Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
10.6.2009 07:03 - Nachtrose
Blaine: od Allmiru, Ardy, Darksun, Dragonlance, Ravenloftu atd. taky jeste zadna 4E prirucka nevysla.
10.6.2009 07:54 - Merlin
Nacht: no, spíš si myslím, že není tak populární...
osobně jsem si po vyjití 3,5e Eberronu koupil knížku. Líbila se mi, ale asi jsem zbytečně konzervativní, ale mě se míchání fantasy s punkem nelíbí a stokrát raději klesnu do klasického rádobystředověkého klišé než aby se mi postavy honily po vlaku (byt je na magický pohon).
Mám raději Kalamar
10.6.2009 08:22 - Nachtrose
Merlin: Kalamar neznam. A co se miseni technologie a fantasy tyce, taky jsem byval velmi konzervativni. Pak se mi do rukou dostala serie Final Fantasy a muj pohled na vec se ponekud poupravil. Kdyz se to dobre namicha, je to velmi prijemny mix. A asi tak moc, jak se tobe predstava honicky na vlaku nelibi, tak moc mne laka predstava souboje na vzdusnych lodich.
10.6.2009 08:24 - Lotrando
já bych teda vlak oželel, ale lítací loď rozhodně ne :)
10.6.2009 08:30 - Nachtrose
Vhledem k tomu, ze ten vlak tam je pry jenom jeden a predstavuje vrchol tamni "technologie", tak bych klasickou "westernovou" honicku/prestrelku na nem taky povazoval spise za rusivou ci protisettingovou. Ale kdo vi, kdyz se to dobre zaobali...

Mimochodem, nevite, zda tam ma byt i nejake vzdusne mesto? A co strelne zbrane? Aspon nejake ty bambitky ci muskety. Urcite by byli stylove, treba i za cenu rekneme reload: standard.
10.6.2009 08:34 - Sethi
mně přijde kombo steampunku a fantasy zábavné - rozhodně bych (při svých minimálních znalostech kosmologie) řekla, že mezi ostatními čistě fantasy projekty dost vyniká a rozhodně stojí za tu trochu pozornosti.

ostatně, ten artificer vypadá krutopřísně, dovedla bych si ji představit, malá křehká elfenka v umaštěných montérkách, za pasem klíč...
10.6.2009 08:41 - Nachtrose
Píše:
ostatně, ten artificer vypadá krutopřísně, dovedla bych si ji představit, malá křehká elfenka v umaštěných montérkách, za pasem klíč...


Heh, skvela predstava. Neco jako Gedgitka z rychle roty? ;-)
Jinak co si tak vybavuju nektere hry, kde byl v parte nejaky kytil/inzenyr, tak to byli tusim vetsinou holky. A v jedne mela jako zbran opravdu velkej klic :-) ( tahle slicna kraska i s prihodnym jmenem ;-) )
10.6.2009 08:46 - andtom
Vůbec mi nevadí určitá technologie ve fantasy. Dost se mi líbilo prostředí PC hry Arcanum. Nad tím světem někdo pěkně přemýšlel, jenom když si vezmu ten popis vzniku jednotlivých ras ...
Eberron jsem však ani nečetl, hraji prostě jinde. Je ale pravda, že momentálně jako kněz bohyně Erathis jsem si z portfólia té bohyně nějak sám od sebe vypíchnul vynálezy, to je to, co moji postavu zvlášť zajímá. Asi k tomu jako hráč trochu podvědomě tíhnu, minimálně se tomu nebráním.
10.6.2009 08:51 - Gabik
Já osobně jsem z kombinace punku a fantasy hodně natěšenej a umim si tam představit hru jako hráč i gm.

Vlaky, létající vzducholodě a nebo rovnou pevnosti - žádný jenom lodě - to je často i v klasickém fantasy.
Obrovský parníky ověšený spostou magickejch kanónů. Souboje království ne založené na spoustě rytířů, ale stojů co vypadají jako obří pavouci, kovem pobyté tanky. Obrovské kráčející konstrukty.

Mě osobně to hrozně láká. Mám rád klasické fantasy - hraju v tom prostředí několik her, ale ulítnout s jednou hrou uplně někam jinam mě hrozně láká.

Ale i přesto všechno mi vadí střelnejch prach. Ten mi silně nesedí. Radši uvidim tank s magickým dělem šílených technomagů, než na střelný prach.
10.6.2009 09:03 - Sethi
já k tomuhle hrozně tíhnu. miluju steampunkové šperky, předělávky moderních nástrojů, steampunkové slečny...

je to prostě hrozně krásná záležitost, když byla pára "in," tak na tyhle designové věci byl čas, vymazlené lokomotivy, nástroje srovnatelné s uměleckými díly... v moderní době na tohle jakoby není čas,počítače přešly od nástrojů pro experty k nástrojům pro každého, ale už nikdo neměl čas udělat je doopravdy hezké... je skvělé, že se k tomu někdo vrací.

do takové hry by mě asi nikdo nemusel dvakrát přemlouvat.
10.6.2009 09:06 - Nachtrose
Píše:
Ale i přesto všechno mi vadí střelnejch prach. Ten mi silně nesedí. Radši uvidim tank s magickým dělem šílených technomagů, než na střelný prach.


A neni to jedno? Nejprve to udela Praaaask a pak Buuuuuuum. Na zaklade ceho je celkem fuk. Jestli to bude strelny prach, alchymysticky prach nebo dabluv prasek...

On strelny prach je starsi nez znacna cast vynalezu pouzivanych v "klasickem" fantasy.
10.6.2009 09:28 - Nachtrose
Píše:
já k tomuhle hrozně tíhnu.


Takze takovyto PC case by se ti asi zamlouval:

1
2
3
4
5
6
10.6.2009 09:57 - wraiths
boze takovyhle skvely "vehementy" a "udelatka" chci,hlavne hodne knofliku a zarovek. :)
10.6.2009 10:52 - Aeris
V Eberrone sme istú chvílu hrávali 3.5e, ale mňa ten svet dosť rýchlo prestal baviť. Je to fakt guláš kde je všetko a ešte sa to tvári "normálne." Ale dokým si z toho človek vypichne len istú časť (napr. lietajúcu metropolu Sharn + noir/akčnú detektívku), tak je to fajn, no akonáhle začal autor odhaľovať Eberron v celom jeho obsahu/rozsahu, tak sa mi znechutil.
10.6.2009 11:50 - Fibriso
já jsem v eberonu hrál jednou, a vůbec mě nezaujal. Přišel mi takovej ... divnej.
Ale ten comp vypadá naprosto skvěle...

Sethi: tak to se kouni na comics Girl genius, to je přesně ono...
10.6.2009 15:31 - Kibic
Původně jsem se to tady chtěl vytapetovat vším možným, ale omezím se jen na pár ukázek pěkných hraček s užitnou funkcí ve 21. století - tu, tu i tu(popojet dolů;).

Ono asi koho steampunk zajímá, tak nějaké auditko o něm už sleduje.
10.6.2009 15:46 - Element_Lead
Skrze co jste se dostali k tomu ze sledujete takovehle veci? :)

Priklad... mam rad vitr ve vlasech, videl jsem film xy - zacal sem skakat z letadel s padakem.
11.6.2009 07:23 - Blaine
K tomu Eberronu a jeho gulasovosti. Eberron je v tomhle hodne divny a chapu, ze se to spousta lidem nemusi libit, ale zase je na skupine jak to bude hrat. My jsem treba jednou, kdy jsme ho skutecne hrali, tak jsem na nalehani druida nechal vytvorit skupinku rebelu, asi je to nejlepsi jmeno. Kteri bojovali proti magickemu establishmentu v Aundairu. Zacali jako takova bandicka podporovana jednim slechticem, ktery byl strasne hodny a kladny a pozitivni, z nej se samozrejme vyklubal hnusnej zakernak, ktery je chce vyuzit a nakoupit ty pozemky, ktere chce nechat ponicit partickou. Oni mu stejne pomohli a pak mu prilozili sekeru (fighter nepouzival v tehle kampani mece:)) a chteli podil na zisku. Ten jim dal a oni spokojene odjeli pryc. Ale pak si nasla elitni kralovska straz a sestrelila jejich koupenou vzducholod. A nasledne je zacala honit. Nakonec zemreli jako chudi a bezvyznamni psi v tunelech po Aundairskym hlavnim mestem, obkliceni z jedne strany aberacemi a z druhe strazemi. Zabklokovani, druid uz s prichystanymy nalozemi pod kabatem. Vybehli a zakriceli si a umreli.

Dalo by se rict, ze za celou dobu (asi 8 session) neopustili prostor 100x100 kilometru a stale se drzeli toho jednoho tematu.

Edit: cimz jsem asi chtel naznacit, ze by mozna bylo lepsi neprolizat ten svet tak dopodrobna, ale vybrat nejake to tema a zahrat si neco kratsiho, pak treba vybrat jine a pokud se chce dal pokracovat s postavami, tak je presunout nekam jinam a za predchozi casti udelat tlustou caru.
11.6.2009 18:46 - Nachtrose
Sethi píše:
dovedla bych si ji představit, malá křehká elfenka v umaštěných montérkách, za pasem klíč...


care to draw one?
11.6.2009 18:58 - Gurney
Ta kolemjdoucího steampunk klávesnice je skvělá, Sethin noťas ještě lepší ale ta slečna mě uchvátila :)

A když steampunk tak rozhdoně nějaký horror s hodně Ctulhu.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10499382019043 secREMOTE_IP: 3.14.141.228