Tipy a triky

Kodlicek
15.1.2008 20:43
"Když jsem ještě byla mladá a spravedlivá, zdálo se mi, že svět je místem oplývajícím dobrem, a ptala jsem se: "Proč lidé páchají zlo?" Ale nyní už jsem stará a nemám čas se tomu divit. Teď již vím, že zlo je všudypřítomné a je tak nebezpečně lehké vydat se jeho cestou. Ve svém věku se divím, že lidé vůbec dělají dobré skutky, neboť jakých odměn se jim za to dostane? Takových odměn je málo, a trvá mnoho let, než jsou doručeny. Ne, nechám na mladých, ať po ulicích pokřikují o podivnostech, kterých se lidé dopouštějí. Na spravedlivých nechám setřásání zla z duší lidí, ať už silnými slovy či silnější ocelí. Mou volbou je strávit zbytek dní mých péčí o srdce, která jsou spolehlivě pro Dobro; neboť dobro není lehce k nalezení a těžší je přijmout je za své."

- poslední zamyšlení nejvyšší matriarchy Any Codhwyn


Kniha Spravedlivých, str. 75
Autorská citace #41
18.1.2008 21:19 - Lotrando
Theo: jasně, ale alnag je přece jenom trošku těžší autorita :)
Magie: právě jsem objednal Monteho WoD, a nemůžu se dočkat :)
Autorská citace #42
19.1.2008 09:40 - Gurney
Alnag:Pochopils jsem jak to myslíš ale šlo mi spíš o systém kolik kouzel má kdo umět, jestli pevně daný počet (třeba čaroděj je na tom docela špatně a odpadá docela zajímavé pachtění se za dalšími kouzly) nebo všechny co si zapíše do knihy (jenže při odstranění memorovacího systému a pokud má zapsáno dost kouzel může sesílat prakticky kdykoli a cokoli, což je opravdu hodně husté).

Sytém počtu kouzel určité úrovně na den mi připadá docela dobrý a přitom jednoduchý, komu to moc vadí může použít pravidla pro body kouzel (kouzlo prvního lvl 1 bod, druhého 2, ...) a nemusí počítat komponenty.

L.Z.J: Tak to asi nedopočtu, McWod nemám a nepočítám s tím že bych si ho kupoval.
Autorská citace #43
21.1.2008 16:24 - Rytíř
Gurney píše:
Spíš mě napadla možnost že každý mág dostane na začátek jednu školu podle svého výběru, z které může sesílat kolik kouzel chce (pokud na to má lvl) a za featy si pak může školy přidávat + každá škola má požadavky podle jakéhosi článku co jsem kdysi na d20 četl (kdo ví, určitě si vzpomene na "Zaklínání - nesmí být panna/panic" :)
Byly to Cesty čarodějné a jsem rád, že se líbily! :) Byť tam je otázka panictví zmiňována jen ve spojitosti s Věštěním a Zaříkáním.. ;) Nicméně, kreativitě se meze samo nekladou!

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.070863008499146 secREMOTE_IP: 34.205.246.61