Tančící dav ztuhl a stáhl se kolem nás.
Jen tak pro výstrahu jsem barmana zastřelil.
„Příště už to neudělá,“ podotknul jsem.
V davu se objevily ostré věci.
Tek vytáhl dva granáty a odjistil je.
„To neuděláš,“ řekl jeden z nich. Upír.
Elf se usmál.
elegantní... to je to správné slovo. Elegance je naprosto dokonalá definice mé a Osovy činnosti, kterou nám Sethi a ostatní dlouho odmítali přiznat... :)
jak to tak procházim... náš etický kód ohledně hodnoty lidského života se přenesl v poměrně dost drsný cynismus... "ještě jsme nedostali prachy, takže si můžem střílet do koho chcem..." sme byli fakt dobře šílený :D
Ireinian.
Náhodou, etický kód jsme docela měli. Všichni. Nějaký. A zahrnoval i postoj k zabíjení... Sethi nezabíjela elfy, Tek zabíjel jen když k tomu měl nějakej rozumnej důvod (pravda že mu stačil i dost malej), Umi zabíjela pouze z nutnosti jako správný profesionál a Os zabíjel... Os zabíjel.
Když sem pak začal hrát za Francoise, tak se nám stala ta nepříjemná věc s nechtěným zabitím manželky a dítěte. Nevím jestli si to pamatujete, ale vyhrožoval sem maníkovi, že vyhodim barák s jeho rodinou pokud "něco".... Matka a dítě dostali čas na to utéct, ale brat se kousnul a řekl, že prostě neutekli. Tenkrát sem neměl v úmyslu ani jako postava ani jako hráč nechat je zabít. Prostě sem na to neměl žaludek. Brat si to nenechal vymluvit a já sem pak asi 14dnů řešil to jestli ještě vůbec budu v Shadowrunu pokračovat.
To si vůbec nevybavuju... hrál sem to?
Nicméně jak znám tvého brata tak si dovedu živě představit že ho argumentace moc nezajímala a že je tam prostě chtěl odpálit a nechat umřít protože mu přišlo cool tam odstřelit nějakou tu rodinku, who cares.
Přiznejme si že sem tam měl tendence kapku bagrovat...
Jako GM mám taky v plánu něco podobného. Náš kouzelník má ve zvyku metat firebally kam se dá a moc nad tím užitím nepřemýšlí. Proto mu to chci okořenit nějakými vězni nebo něčím podobným. Chci aby si uvědomil, že se občas v místnosti, kam to šoupeně oknem, může nacházet i někdo jiný než nepřátelé.
jedna věc je když ten mág metá kolem ničivá kouzla a je mu šumák, kam dopadnou, věc jiná je, když postava skutečně nechce, aby byl někdo jiný zraněn a bere to v úvahu, ale vypravěč prostě chce, aby tam někdo umřel...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více
<<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více
<<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více
<<