Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
5.11.2008 16:45 - Almi
Tak Bard i Playing Minotaurs jsou na Stříbrném podnose.
5.11.2008 16:47 - Alnag
Docela bych si zahrál barda... :o)
7.11.2008 11:08 - noir
Nevím, kam to dát, tak to prdám sem: DnD se zase objeví v nějaké kultuře! Podle Scifiweekly.com:
Dungeons & Dragons & Futurama
David X. Cohen, co-creator and executive producer of the animated SF series Futurama, told SCI FI Wire that Bender's Game, the latest made-for-DVD movie, pays homage to fantasy games and movies of all kinds, but especially Dungeons & Dragons.
In the new film, Fry (Billy West) and company end up venturing from deep in outer space to deep beneath the earth. And down below they find themselves contending with a medieval universe that's populated by dragons and knights and villains, some of which look very, very familiar.
"If you get the DVD, there's a bonus feature called Dungeons & Dragons & Futurama that I really like," Cohen said in an interview. "I host that. It's for a limited audience. You have the choice to watch it or not, but I think the people who know Dungeons & Dragons will really appreciate it. The movie is not, obviously, specifically about Dungeons & Dragons."
Bender's Game also tips its cap to The Lord of the Rings, The Chronicles of Narnia and, of course, Ender's Game.
"We wanted to hit all of these fantasy things," Cohen said. "We wanted to work in any kind of fantasy we could while we had the opportunity. So it's not 100 percent referencing any one specific thing, but a melding of these different but related things. I did play a lot of Dungeons & Dragons as a kid, as did several of our writers, so it was an opportunity to unload some of the joy of our youth onto the rest of the world."
Cohen added, "Also, I think, as far as the appeal to us, a big part of it is the visuals. The idea of seeing the fantasy versions of our characters was very exciting. Seeing Fry as a dragon or Bender [John DiMaggio] as a knight or Leela [Katey Sagal] as a centaur was one of the most fun aspects of the third one." Futurama: Bender's Game arrives in stores on Nov. 4.
10.11.2008 10:30 - Almi
Alnag: Ani se ti nedivím, vypadá docela zajímavě.. a pojmout ho jako barda v Gamers 2 by neškodilo :o))
11.11.2008 10:27 - Lotrando
dnes na Insideru beta Character Builderu, omezeno levelem 3, ale vypadá to docela dobře.
btw, "schováme se za hradbu z mrtvých bardů" už zdomácnělo
12.11.2008 08:57 - Almi
Na Stříbrném podnose se objevilo pár nových věcí:
- téměř kompletní balíky battlemap pro Keep of the Shadowfell, Thunderspire Labyrint a Pyramid of Shadows;
- nově obohacený balíček s battlemapama (nově malá vesnice a hospoda);
- dva bestiáře fanmade potvor z ENworldu. Některé lepší, jiné horší, ale pár dobrých nápadů tam je;
- dva 4e fan low level questy, jeden z nich i s battlemapama;
- človíček s nickem Stalker0 spáchal v dobách pochyb o funkčnosti Skill Challenge ve 4e alternativní systémy. Docela zajímavé počtení, inspirace. Kvalitu vzhledem k tomu, že nejsem matematik, zhodnotit neumím :o))))
- dlouho očekávaný DDI Charakter Builder - beta, o kterém se zmiňoval Lotrando a jiní níže. Je to jen instálátor, potřebujete mít na kompu .NET verze 3.5 (aspoň něco takového to po mně chtělo)
- item sheet pro Thunderspire Labyrint. Velmi pěkný, doporučuji zkouknout;
- jeden Hazard - Falling Stalactites
- pár dalších drobností, ukázek z chystaných věcí a tak...
Odkaz na vše je nahoře, heslo d20.cz :o)))
12.11.2008 10:09 - Blaine
2Almi: Stalker0 mel krasnou analyzu, na Enworldu jsem ten jeho post sledoval od zalozeni, protoze tam ukazoval nektery veci, ketry jsem si vsiml pri svem vlastnim testovani SC. hlavne kdyz je proste vezmete a ocistite je ode vseho RP, ktere proste musite pri SC delat a podivate se na to ciste jako na problem hodu kostek, tak vam vyjde par peknych blbosti. Napad SC je super, ale jeho samotne mechanicke provedeni uz tolik ne.
12.11.2008 10:15 - Alnag
Blain: Souhlas. Taky jsem Stalkera četl, bylo to velmi zajímavé.
Almi: Díky ti!
12.11.2008 10:36 - Almi
Blaine, Alnag: NO, mně by docela zajímalo, co si o tom myslíte. Mně totiž opravený WotC SC přijde sice jednodušší než předchozí, ale čísla jim tam nesedí ještě víc. Stalker0 nabízí některé zajímavé momenty a postupy, které mi na tom novém chybí, ale netroufám si je nějak spojit, protože na to nemám :o)
btw: V posledních několika sezeních jsme úspěšně otestovali použití SC i na řešení situací, která by v normální hře zabrala klidně i celé sezení, ale které nejsou pro quest klíčové. A dá se na takové případy dokonale použít dohoda o výsledku encounteru.
Šlo o scénu, kde postavy chtěli zadavatele questu očistit od podezření ze strany pašerácké gildy. A navíc, že by rádi podezření přehodili na někoho jiného (nesympatického masterwork weapon kováře :o) ). Každý jednotlivý hod pak představoval jeden dílčí krok v jejich plánu (třeba padělání falešné zprávy, její podstrčení někam atp.), kde na konci byl kýžený úspěch.
Jiné vtipné použití SC se dá použít, pokud postavy chtějí prodat poklad za vyšší cenu než cenu obvyklou. Sami si řeknou, jak by toho chtěli dosáhnout, a DM následně koriguje scénu a stanovuje nebezpečnosti (které jsou většinou rámcově (snadné, střední, těžká, hoodně těžká :o)) známé, aby postava věděla, do čeho jde. Rychlé, elegantní a přesto je v tom mikropříběh i RP.
12.11.2008 11:22 - Blaine
2Almi: Obsidian system je asi nejlepsi, ktery jsem zatim na SC videl. Ma stredni obtiznost skill checku zabudovanou napevno do sebe - nejsou zadne "hard" nebo "easy". Tabulka pod DCckama a vysvetleni v textu, ze parta v tomto systemu ma uspet asi tak v 70%-80% pripadu sice neni podlozena cisly primo v tech pdf, ale na enworldu je myslim Stalker0 daval, takze v tomhle pripade bych mu v cislech dost veril. Vychytavky, rady a tak... Proste pokud chcete pouzit SC, kde se toho da hodne delat a chcete to mit otestovano a propocitano, ne neco co si sami vytvorite na koleni, tak Obsidian je super system.
12.11.2008 18:39 - Conlai
Almi: Díky za ten podnos. Restecpah!
13.11.2008 07:18 - Almi
Conlai: Není zač :o))
A když se o tom nebude nikdo moc šířit, visí tam Gamers 2... stejně jako nový quest ze série WotC Scales of War: Den of the Destroyer, určený pro postavy na 7. levelu.
13.11.2008 08:44 - noir
Almi: A ten článek o warlock warlordech by nebyl, že jsem tak drzý? :o)
13.11.2008 22:11 - Almi
Pár novinek zadáno... a vůbec. Protože to přibývá co pár dní, vždycky ohlásím jen nový Dragon, Dungeon a podobné zásadnější věci.

Jinak - dokud mne to bude bavit, budu tam přidávat průběžně i excerpts, články a podobné zajímavé drobnosti.
19.11.2008 08:26 - ShadoWWW
Tak vyšly dva nové přírůstky:


Martial Power


Draconomicon I: Chromatic Dragons

19.11.2008 09:42 - SEBastian_Chum
to si dělaj zadek že bude víc než jeden necronomicon?!

ka-ching
19.11.2008 09:44 - Lotrando
SEB: oni draci jsou teď rozdělení na hodné a zlé. Chromatičtí jsou v podstatě ti zlí, i když to nemusí být pravidlem, zatímco metalický jsou spíš ti hodní.
19.11.2008 09:49 - SEBastian_Chum
Lotrando: to mi nepřijde jako novinka ne?
19.11.2008 09:53 - Lotrando
Nejsem až tak znalý, ale tak nějak to mezi řečí zdůvodňovali wizardi. Skutečnou příčinou bude záměr prodat dvě knížky.
19.11.2008 10:02 - SEBastian_Chum
jo jo, tu martial power taky radši nekomentovat

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.05880880355835 secREMOTE_IP: 18.221.53.209