sirien: vidiš, my, rodilÝ pražani, křtěnÝ Vltavou, říkáme: "seš si jistej?" :)
ad živým ... hmm, na automatické opravy bych to asi neuhádal, že ne? :D ...
York: podle čeho to poznám? tak v první řadě to poznám podle kvality napsaného kódu té aplikace. když se tím živíš (s měkkým "í"), tak ten kód podle toho vypadá.
oproti tomu "neškolená ruka", různé nezažité návyky atd. se projeví, věř mi.
a i když budeš slepovat aplikaci z kusů kódu, co posbíráš po netu, tak to v tom bude poznat.
sirien: ok ... je tedy v ČR hodně schopných lidí, kteří by to zvládli ... ať je po tvém.
pohříchu bohužel z nich zatím nic moc nevypadlo. Žádný setting, který by mě oslovil, měl jsem chuť si v něm zahrát. Třeba Asterion měl zajímavá rozšíření pro hru, samotný setting byl ale takový dětský.
Celá tahle část diskuse, kde ty si vždycky vybereš jednu část příspěvku, kterou trháš, byla za mě o tom, že:
1. tvoje snaha říkat lidem "nepište 10tou verzi DrD, nikdo o ni nestojí a je zbytečná" je bláhová a zbytečná (ale nebráním ti v ní, abys nemyslel)
2. lidi píšou svoje pravidla, protože je to baví a chtějí je psát, i když je třeba nikdo nevydá, nebo to (skoro) nikdo nekoupí
3. lidi, kteří píšou pravidla, nelze jako kuličky jen tak převést na užitečnější práci, například psaní settingů, jak tu někdo navrhoval ... kvality, potřebné k psaní pravidel nejsou stejné jako kvality k psaní settingu. představa, že autora, píšícího pravidla, někdo přesvědčí, aby místo toho šel psát setting, je také bláhová a zbytečná (ale ani v tom nikomu nebráním)
4. roztříštěnost RPG her u nás nevidím jako problém, a nemyslím, že by něčemu prospělo, kdyby tu byl jen jeden systém pro generic fantasy, jeden pro detektivky, jeden pro superhero atd. a k těm by lidé psali už jen specifické settingy a moduly.
to je jistě sen některých tvůrců a příznivců, že by vyhrál zrovna ten jejich / jejich oblíbený a bylo by to fajn. většinou sami od takové myšlenky ustoupí v případě, že se ukáže, že by vyhrál jiný, například jimi neoblíbený systém (což je jen takový doplněk a ne hlavní myšlenka, kdybys hledal nějakou část k cupování, tuhle přeskoč)
snažil jsem se v tomhle příspěvku zdržet nesmyslných přirovnání a nadsázek ....