Protože když vyšel Wayfinder's Guide to Eberron, čekal jsem, že tam bude i pro Eberron typický artificer, což měl být vylepšený pokus o alchymistu, který se v UA před rokem moc nepovedl. Ve WGtE ale artificer nebyl. Oficiálně bylo sděleno, že vyjde brzy v UA a do této příručky bude doplněn později.
Pak v UA vyšly rasy pro Ravnicu, což se dá pochopit, že to chtěli ještě rychle otestovat, než to půjde do tisku. Pak vyšly dragonmarky, které byly ale CTRL+C a CTRL+V z WGtE, tedy příručky, kterou jsem si již zaplatil. Bylo to zdůvodněno, že to chtějí otestovat co nejvíce hráči a WGtE pak aktualizují novou verzí, což dává smysl a je to přidaná hodnota pro platící zákazníky.
Teď ale udělali to stejné, že beze změny okopírovali předměty z WGtE do UA. Kdyby vydali artificera v UA před dragonmarkama a pak si jeli kolečko, ve kterém postupně otestují celou WGtE a nakonec tam dají i aktualizovanou verzi artificera, byl bych navýsost spokojený. Teď už několikátý měsíc nedostávám to, co chci, ale dostávám to, za co jsem si už zaplatil, a až nakonec vydají artificera v UA, tak zase budu dlouhé měsíce čekat, než vyjde aktualizovaný ve WGtE. Zkrátka IMHO špatné načasování té koncepce.