[Bulvár!] Lidé ovládáni webovými stránkami!

V této sérii naleznete různé pseudonovinové bulvární články, které můžete využít buď jako inspiraci, nebo přímo jako materiál do her typu World of Darkness, Esoterorists nebo jiných urbanfantasy.
Napsal sirien

Lidé ovládáni webovými stránkami!

"Internet je ukázkou dobrého úmyslu, kterým nám sám Satan dláždí cestu do pekel. Všichni mluví o dostupnosti informací, pokročilé komunikaci, výhodách, které nám přináší. Bagatelizují se rizika jako stránky útočící na morální hodnoty, perverzní a násilná videa, vytváření patologických komunit."

Takto zněla slova Bernarda Urtického, když sloužil mši za několikanásobného nezletilého vraha z jeho farnosti, když byl vynesen rozsudek. Jistě byla pronesena v návalu emocí a zlosti, přesto nelze přehlédnout pravdu, která se za nimi skrývá. Internet je plný nebezpečí.
Po celém světě vznikající stránky, na kterých si naše nezletilé děti mohou klidně stáhnout porno (stačí, když bez ověřování jedním kliknutím potvrdí, že jsou zletilí) jsou jen špičkou ledovce.
Existují nechvalně proslulé, a pro jistotu zde nejmenované, stránky, na které zvrhlí šílenci jiným lidem posílají fotky zabitých lidí s místy, kam je zakopali. Existují fóra, na nichž se lidé domlouvají na nekřesťanských a protikřesťanských aktivitách - neonacistických demonstracích, sexuálně zvrhlých setkáních nebo hraní takzvaných rolových her, před nimiž společnost neúspěšně již desítky let varuje naše americká sestra Patricia Pulling, a dalších.
Milovníci internetu řeknou, že stejně tak existují podobné hospody. Je však existence jednoho zla důvod k ignoraci druhého? Zastánci internetu budou tvrdit, že se na takových stránkách scházejí jen lidé sami již nahnutí. Stojí-li však někdo na okraji propasti, musíme do něj ještě strkat? Neměli bychom mu raději podat pomocnou ruku?
Co vám však nikdo z nich obhajovat nebude, ale rovnou to zapře, je, že tyto internetové stránky lákají další, zatím nedotčené, lidi a konvertují je k obrazu svému. Dokonce se tím ani nijak netají! Uživatelé stránek jako je RPG fórum nebo d20 dokonce přímo vyhlašují, že je jejich cílem svou činnost rozšiřovat mezi další, zatím nedotčené lidi. Prohlašují to za takřka svatou, prospěšnou činnost. Někteří jsou možná tak pomatení, že tomu i sami věří.
Nahlédnete-li pod povrch, zjistíte, že věci jsou ještě horší, než se zdají. Existují mladí lidé, které jejich spolužáci dohnali k sebevraždě tím, že je zesměšnili a pak nahrávku svého aktu umístili na stránky jako je YouTube.
Ani to ale ještě není nejhorší ze všeho. Internet se totiž podle některých vážených lidí skutečně stal doslova a do písmene branou Pekelnou. Bratr Rotanimuli Natas z kláštera sv. Augusta, který se problematikou dlouhodobě zabývá, nám sdělil, že stejně jako mohou Ďáblovi služebníci posednout člověka, mohou posednout nebo nechat část své zlé moci i na věcech - nebo kusu virtuálního prostoru. Taková webová stránka pak ovlivňuje myšlení lidí, kteří ji navštíví a může je dohnat i ke skutkům jako je vražda. Některé stránky (jako třeba zmíněný YouTube) jsou tak obsáhlé, že zkažené mohou být jen některé jejich části - o to nebezpečnější však jsou, neboť člověk nikdy neví, zda jej další odkaz nepošle do náruče zla.
To se nejspíše stalo našemu ubohému bratru, jehož jméno pro nezletilost neuvádíme. Bratr Natas dokonce prošel jeho osobní počítač a pečlivě, ač opatrně, prošel stránky, které náš mladý bratr navštívil. Domnívá se, že dokonce odhalil nick (internetová anonymní identita), za nímž se skrývá ten, kdo jej svedl na zcestí - říká si "Lamiel696-30". Nejen to. Dokonce si i myslí, že onen jedinec vůbec nemusí být člověk, ale že může jít o akt posedlého jedince, nebo dokonce o čistě virtuální projekci některého z Padlých, kteří objevili cestu na tento svět. Bohužel, poté, co svedl nejspíše několik lidí k hrozným činům, se po něm slehla zem. Pokud jde o někoho posedlého, či někoho, kdo jen vzývá temné síly, pak mohl začít vystupovat pod novým jménem. Pokud však jde opravdu o jednoho z Padlých, pak nejspíše jen vyčkává na další příležitost, až se věci uklidní. Dle bratra Natase je totiž pro démony z teologických důvodů změna jména poměrně složitým aktem.
Doufejme tedy, že jej již brzy, dříve než dojde k dalšímu neštěstí, najde někdo povolaný, kdo by jeho řádění učinil přítrž.
"pro jistotu nejmenované stránky" jsem chtěl původně jmenovat, ale nakonec jsem se rozhodl dodržet pravidla 1 a 2.
Patricia Pulling je reálnou osobou. Její boj proti DnD a jiným RPG je reálnou skutečností.
RPG F a d20 - rád bych upozornil, že nejde o provokaci, osobně patřím k těm, kteří se snaží RPG šířit kde jen to jde.
Lízátko tomu, kdo si jako první všimne mého osobního vtípku, který ale v konečném důsledku může být použit jako herně podstatný obsah článku. (Až se někdo takový najde, tak do diskuse připíšu, co mě k tomu napadlo za možnosti) (pak tam je ještě jeden osobní vtípek, nejspíš bez herního vyznění. Taky za lízátko)
Napsal sirien 03.02.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 21 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13854002952576 secREMOTE_IP: 3.238.228.191