RPG odborně

sirien
18.9.2018 11:41
RPG kroužky
Autorská citace #81
7.1.2019 23:07 - RoVan
Ad: Šíření RPG směrem k mládeži nevím, jestli je to úplně k diskuzi, jen chci sdílet konkrétní zkušenost a pár myšlenek, pokud se ujmou a něco z hoto bude.

Koncem prosince pořádá náš turistický oddíl "Zimní tábor" akci mezi vánoci a silvestrem.
Většina z mých hráčů jsou současnými, nebo bývalými členy oddílu (přes to, že převážně vedoucí tak také starší "děti").
Byli jsme předem domluveni a děti měly náročnější den (půl dne výšlap a v podvečer šli na krytý bazén do blízkého rekreačního střediska). Mí stabilní hráči jedna z vedoucích, která si to chtěla "jen zkusit" jsme si sedli a odehráli pravděpodobně jedno z nejlepších sezení kampaně (homebrew) za přítomností dětí, které buď byly unavené a pospávaly, nebo poslouchaly hraní místo pohádky na dobrou noc.
Výsledek je ten, že jsem musel odmítnout nové potencionální hráče, vzhledem, že sjsem svůj limit (6 PC) naplnil ihned po hře.

Visí mi v hlavě hned několik poznatků:
1. Otázkou je jestli děti/mladí lidé/začátečníci kývnou na RPG bez předchozí zkušenosti, v oddíle jsem to zkoušel prosadit už půl roku zpátky a mí současní hráči měli dost obezřetný postoj.
Naopak i ta pasivní zkušenost (proč asi CR tahá tolik nových lidí) a už jen pohled na to, že jde opravdu o zábavu/zkušenost evokuje touhu si to vyzkoušet na vlastní kůži.
2. Jakékoli RPG je pro laiky "Dračák" * už se to někde v diskuzi řešilo, ale opravdu, u nás má z mého pozorování DrD takové jméno jako v US D&D.
3. Když vezmu v potaz bod 1, není snažší nějakou agitaci RPG vést oklikou přes skupiny, kde už se mladí lidí/děti vyskytují a dělat reklamu tam? Neodmyslitelný plus je, že mimo jíné mám k dispozici "neutrální půdu (klubovnu)" takže ani rodiče nejsou nijak děšeni, že by posílali děti ke mně domů.
4. Přidám malou nekomerční, přece jen reklamu/myšlenku k organizaci ATOM - máme poměrně snadný systém financování oddílů a v podstatě volnou činnost (Turistika, Vodáci, Divadlo, ...) Zvažuji jestli by se mi, nebo komukoli jinému nevyplatilo časem zkusit rozjet i RPG oddíl, když to v podstatě organizace umožňuje. (To je čistě teoretická úvaha.) Přinejmenším mít za sebou větší zaběhnutou organizaci by asi nebylo k zahození

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.067576885223389 secREMOTE_IP: 44.213.99.37