Allmir - články

Rasy

Obsah článku:

Půlčík

Nenápadný ale starobylý národ, mající rád mír a pokoj. Jejich oblíbeným sídlištěm je venkov, kde dobře obdělávají půdu. Nikdy nepoužívají složitých nástrojů a nemají je rádi. Půlčíci dobře slyší a mají bystrý zrak, a třebaže je znám jejich sklon k tloustnutí a odpor ke spěchu, jsou hbití a obratní. Od počátku znají umění rychle a tiše zmizet.

Jsou to malí človíčci, drobnější než trpaslíci: méně podsadití a hranatí, i když ve skutečnosti nejsou zase o tolik menší. Jejich výška je různá, ale většinou měří něco kolem 120 cm. Půlčíci jsou veselý lid. Oblékají se do pestrých barev, nejraději do žluté a zelené. Boty nenosí, protože mají na chodidlech tvrdou kůži a husté kudrnaté chlupy podobné vlasům. Jejich obratné prsty umí vyrábět různé předměty. Tváře mívají spíš dobromyslné než krásné, široké, jasnooké a červenolící, s ústy pohotovými k smíchu, jídlu a pití. Vlasy jsou husté a kudrnaté, hnědé nebo černé barvy i když se občas narodí i blonďatý půlčík. Další zajímavou věcí je to, že půlčíkům nerostou vousy. Jsou pohostinní a milují společnost a dárky, které štědře rozdávají a dychtivě přijímají.

Přes pohodlí a mír si však zachovali překvapivou otužilost. Když na to přišlo, nebylo snadné je zastrašit nebo zabít. Umí dobře střílet z luku, protože jejich zrak je výborný a muška jistá. Když se nějaký půlčík sehnul pro kámen bylo dobré rychle se skrýt, to věděla všechna dobytčata pasoucí se na cizím pozemku.


Schopnosti půlčíků
VýhodaEfekt
Humanoid (Půlčík)Malá velikost
Malá velikostPůlčíci mají velikostní bonus +4 při ověřování Nenápadnosti.
MrštnostRasový bonus +2 při ověřování Šplhání a Skákání.
OdvahaRasový bonus +2 na záchranné hody proti strachu.
Oprava vlastnostíBonus +2 na Obr, Cha.
Ostrý sluchRasový bonus +2 na Vnímání; půlčíci mají ostrý sluch.
ŠtístkoRasový bonus +1 na všechny záchranné hody.
VrhRasový bonus +1 na útok vrhacími zbraněmi.

Nevýhoda
Malá velikostMusí používat menší zbraně a jejich nosnost je pouze 3/4 středních postav.
Oprava vlastnostíPostih -2 na Sílu; díky své malé velikosti jsou slabší.
RychlostZákladní rychlost půlčíků je 25 stop.

zpět na seznam ras
< Půlčík >
Elf Půlork
Napsal Comikus 01.12.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 9 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.072076082229614 secREMOTE_IP: 3.144.93.73