Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
29.9.2011 16:56 - ValMor
Chybi ti tam popis (beru z RPGF nemam u sebe pravidla )

Píše:
Postava je zběhlá (některé manévry zdarma) v jednání s nadpřirozenými bytostmi, včetně jejich přilákání, a ve vytváření magických obrazců. (bez aktivace, Vliv).


Takze se jedna o zvlastni schopnost davajici manevry zdarma k dovednosti. Coz znamena ze to neni dovednost ale ZS :) A navic na RPGF se resilo ze nemagicke privolani neni vyvolani a ze v zadnem pripadne zaklinac neni schopen vyvolavat bytosti ... protoze zaklinacnema vyhrazene dovednosti vedlo by to totiz k tomu ze by ty tve andilky mohl vyvolavat naprosto kazdy akorat bez manevru zdarma ... proc to tak nemuze byt je asi jasne.

Jina vec je ze pokud ti to vypravec dovoli vyvolavej si krlidne JHV :)
:)
29.9.2011 20:00 - Rauksul
Ten popis tam není, protože jsem ten text citoval taky z RPGF :-) ZS mi přišlo jasnější než obecné dovednosti.

Zaklínač má (pokud mě paměť neklame) obecně komunikaci/vyjednávání s démony a jinou podobnou verbeží. Tahle ZS mu k tomu přidá zběhlost (ale jen pokud se jedná o přivolání, ne obecně, že).

Tak nějak jsem - asi teda chybně - dovodil že ten svět tak nějak připomínal něco hodně magického. Takže když je někdo v temný stoce, nekromant tam vyvolává a posílá na hrdiny na třetí úrovni kostlivce, že nějaká úpěnlivá modlidba by mohla nějakou tu vyšší bytost přivolat pokud dto do světa sedí, protože když se běžně objeví nekromant, čekal bych běžně i jiný věci. Navíc Zaklínač může být i Kněz a pak by to nebyl problém.

No, to jak moc je to "přivolat okolo poletujícího anděla střážníčka" nebo "instantně vyvolat z nebeské sféry anděla" se právě debatovalo ;-). Co je špatnýho, že by to musela být schopnost vyhrazená? Chceš se modlid za boží zásah modli se. Jsi svatéého oltáře ve velechrámu? Jsi kněz? No, akce je nomožná... Nejsi kněz? Akce je náročná... Jak to bývá, co člověk, to názor:-) Do ultra magic světa proč ne, do vesnický fantasy třeba jen projev a hlas shůry, vyvolání démona pořád může jít, jen to dold mimo obětiště a místo kde se projevuje magie (a třeba kde se vyvolávají nebo vyskytují nemrtví ;) ) bude akce nemožná, či náročná.

Prostě to bylo jen pár nápadů co a jak s tím ;-) pardon za přerušení diskuze pseudodémonologickou vsuvkou...
3.10.2011 22:45 - Zombie
Rauksul píše:
Do hry, kde postavy na třetí úrovni naběhnou na nekromanta a kostlivce mi objevení se andělů, vyšších bytostí, starých démonů (odhadnu nepřítele a co je zač, zapátrám v paměti a historii, zjistím že je to ten a ten co se nerad s démonem tím a tím a z díry do podsvětí se místo síly na vyvolání kostlivce objeví starej kámoš...) celkem i sedělo, jinak bych to asi nenapsal, respektivě by mě to nenapadlo.


Pokud je 3. úroveň maximální, pak chápu, že na (obvyklého) nekromanta s několika kostlivci je "potřeba" overkill s anděly, vyššími bytostni a starými démony.
Pokud tomu tak není a 3. úroveň odpovídá spíše těm z ADaD a DrD, tak netuším, čím je přivolali a uplatili (a jestli někdo platí duší za eliminaci mrzkého nekromanta &his bony boyz, dobře mu tak, ale ze hry to udělá one shot á la Cthulhu).

Technická: ZS = základní schopnost (povolání)?

--- tady měl být 2 hodiny psaný příspěvek o dvou stranách s rešeršemi o Altaru, citacemi z e-mailové korespondence a radami.
A víte co? Jestli chceš Martine "Bouchi" Kučero manažerské rady, tak si je zaplať …
4.10.2011 02:05 - Bouchi
Zombie píše:
Jestli chceš Martine "Bouchi" Kučero manažerské rady, tak si je zaplať …
Minis-li tim "jestli chces ode me manazerske rady", dodej reference o svych manazerskych schopnostech a muzem se zacit bavit o tom, kolik by ty rady staly.
4.10.2011 10:37 - ValMor
Zobie píše:
Technická: ZS = základní schopnost (povolání)?


zvlastni schopnost ...tedy schopnost upravujici dovednost vetsinou tak ze mu prida nejake manevry zdarma ci prodluzuje efekt z "okamzite" na "do vecera" :)
4.10.2011 11:02 - Deathman
No po 10 hrách [každá cca 6 hodin čisté hry]

Pravidla sou někdy nejasné - Přiklad remiza, úmysl [zabit], vyhrazené dovednosti a speciálně dovednosti sou to samé a bez feedbacku od autoru by jsme to ani netušily. [zda se ze pro snahu dodržet termín se zapomnělo na integritu a někdy mi připadá ze sou to dvě verze pravidel a počítají s něčím co nikde v knize není]

Zbroj - pro low resources hraní zbytečnost, jediné co se oplatí sou kvalitní bez obmezeni [pokud nehrajete Hulka]. Protože přidávají omezeni navíc k omezeni s nakladu [který ale lehko můžete složit na zem] je jejich použití teoreticky pouze estetické na vyšších úrovních a výhoda co dávají je negována postihem na nefyzické bojové akce. [nejlepší brněni je krolli kůže :)]

Plíženi aka spoiler warning schopnost co jsme musely okamžitě houserulnut
Bo po tem co ti PJ poví ze se musíš plížit rozsáhle na XY cílu je to na hlavu padnuté. Jak to můžeš vedet popředu ? [ale zase bylo zábavné vymyslet jak vypadá mocně či přesně plíženi nápověda mocně obsahovalo cihlu :)]

Složitost pravidel. Kupodivu v pohodě [nezažíváme matematické orgie jako v DrD+ a s geniálníma matematickými konstrukcemi aka 250+ dmg bez hodu kostkou či má zlodějka běžící 2 dni rychlosti 60km/h :)] dokonce s námi teď hraji dva lidi co nikdy v živote žádné pnp RPG nehrály a po dvou hrách jim to i jde.

Jako story teller system je to super.

Jako number crunch nepoužitelně.

Celkové to ujde.

Sou lepši systémy ale taky mají zložitejši pravidla a nejsou česky.

PS: Formátovaní knihy je podle mého subjektivného názoru strašné nepřehledné.
4.10.2011 11:26 - sirien
Deathman píše:
Jako story teller system je to super.

Sou lepši systémy ale taky mají zložitejši pravidla a nejsou česky.

FATE je česky
Nemesis
...etc.
4.10.2011 12:05 - OzzKar
A ani ta čeština už není co bývala
4.10.2011 13:16 - Deathman
sirien píše:
FATE je česky
Nemesis
...etc.


SS, Příběhy Impéria mne moc nezaujali [to ani nemluvím o jiných hrůzách jako stín meče :)]

Nemesis neznám

Možná ten Fate i když je to to samé co anglicky Fate 3.0 nebo si to s něčím mýlím ? :)

Předposední veta byla myšlená na ryze české RPG.


PS: Omlouvám se za můj otřasný pravopis ale ja neumím pořádné psát slovensky natožpak česky jestli je to na co ste svým dokonale k věci příspěvkem reagovaly OzzKar.
Jestli ste reagovaly na anglikanizmy tak rád se dozvím jaký je jejich smysluplný CZ překlad. [nezdá se mi pravdepodobné že by na fóru venovanému RPG hrám mel někdo problém s anglickými ci počeštěnými výrazy]
4.10.2011 14:52 - noir
Já, ač nejsem žádný velký angličtinář, jsem měl paradoxně větší problém s pochopením českých pravidle DrDII než s DnD4e v angličtině. Ještě teď si vzpomínám, jak jsem je přečetl a pojal hned napoprvé, cestou ve vlaku z Prahy do Budějovic, když jsem tam jel na Zemi živitelku :)
7.10.2011 20:51 - sirien
Tak schválně... popiště mi, jak by tohle vypadalo odehrané v DrDII (tím myslím: jak by mechaniky popsaly to, co se tam děje, a jak by hráči pomocí mechanik vytvořili takovouhle scénu)
7.10.2011 21:06 - Night of Triumphator
noir píše:
Já, ač nejsem žádný velký angličtinář, jsem měl paradoxně větší problém s pochopením českých pravidle DrDII než s DnD4e v angličtině.

DnD 4e jsem začal studovat až v posledních dnech (do té doby Pathfinder). Odrazovali mě hlavně řeči, že je to tupý wargaming, což se ukázalo (u mě) jako lež - podle mě to vypadá na sqělý systém kde se dá parádně improvizovat).

DrD IIe tak nějak nerozumím ani po druhém přečtení. Kdybych to měl gamemasterovat tak si snad půjdu prostřelit nohu.
7.10.2011 21:14 - Colombo
Sirien: nevím, to video vypadá dost příšerně:/
7.10.2011 21:26 - sirien
Colombo: Spíš mi jde o to co se v tom videu děje, než o to, jak vypadá
7.10.2011 23:51 - Me-dea
Sirien objevil Beowulfa? :-)
8.10.2011 12:05 - sirien
Sirien se proklikával nějakejma animákama na YT a najednou ho geekovsky napadlo jak tohle řeší v DnD a hned na to ho napadlo, že si nedovede představit, jak by to sakra měl odehrát v DrDII
10.10.2011 11:08 - Sosáček
Proc ma ten typek na tom videu sukni? A proc je v "related" video "What is nudism"?

Citim ze jsem na pokraji odhaleni nejake konspirace nebo tak.
10.10.2011 16:44 - OzzKar
10.10.2011 22:28 - sirien
Oranžový Traktor píše:
Proc ma ten typek na tom videu sukni? A proc je v "related" video "What is nudism"?

Hej, taky mě tahle videoasociace docela překvapila :)
17.10.2011 23:47 - sirien
Napsal jsem tu tolik očekávanou recenzi... poté co jsem jí zkusil za poslední dva týdny asi dvacetkrát rozepsat a pak sem jí zase dvacetkrát smazal jsem kapituloval a napsal sem to prostě z patra, jak mi prsty přelítly po klávesnici.

Zveřejněné to bude asi ve středu, aby tu byl trochu pravidelný provoz

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11710619926453 secREMOTE_IP: 3.145.16.90