Sirienův blogček: Cool souboje

Napadlo mě udělat si sbírku různých videí dobře udělaných soubojů, ze kterých se dá brát inspirace pro RPG scény a popisy. Tj. ne jen věci co jsou zábavné na koukání, ale hlavně takové, které obsahují nějaké hezké techniky, triky, dynamiku atp. Dobře udělaný souboj není nutně realistický, ale takový, co odpovídá žánrové stylizaci. Aby se to nemíchalo, tak to projistotu trochu rozsekám na kategorie - ale berte je spíš orientačně než nějak závazně.

  • "Přízemní" tu jsou ty scény, které se snaží vypadat smysluplně, používají reálné techniky a dá se od nich brát inspirace pro cool popisy v přízemnějších hrách. Jako celek můžou být pořád přestřelené, ale o to až tak moc nejde.
  • "Scénické" tu jsou ty scény, které kašlou na realističnost a jedou rule of cool, přitom ale pořád dávají tak nějak smysl a jsou "technicky funkční".
Když přihodíte něco do diskuse, rád to přiedituji. Nejspíš to tu budu průběžně aktualizovat, když si na něco dalšího zajímavého vzpomenu, najdu nebo mi bude doporučeno.


Historie a šerm

Přízemní

.

Scénické

.

Současnost a bojová umění

Přízemní

.

Scénické

.

Pistole a přestřelky

Přízemní

.

Scénické

.


Magické souboje

.



Ztracené odkazy

  • Ironclad: dobývání hradu - Realistické trebuchety. Masakr. A pár smysluplnejch nepřehnanejch trýčků od několika vytrénovanejch fighterů co se míhaj mezi tuctovejma vojákama. A nádherný naturalismus
  • The Treasure Island - trocha mušket a jedno dělo
Napsal: sirien
9.11.2023 13:07 - sirien
Jocho: nebol, ale je to moc hezkej kousek, díky, přidal sem ho.

Plus sem přiházel nějaký věci od Adorey
10.11.2023 14:34 - sirien
Best Looking Longsword Exchanges | HEMA

Do záhlaví to asi dávat nebudu, ale některý pasáže obsahujou fakt hezký trýčky :)
26.11.2023 11:35 - Archimedesfort1
https://youtu.be/GhWM40bd-ac?si=3Qb96tXMHBu0hJY3 Není tohle druhý ztracený odkaz, siriene?
26.11.2023 12:34 - sirien
Jup, velmi dobře ty!

btw. v mezičase sem přihodil pár dalších klasik na který sem si tak vzpomněl, např. Zorra (klasickýho i původního), ještě něco z Adorey atp.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

sirien

Pokud mě chcete kontaktovat napřímo:
Mail/hangouts: sirien.neiris@gmail.comDiscord: sirien#2387Tel./Signal IM: +420 723 414 539* Jabber: sirien@jabber.org* ICQ: 208980071(nejsem a nebudu na FB)
* jen z počítačevíce
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.083861827850342 secREMOTE_IP: 13.58.168.70