Střípky

brundibar
15.2.2012 17:00
Crowdfunding (kickstarter etc.)
Zajímá mě jestli máte někdo zkušenost s Kickstarterem.

Jde o způsob jak získat publicitu a prostředky pro svůj kreativní počin.

Prostředník si sice vezme 5-10%, ale na druhou stranu je to cesta jak získat sponzorský příspěvek nemalé výše na který by jinak takový kreativec nedosáhl.

více tady Kickstarter.com

U nás se chystá podobný projekt Starthead
(díky crowenovi za info)
31.1.2022 13:34 - crowen
Toto vyzera velmi pekne https://www.kickstarter.com/projects/magecraft/augmented-arcana-ar-spell-cards-for-5e
1.3.2022 14:19 - Gergon
OK, je to tady - druhá série Temných časů? Já doufám že ano a že tentokrát budeme moct ukázat skutečně co dokážeme a že první série byla jen taková ochutnávka jak by to mohlo vypadat, když se to povede =)
Dračák temné časy - 2. série / Projekt
2.3.2022 10:42 - Gergon
Co si myslíte o té RPG krabičce (9:30 min)? Jak by se dala ještě vylepšit?
Odměny
2.3.2022 11:05 - shari
Gergon píše:
Jak by se dala ještě vylepšit?

- oddělitelné víčko - buď po odklopení, nebo vysouvací - kvůli místu na stole
- nápisy na víčku přeložit do češtiny
2.3.2022 21:22 - snekoun
S tím místem na stole je dobrá přípomínka. Ta angličtina mi nevadí. Jinak super krabička! Mohla by mít v sobě pravítko na palce pro měření pohybu figurky.
23.3.2022 21:54 - Dukolm
20.4.2022 23:39 - crowen
Dnes kurier doniesol Ruins of Symbaroum 5E. Luxusne, velmi luxusne. Bye bye produktivita. Toto je asi jediny setting, co by som si naozaj dlhodobo zahral v 5E, respektive, kvoli ktoremu by som hral 5E (alebo akekolvek ine dnd)

https://www.kickstarter.com/projects/1192053011/ruins-of-symbaroum-for-5e/description

27.4.2022 16:54 - Kirael
Strangeři jsou na Startovač. Kampaň zahájena dnes. :) Budeme rádi, když se zajdete podívat.
https://www.startovac.cz/projekty/vazaci-zhouby/
9.5.2022 15:18 - ShadoWWW
V dnešní Ranní kávě Deskofobie Petr velmi pěkně rozebíral pasti Kickstarterových kampaní a jak by se bývala Diea Games nejspíš zachránila, kdyby místo KS vydávala svou hru přes zavedeného vydavatele.
17.5.2022 00:40 - sirien
TTRPGs for Reproductive Rights

Objemově fakt velkej bundle za 5 USD.
Doufám, že pravidlo o absenci politiky na Kostce je zbytečné zdůrazňovat.
9.9.2022 12:21 - RoVan
Nevím, jestli to nepatří spíš do zajímavostí:)

Monty Python RPG
9.9.2022 12:42 - ShadoWWW
To je ta hra, u kterých většina skupin končí.

28.6.2024 11:45 - RoVan
Kickstarter k dalšímu příspěvku k sérii Gamers, zbývají necelé dva dny. Nevěřím, že by mohli překonat Gamers 2, ale třeba by mohli odpovědět jednoznačně na věčnou otázku, která fanoušky od druhého dílu trápí - Ninjové nebo Piráti!?
7.8.2024 09:16 - Aegnor
Cosmere RPG Kickstarter.

Kdo netuší, o co jde - Cosmere je Sandersonův fantasy universe (Mistborn, Stormlight Archives, Elantris, Warbreaker ...).

Představa je, že půjde o "Live RPG" - prvně vyjdou pravidla pro hraní ve světě Stormlight Archives (2025), o rok později pravidla pro Mistborn a pak budou vycházet příručky dalších světů tak, jak o nich bude Sanderson psát. Plánují mít jeden set pravidel pro všechny, takže nebude problém hrát crossovery - Mistborn, Radiant Knight, Fused, BioChromatic, Feruchem, všichni v jedné skupině - není problém!

Autorský tým obsahuje mimo jiné:
Andrew Fischer (Star Wars: Edge of the Empire), Lydia Suen (Legend of the Five Rings), Max Brooke (Warhammer 40,000 Roleplay) a Laura Hirsbrunner (Dungeons & Dragons).

Tak, to by byly oficiální věci od autorů. Chvíli jsem se tím pročítal, schválně jsem si i na online character builderu udělal postavu a ... mám z toho vcelku DnD-ish pocity (schopnosti co říkají "posuň se o 5 stop a udělelej něco", několik akcí v kole ...) a upřímně se bojím, že tahle konkrétnost bude limitovat hráčskou kreativitu a invenci - což je zrovna u Allomancie a schopností Bouřné záře hodně škoda, ty schopnosti mi v knihách přišly vždycky o tom "být kreativní".
28.8.2024 11:24 - Aegnor
Cosmere RPG Kickstarter
Nějakých 40 hodin do konce, pledge je přes 11 milionů dolarů (někde v top ten všech kickstarterů).

Jak jsem ve svém předchozím příspěvku psal o nejistotě ohledně Investitur (Allomancie, využívání bouřné záře apod.), tak jsem hledal dál a teď jsem klidnější. Vypadá to, že kreativní schopnosti budou pravidlově popsané "použitím téhle schopnosti můžeš slepit dvě věci dohromady - tady je orientačně kolik energie potřebuješ na jak velkou věc" - a samotné využívání je necháno na kreativitě hráčů.
13.9.2024 12:52 - RoVan
Dnes na mě vskočila Kronika velké pouště od Na Tahu.

Sada dvou pouštních dobrodružství a řekněme, že nějakého doprovodného houserulu.
Startovač toho moc neříká, ale mají tam nějaké ukázky - úvod jednoho z dobrodružství a úryvek bestiáře.

Cíl si stanovili pouze 30k, které vybrali za 5 hodin, ale předpokládám, že reálný cíl bude někde jinde.

Ukázky jsem neměl čas procházet do hloubky, ale na první pohled tomu (zatím?) chybí sazba, bestiář je anglicky a text dobrodružství používá v českém textu anglické DnD termíny.
13.9.2024 14:41 - LokiB
Ta jejich grafika mi připomněla Epic Isometric.
Ceny nemají nějak přehnané, bohužel to téma mě zrovna nebere, takže nepřispěju :(
Budou potřebovat korektury, ale na to je ještě moře času :)
Každému podobnému lokálními projektu držím palce.
13.9.2024 20:30 - RoVan
No já bych naopak rád přispěl - pouštní prostředí a pseudo-blízko-východní estetiku mám v RPG rád (už jen proto, že to není vesnické fantasy).
Na druhou stranu jsem si ty materiály proletěl a zatím mi to dost dobře neprodali. :/
Výsledný produkt třeba bude lepší, ale ochutnávka mě nepřesvědčila. Potom, co jsem se spálil na jiném projektu kde jsem si říkal to stejné, si asi radši počkám, až to půjde do volného prodeje a budou k tomu existovat PDF nebo aspoň nějaké recenze.
17.9.2024 13:46 - RoVan
Crowdfunding na Zeměplochu: Dobrodružství v Ankh-Morporku poběží od 15. Bohužel je k tomu málo informací aby se dalo posoudit jestli to bude za něco stát, nebo to bude jen cash-grab.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.09502100944519 secREMOTE_IP: 35.173.48.18