Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
24.4.2009 13:13 - ShadoWWW
Píše:
Sethi: Když tak to nauploaduje někdo jiný :-)

OK. Kdo máte ještě chuť.
24.4.2009 15:20 - ShadoWWW
Jeden týpek si chtěl udělat pěkné legální PDF Arcane Power. Tak si objednal knihu, vyřezal stránky z knihy (a knihu si tak zničil) a začal skenovat.
Sotva začal, tak se na netu objevilo pirátské PDF. :)
Jeho reakce?
Thats so funny that i could cry. Now even the pirates got the pdf before i am able finish my own... somehow i am really not amused about all that. >:-(
24.4.2009 15:22 - Colombo
to je vůl, proč si to nenaskenoval, co potřeboval a nevyřízl si to pak elektronicky?
24.4.2009 15:41 - Nachtrose
Colombo: zeby proto, ze pri skenovani z knihy v celku nejsou strany pekne rovne, ale smerem k vazbe od scaneru odstavaji?
24.4.2009 16:09 - LZJ
Takže bez originálních PDF to bude stejné, jako za dob 3e. Zásadní a dobré knihy stejně někdo celkem hbitě oskenuje a oOCRkuje na ostatní si neplatiči počkají dýl :-
V pondělí má být obsah AP v Chacter Builderu.
BTW už mají v Černém Rytíři ty PHB2 nebo už prostě nebudou?

A ještě na téma pirátění: Rozhodli jsme se obejít omezené CB na 5 updatů za měsíc vytvořením virtuální mašiny, kterou si nasdílíme. Takže nám stačí jeden D&DI na skupinu.

Ještě ke staršímu dotazu, proč že je Fighter tank: Minulý víkend jsem si ověřil, proč je Fighter lepší defender než Swordmage - je to kvůli kostkám. Střídali jsme se v čele na úzkém schodišti a když byl na čele Fighter, tak DMovi padaly špatně hody na útoky a Fighter se trefoval skoro pořád. Když byl na čele Swordmage, tak se potvora (Tomb Guardian) trefovala pěkně, ale mě padaly tak trojky a čtyřky na útok ;-)
25.4.2009 10:27 - Blaine
Mimochodem, featy z Arcane Power jeste nascanovane nejsou? Nebo clanek z Dragonu o White Lotus Academy?
25.4.2009 15:14 - Sethi
přes noc jsem se snažila odlovit další verzi, ale venku zatím nic není, ani teď. budu to dál průběžně sledovat.
25.4.2009 16:28 - Blaine
Krucis a ja mam tedka posledni sanci precvicit si feat a vybrat si novy, protoze za pul hodky vyrazim na hru a muj swordmag by si tak strasne rad vzal nejaky swordmagovsky feat a ne jen obecne trapne featy, ktere z nej nedelaji swordmaga:(
Pro shielding swordmage (a jeste githynakiho k tomu) tam nic neni!
26.4.2009 11:02 - Sethi
malý výtah z AP.

co se dokončení scanu týče, je kolem toho spousta keců a výsledek žádný =)
26.4.2009 14:17 - Blaine
tak ja jsem vcera pouzil sveho swordmaga okoreneneho novymi powers z AP - a skutecne jsem na tom lip, to co jsem od nej chtel umim tedka o dost lepe - vic teleportu, lepsi ochrana me part
Utilita 2. lvl: moznost redukce dmg i od neomarkovaneho oponenta
Encounter 3. lvl: moznost totalniho zruseni utoku a prevedeni dmg na cizi cil! - pouzito ve Scales of War v situaci, ktera zachranila partu a diky tomu to nase velmi obtizne fungujici parta (2x rogue - ciste dmg, 1x wild shape druid a 1x shielding swordmgae) vubec dokazala dat (mimochodem jsme ten encounter porazili neupraveny a on pritom byl absolutne mimo nase silove moznosti... i kdyz ja tam pouzil 7 HS).
26.4.2009 18:18 - Lotrando
A co ten ensnaring? Mě to přijte dost imba. Btw, je nějaký důvod hrát Githiankiho oproti eladrinovi? už jsem to párkrát viděl ale pořád netuším, v čem je lítání lepší než teleport (min provokuje útok)
26.4.2009 18:25 - Sethi
třeba proto, že chce někdo hrát krutopřísněho ještěráka místo třpytivé bukvice? =)
26.4.2009 19:55 - Lotrando
tyhle rasy z monster manuálu nemaj nic moc na výběr, a to jak pro ťunti, tak ani rp. teda kromě toho lítání. jinak jsou to lidi a nemaj kopýtka :)
26.4.2009 20:06 - Blaine
Lotrando: Me se ensnaring nijak moc nelibi, sice by se mozna hodil roguum vic, ale me se libi ten shielding a tedka k nemu mam dokonce i hodne slusny powers.

K tomu Githovi - mas proste drsneho pirata z Astral Sea! Nejvetsi drsnaky ze vsech - jaka jina rasa stavi svoje mesta na mrtvych telech bohu? Jaka jina rasa postavila lode, ktere se plavi po Astral Sea? Jaka jina rasa muze rict, ze pred stinem jejich lodi se tresou bytosti po celem vesmiru? (OK, bohy nepocitam... a jiny super ultra turbo mocny bytosti taky ne...:)).
K tomu litani - to litani se narozdil od eladrinskyho portu da pouzit i na spojence - a ja to tak pouzivam, neni lepsi vyuziti nez ve svem kole prehodit rogua za priseru, on si potom ve svem zautoci a pak jeste s gracii odejde, takze priserak, ktery ma mocny close burst ho proste netrefi.

A hlavne - ja nehraju elfy. Nikdy. Nikdy. A to ze Eladrini se jmenuji Eladrini a ne elfove na tom nic nemeni - je to usaty a je to jenom jinej druh elfa, brrrrrrr.
26.4.2009 20:11 - Sethi
vždyť githyanki jsou taky ušatý...

a vůbec, jestli máš něco proti uším, tak to řekni rovnou, vyřídíme si to jako ušák s ušákem.
26.4.2009 20:29 - Jarik
Dragonborni taky mohou mit kridla... a prijde Vam to divne, nebo naopak slabe (na 12lvl). Mne to prijde RP :)
Ono, kdyz to DM povoli, tak to muze v urcitych chvilich zafungovat jako hezky bonus k Zastraosovani, Skoku, Atletice, ... ono vlastne skoro ke vsemu.

Takova kridla to je nenahraditelna vec :)
26.4.2009 20:38 - Blaine
Githyove nemaji kridla jejich abilita se jmenuje "Telekinetic Leap". Je to proste takova SWish Force:P Hlavne se to suprove kombi se swordmagem jeste, kolem leve ruky mu poletuji proudy magicke energie, ktere pouziva jako stit (swordmage warding) a jeste tou levou rukou obcas machne, nekoho teleportne nebo nekam s nim preleti... (plus mi DMko dovolilo jeden ritual, ktery mi umoznuje prenaset ocarovani mezi zbranemi - takze mam stejny mec, jako jsem mel na zacatku, obcas si s nim povidam a tak)

Sethi: Ale ja nemam usi, muj gith je cely zafacovany v obvazech, aby zbytecne nedesil beznou populaci... jedine co je videt jsou zlute oci a kstice tuhych cernych vlasu... jo a jeste magicky cary po vsech tech obvazech, ktere je chrani pred znicenim (coz musim udrzovat pravidelne residuem a krvi padlych nepratel)
26.4.2009 21:14 - Sethi
máš uši a naučíš se je mít rád. nebo uvidíš...


;)
26.4.2009 21:27 - Blaine
No chtel jsem na to odpovedet taky obrazkem, ne vlastnim protoze neumim takove veci vytvaret, ale obrazkem nekoho jineho. Ale jedine obrazky, ktere by odpovidaly, byly vetsinou plne presprilisne nahoty, pripadne byly az pornograficke. Takze si jedine co muzu dodat je: zabehni na devart a vyber si, ktera spoutana tiefling se ti libi vic:P
26.4.2009 22:08 - Sethi
myslím, že chápu...

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.090652942657471 secREMOTE_IP: 18.217.108.11