Kultura

ShadoWWW
4.7.2014 06:20
Dungeons & Dragons 5e (II)
Diskuse o páté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání.

Překlady pravidel najdete ZDE (do diskuse k nim vstoupíte napřímo tudy)

Errata

Základní pravidla v angličtině ke stažení zdarma - Basic D&D

SRD

"Vy víte kde" pro ty z vás, co nevědí kde.

D&D Adventurers League - dobrodružství pro hraní v hernách. Dobrodružství si můžete zahrát i doma, ale pokud jste z Prahy, můžete si přijít zahrát každou středu do Mephitu. Pokud jste z Brna, můžete si přijít zahrát každou středu do Risahdy. Pro domácí hry si je můžete zakoupit online přes DMs Guild.

CAVALIER
Povídání o oboru na Youtube (zatím nejaktuálnější zdroj)
Říkají tam, že výsledný Cavalier bude něco mezi původním Cavalierem v UA a Knightem v UA.
Jak přeložit Cavaliera? Hlasujte v anketě.
Do této diskuze nemůžete odpovídat. Dikuze je uzamčena, nebo určena pouze pro členy skupiny.
24.10.2014 13:58 - Quentin
Píše:
Quentin: Takže začátečníci vpohodě a veteráni vašeho systému chtějí svůj systém?

Vesměs. Na těch začátečnících je vidět, že je nenalákal ten systém ve smyslu mechanik. Jde spíš o ty cinkrlátka jako "tady mi nemůže dojít mana" "a na každym lvlu mám tolik věcí" "A na patnáctce budu prdět lightning" "a konečně mám, co dělat ve svym kole"

Rychle jsem to zahodil, protože z nich nechci vychovat další třiapůlkaře, co nedokážou dělat cokoli, co nemají na character sheetu.
24.10.2014 14:21 - Vojtěch
Hele, my umíme udělat i co na osobním deníku není, ale na 3.5 deníku je prostě VŠECHNO! :oD
24.10.2014 14:24 - Quentin
Píše:
Hele, my umíme udělat i co na osobním deníku není, ale na 3.5 deníku je prostě VŠECHNO! :oD

Pravda :D
24.10.2014 14:25 - Merlin
a co tam není..je na jeho druhé straně :)
24.10.2014 14:32 - Vojtěch
Ty jsi ještě asi neviděl desetistránkové character folio pro Pathfinder, že ne? :D
24.10.2014 14:33 - York
Vojtěch píše:
Tak je otázka kolik přechází a kolik prostě otevře další souběžnou kampaň aby 5E zkusili a případně si něco nakradli pro domácí hru...


5e je něco nového a čas od času zkusit něco nového prostě láká. Současně s tím to je ale pro spoustu hráčů povědomé, takže to není vyloženě přechod na úplně novou hru, což může být velká bariéra. No a v neposlední řadě je to pro spoustu hráčů DnD nepochybně srdcová záležitost a když jim vývojáři v podstatě dali to, co chtěli (aneb odklon zpět od "zlé" 4e), tak věřím tomu, že to je fakt hodně lákavá volba.

Jestli tohle Pathfinder přežije bez zásadního úbytku player base, tak už asi přežije všechno :)
24.10.2014 14:42 - noir
Vojtěch: Moje epic postava na 4e má 15 stran :) Co je moc, to je moc...
24.10.2014 21:50 - wlkeR
Moje prvotní zkušenosti s každou edicí D&D byly výborné... načež se spawnula tuna novinek a já je chtěl hrát všecky a aaaaaaaaa všechno to šlo do...

3.5: Moje první D&D po DrD, zaujalo mě jako člověka co hledal vysokou variabilnost a přesnost simulací (oproti DrD *cough*). Když měl člověk VŠECHNY příručky a odemknul si tím swift akci, byla to skoro
4.0: byla úžasná svými powersy. Ale pak jsem jí najednou hrál a chtěl použít PŘESNĚ TENHLE MANÉVR jenže moje postava si na minulém levelu vybrala právě ten jiný. Chjooo. Tak jsem se vrátil k DMení a příšery uměly VŠECKO (because I could). Ale postavy byly brzy nehratelné pročež
4.5: pořád powersy, ale jakýsi pokus o "reset" - nové věci byly nové a lesklé a ty staré skoro nestálo za to používat. Vydrželo 10 levelů, pak bloat postavu přeřadil mezi NPC.
--
5: Hrál jsem tunu verzí playtestu, zejména sám se sebou, a zatím všechny iterace celkem fajn. Mám míň tendenci pravidla řešit, protože vím že jsou víceméně postavena na tom, co chtěla VĚTŠINA, ale páč mně většina většinou nebere, cítím se oprávněn do nich v rozumné míře zasahovat. Navíc poskytují celkem velkou svobodu. Uvidím, co na ně budu říkat časem.
24.10.2014 23:25 - ShadoWWW
Poslední dvě ukázky včetně obsahu.



25.10.2014 09:37 - Nachtrose
Nejsou ty vybusniny trochu slaby? Po zkusenostech mi prijde DC12 smesne malo.
25.10.2014 09:41 - shari
Nachtrose píše:
Nejsou ty vybusniny trochu slaby? Po zkusenostech mi prijde DC12 smesne malo.

To záleží na tom, jestli je použiješ proti hráčům nebo NPC. :D
25.10.2014 11:02 - Babaj
to jo, nas by rozemleli jako maslo po denni ceste maslostrojem :-)
26.10.2014 08:37 - ShadoWWW
Nakonec se ukázalo, že zveřejněná stránka s Obsahem pocházela ještě z doby, kdy DMG nebyl rozšířen na 320 stran. Nová verze je zde (PDF).
26.10.2014 13:40 - ShadoWWW
Nová PDFka Expeditions v rámci Adventurers League už jsou ke stažení.
26.10.2014 18:56 - ShadoWWW
Nové, 25 hodin dlouhé D&D 5e sezení při příležitosti dobročinné akce pro Extra Life. Twitchový záznam.
27.10.2014 17:30 - wlkeR
Eldrazi Ooze.... Ale poznávam tam mapy z Hordy, tak se radši kouknu jindy :D
29.10.2014 21:30 - ShadoWWW
První polovina příštího roku se ponese ve znamení živlů. Na březen byla ohlášena kniha Adventurer's Handbook, ve které by se měl objevit živlomág. K tomuto datu odstartuje i nová série dobrodružství zaměřená na živly, se svým prvním dílem Princes of the Apolcalypse. (Půjde o novou sérii navazující na Tyranii draků.)

Zajímavé je, že ani dobrodružnou sérii, ani AH nevydá přímo WotC, ale Sasquatch Studios. Z interních zdrojů se proslýchá, že Wizardi po DMG nehodlají dlouhou dobu nic vydat sami o sobě, ale všechno budou licencovat a zadávat třetím stranám.

Ještě k těm novým modulům:
Adventurer's Handbook (March 17, 2015; hardcover; $39.95) -- A Dungeons & Dragons Accessory.

Create Heroic Characters to Conquer the Elements in this Accessory for the World’s Greatest Roleplaying Game

Not inherently evil, elemental power can be mastered by those with both malevolent and benign intentions. The Elemental Evil Adventurer’s Handbook provides everything that players need to build a character that is tied directly into the Elemental Evil story arc, with skills, abilities, and spells meant to augment their play experience throughout the campaign. Additionally, valuable background and story information provides greater depth and immersion.

An accessory that expands the number of options available for character creation for the Elemental Evil story arc, providing expanded backgrounds, class builds, and races meant specifically for this campaign.

Provides background and setting information critical to having the greatest chance of success.

Accessory design and development by Sasquatch Game Studio LLC


Princes of the Apolcalypse (March 17, 2015; hardcover; $49.95) -- A Dungeons & Dragons Adventure.

Abolish an Ancient Evil Threatening Devastation in this Adventure for the World’s Greatest Roleplaying Game

Called by the Elder Elemental Eye to serve, four corrupt prophets have risen from the depths of anonymity to claim mighty weapons with direct links to the power of the elemental princes. Each of these prophets has assembled a cadre of cultists and creatures to serve them in the construction of four elemental temples of lethal design. It is up to adventurers from heroic factions such as the Emerald Enclave and the Order of the Gauntlet to discover where the true power of each prophet lay, and dismantle it before it comes boiling up to obliterate the Realms.
29.10.2014 22:04 - wlkeR
Vskutku zajímavé. Rozhodně si nebudou lidi moct stěžovat že "Wizards to zase zprasili."

Koukám že těch Adventurer's Handbooků bude asi celá řada, každá k určitý campaign arc. Docela to vítám, až na fakt, že k Tyranny of Dragons nevydali nic extra dragon-themed (ne že by na to čék měl prachy, ale prostě... dragons...)

Princes of the Apocalypse chci už jen kvůli názvu. Přihoďte hezkej cover/inside art a dobrou story nebo vražednej dungeon a máte moje peníze >.>
30.10.2014 07:11 - noir
Jejda: Wizards of the Coast and Trapdoor Technologies will no longer be working together to develop DungeonScape for Fifth Edition D&D, and we will not be releasing the product in its current form. The beta program on all platforms will be shutting down at noon (MST) on Friday, October 31.

Read more: http://www.enworld.org/#ixzz3Hbd7XQMf
30.10.2014 09:38 - Vojtěch
Už zase se elektronické něčím toolsy pos...? Špatenka :(
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.097375154495239 secREMOTE_IP: 18.220.16.184