Cosmere RPG Kickstarter.
Kdo netuší, o co jde - Cosmere je Sandersonův fantasy universe (Mistborn, Stormlight Archives, Elantris, Warbreaker ...).
Představa je, že půjde o "Live RPG" - prvně vyjdou pravidla pro hraní ve světě Stormlight Archives (2025), o rok později pravidla pro Mistborn a pak budou vycházet příručky dalších světů tak, jak o nich bude Sanderson psát. Plánují mít jeden set pravidel pro všechny, takže nebude problém hrát crossovery - Mistborn, Radiant Knight, Fused, BioChromatic, Feruchem, všichni v jedné skupině - není problém!
Autorský tým obsahuje mimo jiné:
Andrew Fischer (Star Wars: Edge of the Empire), Lydia Suen (Legend of the Five Rings), Max Brooke (Warhammer 40,000 Roleplay) a Laura Hirsbrunner (Dungeons & Dragons).
Tak, to by byly oficiální věci od autorů. Chvíli jsem se tím pročítal, schválně jsem si i na online character builderu udělal postavu a ... mám z toho vcelku DnD-ish pocity (schopnosti co říkají "posuň se o 5 stop a udělelej něco", několik akcí v kole ...) a upřímně se bojím, že tahle konkrétnost bude limitovat hráčskou kreativitu a invenci - což je zrovna u Allomancie a schopností Bouřné záře hodně škoda, ty schopnosti mi v knihách přišly vždycky o tom "být kreativní".