Ahoj! Tak jsem zpět. První polovina srpna byla pro mě dost náročná (pracovně) a má žena mě překvapila a objednala pro nás dovolenou v Luhačovicích. Bylo to ze dne na den, ale v práci mi dovolenou schválili, tak jsme vyrazili. Její podmínka byla žádná elektronika, takže jsem s sebou neměl ani mobil, notebook, dokonce ani GPS. Jediná "moderní" výbava byly moje hodinky a auto, kterým jsme tam jeli. :-)
Ale hodně mi to prospělo. Pročistil jsem si hlavu a spadl ze mě stres. Takže se těším na povídací setkání (můžu jakýkoli termín) a můžeme naplánovat i nějaký herní.
Ještě dodám, že po večerech jsme hráli deskovku Talisman a bylo to super. Talisman jsem nehrál už asi 10 let. Kdysi jsem ho hrál hodně s kamarády (2. edici od ALTARu), ale pak jsem ho nechal u jednoho, který se odstěhoval, a o Talisman jsem tak přišel. Teď jsme hráli čtvrtou (revidovanou) edici Talismanu od FFG. Je tam několik drobných změn (k lepšímu) - např. fate pointy, ale stále to zůstává ten starý dobrý Talisman. Má žena nemá ráda fantasy ani nic, co s ním souvisí (to víte, zkoušel jsem s ní kdysi hrát DrD+, když vyšlo, a to ji odradilo). Kdy viděla, že je Talisman fantasy, tak z toho nebyla moc nadšená. Ale chytlo jí to hned v 1. hře a pak už nechtěla hrát nic jiného (dokonce ani její oblíbenou Agricolu). Talisman 4E má naštěstí mnoho pěkných rozšíření, takže jsme se nenudili a hra nebyla nikdy stereotypní. Napíšu o novém Talismanu recenzi. Prozatím řeknu už jen to, že ALTAR udělal imho dost chybu, že si nezajistil práva na překlad. Tato verze je o dost lepší než Proroctví i Říše snů.