Kronika Edwarda Talbota

Příběhy Edwarda Talbota v Apokalyptickém světě (povídkový zápis her v RPG Apocalypse World)
Napsal Jerson
Obsah článku:

Noemova Archa

Už mě znáte, ale kdo ne, těm se představím. Edward Talbot, Řešitel. Myšleno řešitel potíží a problémů. Podle některých je vyvolávám, podle mě se prostě jen vyskytují všude, včetně míst, kam přijedu. A když už tam jsem, tak je vyřeším.

V poslední době jsem cestoval východním směrem, až jsem narazil na Archu. Určitě jste slyšeli pověst o týpkovi, který postavil velkou loď, na kterou odvedl všechna zvířata v párech, a když pak všichni zemřeli při Potopě světa, tak zase obnovil život na Zemi tak, jak byl předtím. No, a Archa je něco podobného, tedy měla by být. Je to projekt vizionáře, který si říká Plukovník Noe, nebo prostě jen Plukovník. Tenhle člověk silně věří v to, že je možné obnovit svět do podoby před Apokalypsou, takový, jak si ho vyčetl ve starých knihách, které sbírá. Založil Archu na hradě v ruinách Strakonic, který opevnil a udělal z něj centrum své osady. Postupně se mu podařilo nabrat docela dost lidí, což asi bude i tím, že tvrdě prosazuje soužití jednoho muže a jedné ženy za účelem plození potomstva. Prostě - tradicionalista.


Dává přednost vlastním políčkům a farmám, nájezdy na okolí moc nevede, když už, tak se snaží o směnu, a nebo přesvědčování. Nevím, zda mu to funguje, protože vyprávěl, že jednání s šefy okolních oblastí vypadá tak, že zatímco oni dva sedí u stolu a mluví, tak padesát chlapů za zády každéo z nich na sebe míří zbraněmi a čekají, komu první povolí nervy. To mi nepřijde jako moc chytrý způsob, ale nechal jsem si to víceméně pro sebe. Každopádně Plukovník má na ochranu osady docela dost lidí, ale mizerně vyzbrojených, takže když přijedou nějací plenitelné - a že přijíždí docela často - ne vždycky to zvládnou. A tak jsem se vlastně dostal do Archy já, prostě jsem jednu takovou bandu zahnal. Jak se ukázalo, byl to docela problém, protože Plukovník má dost striktní podmínky pro vjezd do Archy, a člověk s (nezaslouženě) pochybnou pověstí, který navíc jezdí v Hummeru, není zrovna ten typ, kterého by u sebe rád viděl. Dal mi to jasně najevo krátce po příjezdu, když si mě pozval na audienci a strašně se divil, jak jsem se dostal dovnitř. Kvůli tomu seřval šéfa své ochranky, nějakého Johna, kterého to naštvalo. A nepřidalo mu ani to, že jsem měl jednu poznámku o tak úplně schopném velení, takže už mě nemá rád.


Každopádně po dlouhém rozhovoru - co, spíše monologu Plukovníka se ukázalo, že bych jim mohl být užitečný. V osadě totiž vypukla nějaká nemoc, a jejich doktor Paul si s ní nedokázal poradit. Takže Pukovník povolal svého technomága, opraváře, výzkmníka a šíleného vědce v jedné osobě jménem Jessee Brown. Ten navrhnul, že by se nemoc dala léčit ozařováním pomocí rentgenu. Super. Blbé je, že Archa žádný rentgen nemá. Na druhou stranu relativně nedaleko je stará jaderná elektrárna, a když chcete tvrdé záření, tak není lepšího zdroje než právě jaderka, ne? Alespoň tak to viděl Jessee, já na to jen pokrčil rameny. Nestál jsem do další poznámky o Kenovi, se kterými se setkávám často - i když je nikdo nemívá dvakrát. Takže jsme se dohodli, že dopravím Jesseeho do Temelína a zpět, a on mi za to opraví auto. Ne že by to Hummer nezbytně potřeboval, šlo jen o utržený výfuk, ale díky tomu řval motor tak, že jsem za jízdy neslyšel ani vlastní myšlenky, natož slovo.


Nutno říct, že tenhle technomág je mistr své profese, protože opravu zvládl během pár hodin. Nicméně když jsem ho upozornil na problém s kulometem, odpověděl, že žádný kulomet nevidí. No právě. Mám na střeše střeliště s mezerou ve tvaru kulometu, kterou bych potřeboval zaplnit. Bohužel Jessee se napřed musel jít zeptat Plukovníka, Plukovník se musel zeptat Johna, a John prohlásil, že v Arše mají jen jeden kulomet, dobře uložený, který nedostanu. Takže tolik k naší výzbroji. No, co se dalo dělat. Prostě jsem pomohl Jesseemu naložit jeho krámy, John nám milostivě půjčil jednoho bouchače - Ros se jmenoval - aby mohl alespoň někdo v případě nutnosti bojovat, a vyrazili jsme.

< Příjezd do Archy >
Mistr Temelína
Napsal Jerson 21.07.2020
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 5 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12221097946167 secREMOTE_IP: 100.25.40.11