtualni image té serverové verze.

Co se týká Eberronu, tak ten bude v PDF hádám tak do sedmi dnů.
16.6.2009 13:29 - Nachtrose
Nicmene by ten server mel tu nespornou vyhodu, ze jede porad, coz o mem osobnim pc nemuzu rict ani z daleka ;-)
16.6.2009 13:41 - yokuzava
ShadoWWW, s tema TS masRecht. Je mozne pouze udelat kopii stazenych aktualnich datovych souboru CB na jiny stroj tak aby to fungovalo?
16.6.2009 13:47 - Nachtrose
Odin píše:
Je mozne pouze udelat kopii stazenych aktualnich datovych souboru CB na jiny stroj tak aby to fungovalo?


Zkousel jsem to jenom z trialu na full a to nefungovalo. Pristi update bych to mohl zkusit s full na full.
16.6.2009 13:52 - yokuzava
Mam pocit ze se musi jeste z Dokumentu udelat kopie souboru "builder_known_files.txt" a asi by mel byt nainstalovany na stejnem miste.
Ale to jsou jen me dohady :)
16.6.2009 16:39 - Faire
Zpět k tématu: pokud jsem to dobře pochopil, tak bych si mohl koupit aktualizaci od někoho jiného? Nabídl by se někdo? ;)
17.6.2009 06:43 - Beny
Píše:
Zpět k tématu: pokud jsem to dobře pochopil, tak bych si mohl koupit aktualizaci od někoho jiného? Nabídl by se někdo? ;)


Ano pochopil jsi to dobře, U nás má zřízený účet GM a další čtyři hráči aktualizují na něj. Zatim to funguje zcela bez problému. Vychází to pak ročně na hlavu někde okolo 250 až 300 kaček, což je směšná cena za to co to umí -:)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10330319404602 secREMOTE_IP: 3.145.94.251