Eh, já jsem si teda po ICQ na toho šotka stěžoval taky... pocit bezpečí mě opustil s první Alagovou odpovědí (: Pokud sem to pochopil správně tak jde o kus fyzické roviny onoho světa... přijde mi to trochu škoda, opakovat pro 4e zase generic fantasy... tohle by byl tak nádhernej astrální realm k fyzickému světu že se mi chce až brečet (:
Ah-ha... po přečtení Vílích říší je to hned jasnější.Tak nevim, proč mi Alnag tvrdil že to je klasický generic fantasy... mě tohle přijde o dost originálnější než běžný generic fantasy tak jak ho znám minimálně já
Existuje Svět (the World), kde postavy začínají, který má svoje podzemí (Underdark - Temné říše).Existuje sféra Feywild (Vílí divočina), která je zrcadlovým přírodním odrazem Světa a která má svoje podzemí (Feydark - Vílí temné říše).Existuje sféra Shadowfell (Stínopád), která je zrcadlovým mrtvým obdrazem Světa a která má svoje podzemí...Existuje sféra Astral Sea, Elemental Chaos a Far Realm...
Docela dobrý nápad, líbí se mi ta myšlenka prolínajících se světů, ale ta formorianská společnost byť bizarní zas tak originální není (u "Síť agentů" jsem nemohl nezačít srovnávat s 1984 :). Ale nakonec nejvíc záleží na GM.
Právě že to neni ani tak 1984 jako spíš nově vzniklá fašistická diktatura plná liberálních a rucdých partizánů do kterých se ještě motá sicilská mafie, což vytváří bordel který je držen na uzdě pouze rozvědkou a stanným právem ((:
Podle mně je hezké vědět, že ten Wizardí story-team to úplně neoflákal, nicméně ještě zajímavější bude vidět, jak se to promítne do reálného provedení pravidel resp. příruček. Monstrák v tomto ohledu vypadá zatím dost chudě, takže buď DMG nebo až Manual of Planes...
sirien: Míň zpráv, víc četby :-p ale v podstatě máš pravdu :))
Vlastně je ten žánrovej mišmaš možná to co mi na tom nejvíc vadí, fašistický obry v klasické fantasy nějak nemusím, ale třeba to nakonec bude vypadat a hlavně působit trochu jinak.
sirien: Všeho moc škodí, hru s fašistickýma obrama bych si docela zahrál (už ten nápad je hustej) ale na Ardu bys taky asi drowa nedal, stejně jak toho obra na nějakej svět s úplně jiným charkterem (Forgotteny jsou zvláštní případ, tam autoři narvali snad všechno).
Arda... to vůbec neni svět pro DnD. Magie v Tolkienovi je hratelná leda tak podle velmi abstraktních systémů jako je FATE nebo jiné vystavěné spíše na aspektech nebo stylovosti, než na konkrétních schopnostech. Magické předměty na Ardě jsou tak v zácné že takřka vypadávají ze hry...
Fakt má? A saprlot..! Že bych taky vzal 4e na milost? :))Jinak tenhle text je celkem dobrej, jen kdyby nebyl tak pitomě wizardovsky "blbuvzdorný" :( Mám tím na mysli tonekonečné opakování toho, že fomoriani jsou šílení, pokřivení, podivní... Furt dokola na dva způsoby, děs běs :)
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více
<<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více
<<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více
<<