Allmir - články

Rasy

Obsah článku:

Trpaslík

Trpaslíci jsou proslulí dovedností v boji, odolností vůči fyzickému strádání a magii, znalostmi o hlubinách země, pracovitostí a neuvěřitelnou výdrží v pití piva. Jejich mýtická království, vyrubaná v útrobách hor, jsou všeobecně proslulá nesmírným bohatstvím a nádhernými výrobky, které trpaslíci vyrábějí jako dary anebo pro obchod.

Trpaslíci se málokdy smějí a vtipkují. Jsou nedůvěřiví vůči cizincům, ale jsou velkorysí k těm pár vyvoleným, kteří si vysloužili jejich důvěru. Cení si zlata, drahokamů, šperků a uměleckých předmětů vyrobených ze vzácných kovů a ví se o nich, že mají sklony k lakomosti. Do boje se nepouští unáhleně, nejsou však zbabělí - bojují s odvahou, ale opatrně, s velkou houževnatostí. Mají silný smysl pro spravedlnost, což se občas může zvrhávat v silnou touhu po pomstě.

Trpaslíci jsou vysocí 4 až 4 1/2 stopy, ale jsou tak širocí a mohutní, že jsou většinou skoro stejně těžcí jako lidé. Trpasličí muži jsou nepatrně vyšší a mnohem mohutnější než ženy jejich rasy. Trpasličí kůže je většinou tmavě snědá nebo světle hnědá a jejich oči jsou většinou tmavé. Jejich vlasy bývají černé, šedé nebo hnědé a nosívají je dlouhé. Trpasličí muži si cení svých plnovousů a zacházejí s nimi velice opatrně. Trpaslíci preferují jednoduchý styl oblékání, účesu i vousu. Dospívají kolem 50 roku a mohou se dožít až 400 let.

Trpaslíci mají vlastní jazyk, runové písmo. Trpasličí literatura se soustředí na historii jejich království a na války, kterými po staletí procházejí. Trpaslíci většinou umí mluvit jazyky svých přátel (lidskou řečí) i nepřátel.

Trpasličí schopnosti
Výhoda Efekt
Humanoid (Trpaslík)Střední velikost
NepřítelRasový bonus +1 při útoku proti goblinoidům.
OdolnostRasový bonus +4 při záchranných hodech proti jedům.
Odolnost proti magiiRasový bonus +2 při záchranných hodech proti magii.
Oprava vlastnostíRasový bonus +2 na Odl, Mdr.
Řemesla Rasový bonus +2 při ověřování Řemesla s kamenem nebo kovem.
StabilitaObdrží bonus +4 proti podtrhnutí a prorážení, pokud stojí na pevné zemi.
Vidění v temnotěTrpaslíci vidí ve tmě do 60 stop.

Nevýhody
RychlostZákladní rychlost trpaslíků je 25 stop.

zpět na seznam ras
< Trpaslík >
Tiefling
Napsal Comikus 01.12.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 9 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.062552928924561 secREMOTE_IP: 18.223.205.84