Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
20.12.2010 22:19 - Vojtěch
Sirien, Lokken, Colombo: Třeste se! Co kdyby to do rukou hráči skutečně vzali a vyplodili něco jako japonští amatéři tady (na vlastní nebazpečí)!
21.12.2010 07:49 - Lotrando
lol
21.12.2010 17:45 - Sparkle
sirien píše:
až začnou fanoušci DrD dělat podobné věci jako je tohle a bude to mít stejně hustou atmosféru, která přitom bude odpovídat hře a ne jen jejich osobní kampani, pak asi padnu na hubu...


To je husté. Zítra až se sejdem na dračák, vyčiním své skupince, že nikoho z nás ještě nenapadlo vytvořit fan videjko na dračák, které nám do půl roku na jůtůbu smažou i s celým účtem za porušování autorských práv, ale hlavně že bude mít tu atmosféru. Zbytek sezení bude poznamenán studem za to, jací jsme špatní fanoušci.
21.12.2010 19:33 - sirien
a) stažený to bude dost těžko, kdyby bylo stažený všechno na základě tohodle kritéria tak je YT prázdný a nezajímavý, navíc obvykle se věci stahují kvůli hudbě, filmařům to bývá hodně jedno, mnohdy dokonce naopak
b) snaha fanoušků je jen jedna stránka věci, druhá je samotná coolness té hry, která je v tom traileru zachycená... abych tak řekl v drd blízkých pojmech "duch WoDčka", moje narážka tudíž v podtextu směřovala i k onomu slavnému duchu "duchu dračího doupěte" který je tak intenzivně skloňovný napříč českými weby
c) ono to celkově dost souvisí i s tím že ke cool věcem je prostě i cool fanovská tvorba - nepamatuju, že bych narazil na nějakou zajímavou větší tvorbu kolem DrD, ať už jde o artworky, o zajímavé zápisy ze hry, o trailery jako je tohle nebo vcelku o cokoliv
21.12.2010 19:47 - Sosáček
Ono jelikoz "bylo cool" je nejaka vlastnost kterou ty sam a prirori prirazujes vecem, je jasne, ze potom co ses rozhodl ze drd neni cool, tak jsi nevidel zadne cool drd, zejo :)

Ja mam z drd2 spis pocit, ze nekdy vynechal analyzu, tedy premysleni "tady je zadani, jak ho co nejlip, nejsnaz, vcas a nejlevneji splnime" a zacal rovnou patlat system a setting.
21.12.2010 20:15 - sirien
Centrální limitní věta píše:
Ono jelikoz "bylo cool" je nejaka vlastnost kterou ty sam a prirori prirazujes vecem, je jasne, ze potom co ses rozhodl ze drd neni cool, tak jsi nevidel zadne cool drd, zejo :)

To je zajímavý argument k němuž je obtížné se přímo vyjádřit vzhledem k tomu že se apriori opírá o Tvůj názor na mou osobu, nicméně nechci být neotevřen diskusi. VELICE rád se podívám na tvorbu k DrD kterou TY (nebo někdo jiný) shledáváš cool a rád ji posoudím, neboť nepopírám, že vzhledem k tomu že nejsem DrD fascinován MŮŽE cool tvorba k němu existovat a já ji pouze minul.
Takže...?
21.12.2010 21:28 - Sosáček
Tohle mi připadá cool, ale to není příliš fanovské. Tedy můžeme předpokládat že autor je fanouškem od DrD, ale to dílo samo o sobě je čístě komerční. (pokud nepřijmeme tezi, že na umění se v ČR nedá vydělávat, a neprohlasíme ho tedy za v zásadě fanovské). A také si umím představit, že sebeparodizující vlastnosti starého DrD nemusí připadat cool kdekomu.

(navíc mi tato odpověď připadá neúplná protože neobsahuje slovo "apriorní", nebo alespoň "posteriorní" takže si to budu muset ještě rozmyslet)
21.12.2010 21:37 - Alnag
Ta ukázka ze hry je fakt vtipná. To mne zaujalo natolik, že bych skoro překonal svou obvyklou nechuť chodit do divadla (resp. vůbec kamkoliv) a šel se na to podívat...
21.12.2010 21:37 - Sosáček
Nicméně, hlavní myšlenkou mého příspěvku bylo, že požadavek "dej dohromady něco co se mi bude líbit" je principielně nemožné splnit, pokud požadující sám nechce, protože on je tím kdo drží v rukou hodnotící kritéria, která jsou jen výsledkem jeho apriorního rozhodnutí. Je zřejmé, že se potom jedná o situaci v logice známou jako nedokázatelnost, kdy není možné dokázat že dotyčnému se nelíbí nic (vždy může existovat možnost která by se mu líbila, i když všechny předchozí odmítl), ani že se mu něco líbí (neexistuje příklad pro to, že by se mu něco líbilo).

Jsem přesvědčený, že tato situace se dá abstrahovat i na "připadá mi cool". (taky na "udělej mě štastnou," ale to je na jinou diskusi). Mým cílem pochopitelně nebylo napadat nějak Tebe nebo Tvůj postoj, jen upozornit na tuto dle mého názoru zajímavou skutečnost.
21.12.2010 21:40 - sirien
no, rozhodně mě to zaujalo, ale nevím nevím jestli to teda spadá do toho o čem jsem mluvil. Každopádně tu budnu bych fakt chtěl.

HA! A hlavně tam nehrajou Dračí doupě, protože lidi z New Yorské centrály hrajou Dungeons and Dragons :)

Každopádně myslim že tohle není úplně ono...

EDIT: k Tvé argumentaci bych rád poukázal na to, že nejde ani tak o to co připadá cool mě, jako spíš o to co je cool pro větší množinu lidí, protože kdybych se vztahoval jen ke mě, tak bych se dostal do kruhu skutečnosti, že cool relevantní pro jednoho člověka může zahrnovat i totální hovadinu kterou shledává cool on sám, což DrD rozhodně splňuje. Například to video se očividně setkává s příznivým ohlasem, stejně jako například zápisy z Amazing Adventures, na druhou stranu mě napadá jen jediná DrD tvorba s adekvátním ohlasem a to Siranie, která a) neměla moc ucelenou podobu a (hlavně) b) Siranie byla kampaň která sice tak nějak používala DrD systém, ale když se do toho člověk začetl tak zjistil, že to s DrD nemá moc společného, spíš to byl mix DrD se světem Faerie podle stylu Changeling the Dreaming (navíc ChtD v Sombřině pojetí, které nebylo úplně canonové)
21.12.2010 21:47 - Alnag
sirien píše:
HA! A hlavně tam nehrajou Dračí doupě, protože lidi z New Yorské centrály hrajou Dungeons and Dragons :)


A oni hrajou českou variantu. Kde máš 40% šanci na psa... :D
21.12.2010 21:54 - Sosáček
sirien píše:
píš to byl mix DrD se světem Faerie podle stylu Changeling the Dreaming (navíc ChtD v Sombřině pojetí, které nebylo úplně canonové)

Nemeli jste neco takovyho rozdelanyho se SEBem, mimochodem? Zni lip nez DrD2, anyway (ale udelejte tu analyzu probohy. prijit s napadem a z nej hned zacit vyvozovat soubojak je spatny).
21.12.2010 22:13 - Dukolm
Hm dobrý na to bych šel do divadlda ale mají vyprodáno
21.12.2010 23:27 - Colombo
Lol, to chci vidět. škoda, že to nikdo neupirátí:(((
21.12.2010 23:37 - Sosáček
Ono by stacilo vzit kamose a jit do divadla.

Jo to je colombo. Nevermind, then.
22.12.2010 02:37 - sirien
Centrální limitní věta píše:
Nemeli jste neco takovyho rozdelanyho se SEBem, mimochodem?

Se SEBem jsme měli rozdělaný něco absolutně jinýho... ale SEB. Whatever. Někdy se možná dostanu k tomu to aspoň nějak zkompelovat, ale úplně to dokončený asi nebude nikdy. Ale škoda, ta settingová myšlanka byla fakt hustá a pár dalších nápadů bylo myslim taky docela dobrejch.
22.12.2010 06:30 - Lokken
Centrální limitní věta píše:
Tohle mi připadá cool, ale to není příliš fanovské.

Ha. Další výlet za kulturou na obzoru!
22.12.2010 12:44 - mrtvej bůh
Proč se tu řeší, jestli je drd dost cool, místo aby se řešilo, jestli je dost fun?

Jo sirien. Nevermind, then.
22.12.2010 16:54 - Colombo
CLV: jo, von si myslí, že všici žijou v praze.
22.12.2010 17:07 - Jerson
Reklama na DrD2 jak vyšitá - už vidím, jak se recenze téhle hry objeví v novinách a všichni lidé budou mít jasno :-)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.060019969940186 secREMOTE_IP: 3.138.114.38