Kultura

ShadoWWW
4.7.2014 06:20
Dungeons & Dragons 5e (II)
Diskuse o páté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání.

Překlady pravidel najdete ZDE (do diskuse k nim vstoupíte napřímo tudy)

Errata

Základní pravidla v angličtině ke stažení zdarma - Basic D&D

SRD

"Vy víte kde" pro ty z vás, co nevědí kde.

D&D Adventurers League - dobrodružství pro hraní v hernách. Dobrodružství si můžete zahrát i doma, ale pokud jste z Prahy, můžete si přijít zahrát každou středu do Mephitu. Pokud jste z Brna, můžete si přijít zahrát každou středu do Risahdy. Pro domácí hry si je můžete zakoupit online přes DMs Guild.

CAVALIER
Povídání o oboru na Youtube (zatím nejaktuálnější zdroj)
Říkají tam, že výsledný Cavalier bude něco mezi původním Cavalierem v UA a Knightem v UA.
Jak přeložit Cavaliera? Hlasujte v anketě.
Do této diskuze nemůžete odpovídat. Dikuze je uzamčena, nebo určena pouze pro členy skupiny.
10.3.2015 22:28 - noir
Jinak jestlis jel výběr obrázků přes google, tak se dá tvůj výběr označit jako zcela manipulativní...
11.3.2015 01:30 - Vojtěch
To je ta Dark Sun verze. Vybíral jsem obrázky ze základních příruček, jen ten skákající červený je z Faerunu, který je ale prakticky základ. Koukám, že taky jeden z Dragonlance.

zdroj
11.3.2015 07:56 - noir
Vojtěch: jasný :) Já jen, když jsem hodil do googlu aarakockra, tak mi vyjelo těch orlů hafo moc ...
11.3.2015 08:44 - Vojtěch
Tak čím novější, tím víc obrázků na webu a tím víc orel :)
12.3.2015 14:46 - wlkeR
dndadventurersleague.com píše:
This season, allowed rules includes the D&D basic rules, Player’s Handbook, Princes of the Apocalypse appendices A & B, the Elemental Evil Player’s Companion (except aarakocra), and the Monster Manual appendix A (beasts only)


"Vydali jsme dokument abyste se mohli připravit na novou sezónu Adventurer's League. Jo, ale tahle rasa je moc broken, tu si hrajte jen doma."
12.3.2015 14:50 - ShadoWWW
Cha! To si někdo dělá pr...!

EDIT: Vidím, že k novému tažení vydali už i Player's Guide.
12.3.2015 15:11 - Gurney
wlkeR píše:
"Vydali jsme dokument abyste se mohli připravit na novou sezónu Adventurer's League. Jo, ale tahle rasa je moc broken, tu si hrajte jen doma."

Se tomu zas tolik nedivím, pokud si aarakory dobře pamatuju z Dark Sunu, tak jsou to prostě humanoidi kteří lítají, boji nablízko se vyhýbají (duté kosti) a trpí klaustrofobií. To není ani tak o broken, to je o tom že ve chvíli kdy máš ve skupině jednu, musíš tomu přizpůsobit celou kampaň (ne že by to nešlo, ale klasický dungeoncrawl jaké se pro D&D obvykle píšou by to určitě nebyl* ).

Tohle mi přijde jako takový dospělejší přístup než ve 4e, kde byly všechny "moc OP" rasové schopnosti osekány tak, aby žádná rasa moc nevyčnívala z řady.

* ale mohla by to být naprosto awesome kampaň...
12.3.2015 15:40 - wlkeR
To si nemyslim, že bych jim přizpůsoboval kampaň... Dokud to má walking speed, tak můžou úpe normálně fungovat i v podzemí. Navíc lítání má i svoje rizika, 1 blbej stun ve vzduchu a těch Xd6 falling damage vtáka dorazí.
12.3.2015 15:49 - Quentin
Gurney: Zrovna dungeoncrawl na to moc netrpí, náš čaroděj získal od pixie, co na nás vyblil behemoth, motýlí křídla, a přes všechno oočekávání se to dostalo do hry zatím dvakrát za čtyři sezení. V hlubinách megadungeonu to tolik nevyužiješ.
12.3.2015 15:53 - ShadoWWW
Já bych spíš řekl, že tu rasu nemají pořádně otestovanou, tak ji nechtějí pouštět do oficiálního hraní v obchodech, ale pro hraní doma je OK. Já osobně bych se té rasy nebál, když je v podstatě jen na jednu kampaň.
12.3.2015 16:41 - wlkeR
Popravdě řečeno moje postava kdysi taky dostala křídla a nijak moc broken to nebylo. Ale taky když už tam nějakej boj byl, většinou tam naběhly NPC...
12.3.2015 17:16 - Atterdag
Dvě skupinky, co vedu, jsou tradicionalistické - nikdo nechtěla ani drakorozeného, ani tieflinga... natož orlonoha:-)
12.3.2015 17:22 - Alwaern
slightly off topic @ Atterdag: buď rád, co já bych dal za člověka mezi půlobry, půldraky, suli a dalšími věcmi....
12.3.2015 21:57 - Atterdag
:)
14.3.2015 17:03 - Atterdag
Pokud byste mi měli doporučit nějaký český článek ve stylu: be a better roleplayer pro mé hráče, co byste mi doporučili?
14.3.2015 17:28 - wlkeR
Vsadím se že zdejší archiv je tím nadupanej. A popravdě bych přihodil i na to, že nějaký základy jsou v PHB. Ale všecko jsou víceméně rozpitvané variace Wheatonova pravilda "Don't be a dick," v češtině "Nebuď koko...s."
14.3.2015 18:04 - Atterdag
Jo, právě to procházím. Myslel jsem spíš třeba něco jako :http://lookrobot.co.uk/2013/06/20/11-ways-to-be-a-better-roleplayer/, kde je to pěkně shrnuté:)
15.3.2015 17:47 - sirien
Já trochu nechápu, co s tim lítánim všichni pořád máte - nějak v tom nevidím nějakou úžasnou výhodu.

Ok, zjednoduší to pár věcí jako překonávání skal nebo řek atp., čehož ale zase tak moc neni. A dál?

Vzdušná hlídka? Fajn, jenže to to taky znamená první na ráně. V lese nebo jiném nepřehledném terénu užitečnost prudce klesne. Sem zvědavej, jak dlouho bude postavu/hráče bavit, že při každé příležitosti kdy nebudou mít postavy ambush bude první, koho nepřátelé osolí - a navíc všim co bude poruce hned z první.
Taky to je pro ostatní nesení věcí navíc, protože s těžkym báglem toho jeden tak moc nenalítá.

Boj ze vzduchu? Střílet se dá i nahoru. Kromě toho pokud je ta rasa nějak běžnější, tak s ní budou všichni počítat a každá hlídka sebou bude mít týpka s těžkou kuší nebo něčím podobným. Maskování táborů se holt spestří o maskovací sítě, no big deal.

V daném světě se trochu zkrátí komunikační vzdálenosti, ale neřekl bych, že nějak výrazně moc (holubi / havrani lítaj nejspíš stejně rychle).
16.3.2015 12:09 - ROBOcop
Letani taky nevidim jako extra vyhodu. Zlepsi to pohyb a rozhled v terenu (za vhodnych podminek), ale jinak je postava pekne na rane. Porad mam jizvu v srdci, kdyz byl muj prvni hobit alchymista zakerne zavrazden jeste v dobe Dracaku. V druzine jsme meli zakonne zleho kouzelnika. Letim si tak na kosteti par desitek metru nad zemi a kdyz to vse propuklo, mistr kouzel hodil na me teleport metr vedle kostete. Zamaval jsem rukama jako kachna a pak jsem se rozplacnul na kamenu jako moucha. Od te doby jsem se drzel pri zemi :-).
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.096881151199341 secREMOTE_IP: 18.117.142.248