Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
15.2.2012 16:35 - crowen
Noir: moj rozbor aren z Drakkaru by ta mohol zaujimat :-)

Sirien: aspon ja mam z toho taky dojem, mozno nespravny, ale nedycha na mna z pravidiel taky ten WoW epic duch kde kazdy hrdina zabija drakov po desiatkach este pred vylezenim z postele od haremu otrokyn ako rozcvicku pred celoplanetarnou bitkou o zachranu vesmiru.
15.2.2012 20:23 - sirien
no právě... s noirem a pár dalšíma sme to za vesnickou fantasy trochu jízlivě označovali ještě než DrDII vůbec vyšlo (v návaznosti na různá preview a tak), když DrDII vyšlo a konečně sem si ho přečet tak sem to za magic-sux vesnickou low fantasy označil natvrdo a neustále mi to bylo vytýkáno, vyčítáno a byly mi stále dokazovány opaky, jak to ve skutečnosti je vpohodě epické a podobně, tak mě docela potěšilo když si stejné označení použil i Ty (Tobě nejspíš nikdo nebude vytýkat že bys byl zaujatej...)
15.2.2012 20:27 - alef0
Citáty už nenájdeš, čo? :-)

Ja myslím, že je stále veľa priestoru medzi "najvyššie kúzlo je Urob oheň" a "WoW epic duch, kde kazdy...", kde to bude stále do veľkej miery pri zemi.
15.2.2012 20:31 - sirien
Klikni si v téhle diskusi na "vypsat vše" a hledej si sám, pokud po tom toužíš (nebo se zeptej Arga, má ohromný talent najít v sáhodlouhé diskusi to co zrovna potřebuje).
15.2.2012 20:41 - alef0
OK, potom to tu zverejnim. Stale vsak nevidim rozpor v tom, co hovoris s crowenom, odhliadnuc od "oni ma zdrbali" (oni = abstraktna mnozina ludi).
16.2.2012 09:07 - Merlin
:) teda já nevím...ale čistě teoreticky...není klamavá reklama dát na obálku epickej fajt s drakem k vesnické low magic pseudoslovanské fantasy hře?
16.2.2012 09:27 - brundibar
Drak v bestiáři je. Zjevně i vesničany trápí takové potvory (za humny se usadil drak, co teď? :)

EDIT: I když oni si vesničané s takovou nepatrnou hrozbou poradí i bez hrdinů - aneb "Já vás toho draka zbavím. Doneste velkou volskou kůži a pytel nehašeného vápna." řekl řeznický tovaryš. ;)
16.2.2012 09:57 - Merlin
brundibar píše:
Drak v bestiáři je. Zjevně i vesničany trápí takové potvory (za humny se usadil drak, co teď? :)

no tak..když budu chtít naroubuju za vesnici cokoliv od ticícihlavé orčí armády až po psa baskervilského nebo pražskýho golema
16.2.2012 10:03 - Vojtěch
16.2.2012 10:41 - crowen
Merlin píše:
no tak..když budu chtít naroubuju za vesnici cokoliv od ticícihlavé orčí armády až po psa baskervilského nebo pražskýho golema


Kto chce psa bit, palicu si najde.
16.2.2012 10:57 - Merlin
crowen píše:
Kto chce psa bit, palicu si najde.

stejně to platí i naopak, že...když se to hodí jsou ve pseudoslovanské venkovské low magic fantasy čiště angloamerické potvory :)

hele s psaním nemám v práci problém a vím jak pracovat s podáním informace, aby vyzněla jak potřebuju a přitom jsem se neodchýlil ani krapet od skutečnosti...
16.2.2012 15:23 - sirien
To je sdělení které když člověk čte od někoho s Tvou profesí, tak ho to opravdu ujistí o právní podstatě našeho státu...
16.2.2012 16:26 - Merlin
sirien píše:
To je sdělení které když člověk čte od někoho s Tvou profesí, tak ho to opravdu ujistí o právní podstatě našeho státu...


to je holt práce s informacemi...:) nicméně to bylo napsáno v kontextu výše uvedené debaty...:)
(btw. o právní podstatě našeho státu si myslím svoje)
20.2.2012 16:04 - Metla
Krásná ukázka jak na RPGF "pomáhají" nováčkům:

vzteklina píše:
Franta: doporučuju přečíst ještě jednou pravidla, tohle vše tam pokud se nepletu, je
Ale abych to shrnul.....

.....
a jak koukám na pravidla, fakt je to tam všechno přehledně napsané, tak sakra tu knížku otevři a přečti si to !


crowen píše:
RTFM
20.2.2012 16:17 - Merlin
no jo :) hezký přístup
20.2.2012 16:53 - sirien
Metla píše:
fakt je to tam všechno přehledně napsané

Přestávám si být jistý, že jsem recenzoval správná pravidla...
20.2.2012 17:07 - Gurney
Metla píše:
Krásná ukázka jak na RPGF "pomáhají" nováčkům:

Já bych i tady našel několik stupidních výroků na adresu nových hráčů a přesto bych dle nich nesoudil všechny uživatele Kostky a nešel se hned chlubit na RPGF nebo kamkoli jinam s tím jaký tady mají přístup.

Vím že se občas najdou osamělí hrdinové, kteří velmi podobné věci provádějí, nicméně netřeba se jim vyrovnávat. Ani v rámci místního smetiště v pdobě diskuze o DrD2.
20.2.2012 17:10 - crowen
Metla: Je pekne vytrhat veci z kontextu podla toho, ako sa hodia. Ja som RTFM adresoval Vztekline, nie novackovi, je to tam v diskusii aj napisane.

Okrem toho, ta cast, co je tu z citatu vynechata, vysvetluje vsetko, co bolo treba, plus je tam este dalsia megadlha vysvetlujuca odpoved od dalsieho RPGF cloveka.
20.2.2012 18:00 - Me-dea
No co no, tak RPGF má vzteklinu. Nemusíme jim to hned závidět :-P
20.2.2012 19:26 - sirien
Tak jsem kvůli vám obětoval několik minut svého drahoceného času a dohledal si tu původní diskusi (...tzn. moc mě neštvěte, nebo vám na ten ztracený čas mého života pošlu fakturu)

Z mého pohledu: Franta položil dotaz k pravidlům (skutečně zhruba typický dračákystycký dotaz založený na neprostudování pravidel), Vzteklina mu dal poměrně obsáhlou odpověď, kterou doprovodil pár ne zcela nezaslouženými jízlivostmi, což crowen následně odcitoval a odRTFMoval, Franta je za to sjel a diskuse pokračovala dál.

Na jednu stranu uznávám, že komunity RPG F a Kostky jsou částečně propojené a že (mimo jiné i vzhledem ke stejnému tematickému zaměření webů) mnohdy dojde k zrcadlení témat a občas je věcné vyjádřit se k tomu, co se děje u sousedů.

Na druhou stranu Kostka není protikladem RPG Fóra a nemá sloužit a neslouží jako opevněná palebná pozice pro odstřelování nepřátelských řad ztělesněných členy RPG F komunity. Velmi nerad bych viděl jak se tu propracováváme ke stavu, kdy se každý nesmysl, který se na RPG F šustne, hnedka hodí na pánev Kostky a řádně se pod ním zatopí, aby se správně propražil.

Nejsem velkým stoupencem Fóra a rozhodně nejsem fanoušek DrDII, na druhou stranu přijde mi, že tady začínáme překračovat (uznávám že poněkud nejasnou) hranici mezi věcnou kritikou a bezúčelným kopáním si a to mi připadá trochu kontraproduktivní. Prozačátek to je (doufám) pod úroveň nás samotných.


Takže prosím, pokud chcete přecitovávat něčí výroky z RPG F, tak:
- se dobře a radši dvakrát zamyslete nad tím, jestli existuje nějaký věcný a smysluplný důvod takový výrok řešit i někde jinde, než na samotném RPG F (v rámci tamnějších diskusí nebo co se pamatuju tak poměrně agilních moderátorů)
- pokud už se rozhodnete něco skutečně přeposlat, tak k tomu prosím přiložte odkaz (dohledávat to je fakt otrava)


Předem vám všem moc děkuju.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12861394882202 secREMOTE_IP: 18.218.127.141