Amazing Adventures - články

Amazing Adventures - Dodatky

Pomůcka pro zorientování se v prvních třech kapitolách Úžasných dobrodružství tak, jak byly zaznamenány v Aissiných a Svenových denících. Časové schéma + sborník postav.
Napsal Nerhinn
Obsah článku:

Kalendář AA

 

I. Kapitola

12.3.

Aiss je přidělen Ghar jako ochranka. Sven a Konstantin s Metodějem se k nim přidávají v hospodě.

14.3.

Dorazili do Col Fen. Něco tam napadá a unáší lidi, i celé rodiny. Stopy vedou ke psům, dále pak k nemrtvým, kde se podařilo najít i nějaké živé unesené. Aiss nachází lebku, která za příslib, že ji odnese do města, slíbí, že Col Fen nechá být.

15.3.

Ghar skupinu po hádce opouští, ostatní vyrážejí sami na cestu. Počasí se rychle zhorší, přijde zima. Skupina nachází úkryt ve staré věži (Černém Prstu), kterou obývá tvor Rogi.

16.3.

Aiss se teleportuje na střechu věže. Mezitím dochází k boji s Rogim, do kterého se zapojují i náhle dorazivší Ghar a Gaerwyn. Lebka je rozbita a něco z ní přechází do Aiss. Dobrodruzi  nachází deník Nietsneknarfa. V horní místnosti je modrý ledový tvor.

17.3.

Boj v podzemí věže s mozkem v láhvi, tisíci ruček a pár kostlivci. Svenovi skřítci sestavují přízračný vůz, který všechny veze do Stínopádu. Duch v Aiss je tam silnější.

18.3.

Boj s přerostlým vlkem. Aiss ovládaná duchem se na čas obrací proti ostatním.

19.3.

Stínopádská Sarbatoin. Rozdělujeme se, Gaerwyn s K+M jdou zkoumat město. V klášterní zahradě zkamenělý Janos. Zamčená knihovna.

další den

Přízrak bere na sebe podobu Gaerwyn. Ta ho nakonec sama zabíjí. V knihovně jsou duchové, které Sven vyprovokuje krádeží knihy. Aiss nachází Janosovu hůl.

20.3.

Sven otevírá grimoár.

další den

Sven zbavuje Janose zkamenění. Ten přenáší skupinu zpět do jejich světa.

 

II.Kapitola

25.5.

Aiss dělá skok plavmo ke Svenovým nohám, zbytek je rozutečen.

26.5.

Ve městě pobývá Aldrik z Bree, přijel i Spercheios. Barvení koní, vražda.

27.5.

Mrtvá je Lorna (motala se kolem Ptáčat). Lidi obviňují Konstantina, ten je uvězněn. Spercheios pomáhá Aiss s rituálem, Lorna ze záhrobí vypoví, že ji zabil Stříbrňák, aby vylákal a zabil Svena. Konstantin je osvobozen. Spercheios se spřátelí s Aiss, večeře. Večer je Aiss napadena - dostává stříbrnou minci jako pozdrav.

28.5.

Útok měl na svědomí Bobo a jeho parta, byli posláni Stříbrňákem. Mince byla štěnicí. Obchodování se Spercheiem. Konstantin je těžce zraněn vozem s kamením. Vrací se Ghar a Gaerwyn. Potyčka ve skladišti s Bobovou partou. Bobo a Kelson unikají. Lorna byla těhotná. Aiss večer nachází ve své cele v klášteře další stříbrnou minci.

29.5.

Spercheios uzavírá obchod s Aldrikem a odjíždí. Kelsona si prý našla noc (říká Jaseb). Je nalezeno tělo Boba. Někdo z něj vysál život a duši. V ústech stříbrňák. Trylek (Lornin ex) říká, že máme hledat ve stokách. Nález Kelsonova doupěte a knih. Útočí na nás Bobova duše, jde ke Královně. Konstantin unesen - na místě stříbrňák. Stopa vede do opuštěné dílny. Boj se Stříbrňákem - Sven je ocejchován (každý ho nyní smí beztrestně zabít). Stříbrňák mizí.

 

III.Kapitola

12.6.

Dobrodruzi jsou povoláni jako svědci ke čtení Spercheiovy závěti.

13.6.

Vydávají se na cestu. Nový člen - oslík.

14.6.

Míří do Hladové tlamy. Aiss je vůdkyně.

15.6.

Střetnutí s gnolly u Hladové tlamy. Gaerwyn umírá a je Aiss přivedena zpět.

16.6.

Průzkum Tlamy. Souboj se Zřícím. Setkání s Kylarou. Ta předtím, než zmizí v hloubi jeskyně, volá, ať ostatní zachrání Spercheia.

18.6.

Každý zvlášť hledá ve Varteně info o Šedivci. Gaerwyn hraje v kostky.

19.6.

Šedivcův dům, souboj s ním, jeho smrt. Ghar odeslán do sféry ohně. Konstantin umírá a sám od sebe se probouzí (bez Královniny či Vecnovy pomoci). Dryádí sochy. Metoděj rozsekán =>zapálení Šedivcova domu = stvoření brány do Stínopádu. Growald mizí ve Stínopádu. Oživování Metoděje, jeho ovládnutí Stínem a jeho útěk do Stínopádu. Setkání s Alandrou, Aiss odvedena k Vendamirovi.

20.6.

Čtení Spercheiovy závěti. Smrt Roderika, masakr na Malém náměstí. Aiss má stříbrný válec. Ten krade Konstantin a mizí s ním ve Stínopádu. Uzavření brány. Večeře u Durmena.

21.6. (slunovrat)

Konstantin kupuje dárky. Aiss podřezává a křísí Konstantina. Tím ho zbavuje Stínu a Yeenoghua. Spercheiův dům, podzemím až ke kovárně. V noci výlet za alchymistou a spol. Vyřešena záhada s brněními, Gaerwyn jejich zbytky předává mistru kováři a získává tak nového BFF.

22.6.

Aiss jedná s Resvinem. Návštěva knihovny. Aiss dostává znepokojujícího havrana.

23.6.

V márnici střet s Agerou. Durmen tahá rozumy z Gaerwyn. Odchod z Varteny.

 

< Kalendář AA >
Vedlejší postavy
Napsal Nerhinn 11.01.2011
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 28 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.091432094573975 secREMOTE_IP: 3.239.214.173