Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
23.6.2011 06:43 - alef0
Nie je to až taký výstrel na slepo, veď keď si dokážeš zohnať PDF hocičoho, tak si musel vidieť PDF s testovacími textami a už musíš mať nejaký feeling, či sa ti to oplatí alebo nie. Detto kvalita, však Vojtěch, ty si to musel vidieť tiež.

(Som zvedavý, kedy vyjde prvé pirátené PDF.)

Preordery sú naozaj pre hardcore fanúšikov a súčasť marketingovej taktiky: pozrite si, ako White Wolf vydáva svoj stodolárovy Vampire nanovo: nebude dotláčať ďalšie kusy, ponuka je časovo obmedzená atď a vo všeobecnosti to funguje.
23.6.2011 08:41 - Vojtěch
PDF jsem neviděl a nemusel ho vidět, když jsem se nesháněl.
23.6.2011 09:18 - alef0
Len to tvrdenie je potom také ničnehovoriace ;-)

- Vyšlo nové D&D!
- Len aby tá kvalita nebola ako u X.
23.6.2011 09:28 - Bouchi
Shako píše:
Tolik slev a různých marketingových bonusů jsem snad viděl jen u Horsta Fukse :-D :-D to se bojí, že to neprodají?

No, asi takhle:
- predobjednavkova cca 30% sleva oproti pultove cene je u nas pri kazdem novem titulu uz buhvikolik let
- doplnkova sleva pro majitele DrD 1.x se tak nejak logicky nabizi, pokud je chceme prilakat k jeho nastupci
- podepsane vytisky jsou odmena pro ty, jejichz penize u nas budou lezet nejdyl
- jeden nocleh na GC je spis symbolicky bonus (sam jsem zvedav jestli ho dotycni vyuziji)
- no a ta "loterie" s 13. vytisky zdarma v podstate znamena ze rozdame par desitek kusu v ramci propagace, coz IMHO smysl ma
23.6.2011 09:36 - Vojtěch
To byla spíš narážka na narážku na množství slev ;)

Přehled o kvalitě stejně nemáme nikdo, dokud finální produkt neuvidíme.
23.6.2011 15:58 - Ebon Hand
Množství slev mi nepřijde zas tak výrazné, protože jen menší část má vliv na finální cenu produktu. A pohled na titulek nového DrDII se mi líbí, je to v takovým "emerickým štýlu". Nic ironickýho, nemám potřebu to nijak závratně kritizovat či ovlivňovat z klišé, netrpím totiž komplexem z klišoidnosti.

Držím vám pálce, po delším době tu vydím snahu vydat něco, co si nejen dělá ambice uspět na hlavní části trhu, ale udělali jste i několik kroků, které by vás tam mohli dovést. Zda jich bylo dost ukáže nejbližší rok, nebo to už možná tuší vaše svědomí..
23.6.2011 17:04 - sirien
alef0 píše:
Som zvedavý, kedy vyjde prvé pirátené PDF

v pondělí 24. července. Dostupné bude pouze omezenému počtu lidí z nějaké konkrétní uzavřené komunity a pak teprve se začne postupně šířit, když ho lidé z této komunity začnou rozesílat mailem kamarádům. Tipuji že do okamžiku než se objeví na RapidShare/Hellshare/CZshare/Torrent networks/čemkoliv ke zcela volné distribuci uplyne cca měsíc... možná jen dva, tři týdny, pokud počátečních komunit bude více. Vítej v moderní společnosti kde je informace vždy zdarma.

Ale nezoufej, moderní internetová kultura není TAK bezcitná. Pokud bude DrDII stát za to, tak to bude fungovat jako reklama a lidé, kteří si v PDF ověří, že to je dobrá hra, že tam nejsou gramatické chyby a překlepy a faktické chyby tak jako v předchozích versích, si DrDII určitě koupí. Samozřejmě, pokud to NEbude stát za to, pak si to nekoupí...
...svým způsobem to je krásné přiblížení ideálu dokonalého trhu - plně informovaný zákazník. Samozřejmě, pro firmy vyrábějící shity a sázející na značku/marketing/cokoliv to je noční můra, ale tak to má být... všemu podle kvality

(srovnání s White wolfem je trochu mimo, White wolf narozdíl od Altaru nemá ve své historii výrazné bugy a všechny jeho hry splňují poměrně vysokou laťku kvality herního designu, originálního fluffu, provedení atd., takže jeho fanoušci se nemusí nijak stydět za to, že jsou jeho fanoušky... jistě, Altar v poslední době už není tak hrozný, ale jednou zpatlaná reputace je co se týče community-buildingu strašlivá věc)

Jinak abych nebyl pochopen špatně, tentokrát nechci být nijak kousavý - sám si DrDII plánuju na GC nejspíš zakoupit a jsem relativně zvědavý, co z toho nakonec bude...
23.6.2011 17:09 - Sosáček
sirien píše:
srovnání s White wolfem je trochu mimo, White wolf narozdíl od Altaru nemá ve své historii výrazné bugy a všechny jeho hry splňují poměrně vysokou laťku kvality herního designu

23.6.2011 17:28 - Jerson
pipux píše:
A když autoři na svém titulu tak tvrdě pracovali až do konce

Do svého konce? Předpokládal bych, že teprve po vypuštění pravidel mezi smečku náhodně sebraných, různě chápajících hráčů s rozličnými zkušenostmi a očekáváními (na rozdíl od přihlášených a vybraných betatesterů splňujících požadavky) začíná ta skutečná práce - totiž:
a) vysvětlit zákazníkům, že dostali to co bylo slíbeno / co v podstatě chtějí
b) vysvětlovat nejasnosti, opravovat formulace a všeobecně reagovat na nejasnosti, které odhalí stovky a tisíce hráčů různých hráčů hrajících jednu postavu velmi dlouho spíše než desítky betatesterů hrajících postavy spíše krátce.
23.6.2011 20:12 - OzzKar
(srovnání s White wolfem je trochu mimo, White wolf narozdíl od Altaru nemá ve své historii výrazné bugy a všechny jeho hry splňují poměrně vysokou laťku kvality herního designu,

Tři slova: Geist: the Sin Eater :-) Sračka sračka sračka (další tři slova).

(na druhou stranu, WW jsem věřil...)
23.6.2011 20:19 - OzzKar
Jo a než tu začne někdo psát, že na tom dělal nový tým a bla bla bla... ... tak těma třem sračkama jsem myslel toho Geista :-)
23.6.2011 20:48 - sirien
OzzKar píše:
Geist: the Sin Eater

Zajímavé že to říkáš. Osobně jsem zrovna Geisty nečetl, nicméně jinak jsem na ně slyšel dost chválu a když mi bylo vyprávěno jaké mechaniky obsahují tak se mi systém schopností a jejich klíčů velice líbil
23.6.2011 20:52 - OzzKar
Mechaniky jsou v klidu. Moc mě sice nezaujala kombinace klíčů a manifestací, ale ceremonie (rituály v jiných WW hrách) jsou celkem podařené. Popis prostředí a zpracování knihy (grafika, obrázky a celkově milion překlepů) to ,ale snižuje někam na úroveň fanovské tvorby.
23.6.2011 21:03 - Sosáček
Geisti jsou mechanicky v pohode, to kombinovani schopnosti je zajimavy.

Knizka k nWoDu navod na vederni hry. Mno ...
NWoD armory, rucni granaty co kdyz ti vybuchnout primo pod zadkem tak delaji mensi dmg nez rana pesti.
Exalted Scroll of the monk (nejhorsi RPG mechaniky since FATAL and drdo)
Exalted Dragon Blooded (takovy perly jako zavadeni schopnosti na veci, na ktery podle rulebooku staci skill, nebo "to zvysuje X" kde X je atribut ktery se v nove edici nevyskytuje)
atd.

Rohodne se neda rict, ze za sebou nemaji vyrazne bugy.
24.6.2011 13:22 - alef0
Píše:
v pondělí 24. července.

Som zvedavý, kto bude tých 250 strán či koľko toho bude skenovať :-) Ibažeby niekto ukradol PDF zo stroja sadzačov.

Vidím to skôr na Vianoce.

Inak s tým WhiteWolfom, tam nastal nejaký debatný skrat, ja som tvrdil, že takéto preordery sú (ak sa dobre vymyslia) dobre fungujúcim generátorom hypu, neviem ako sa z toho vydedukovalo, že porovnávam White Wolf a Altar.

Ale následná diskusia je dobrá.
24.6.2011 13:28 - Quentin
"not sure if serious" tady tak pěkně sedlo, ten jokerův výraz je úžasnej. Takhle vypadá kvalitní diskuze :)
24.6.2011 16:41 - sirien
Oskenovat 250 stran hned po vydání... už se takoví našli a ne jen jednou.
Například někdo kdo to bude chtít udělat prostě protože může
Nebo někdo, kdo to chce hned začít hrát namísto DrDo a chce to poslat kamarádům s nimiž hraje, aby urychlil proces.
Nebo nějaká dobrá duše, co to bude chtít poslat lidem jako sem já nebo další, k nimž se testovací věci dostávaly obratem (dobře, takovej altruismus nečekám, ale možné to je)

A popravdě, mě by oskenování 250 stran fakt nedělalo problém. Vezmu mámin comp, připojim ho ke skeneru a jedu, zatimco si na svym compu hned vedle pustim nějakej sitcom nebo nějakou jinou pasivní zábavu a v mezičase budu jen střídat stránky... za tři hoďky mám zkouklejch 6 dílů a DrDII v pohodě seskenovaný, produktivně strávený čas...
24.6.2011 17:19 - alef0
OK, stavíme sa o pivo, že či bude to hneď po vydaní alebo až na Vianoce?

Od teba skenovanie nechcem z dvoch dôvodov, jednak je to typický sirienizmus (,,keby som to robil ja, tak by yadda yadda"), ale hlavne by som ťa podporoval k pirátstvu, čo nechcem :-)
24.6.2011 17:23 - Vojtěch
Myslím že do toho zainvestuju (i když záloha v podobě PDF se neztratí, že?).
24.6.2011 17:36 - sirien
alef0: Jo tak klasický Sirienismus, jo? Ty hele, začínám mít sto chutí vzít třeba Samurai Champloo, u kterýho sem už nějakou dobu zaseklej v polovině, a fakt to udělat, dávej pozor na to k čemu provokuješ, protože když už bych se fakt namáhal, tak pro sebe bych si to rozhodně nenechal - ostatně už takhle mám k internetové komunitě poměrně morální dluh za všechno co jsem si kdy natahal a moje torrent ratio bohužel vzhledem k mému uploadu doma není v kladných hodnotách...

EDIT: nemluvě o tom, že když už jsem se párkrát rozhodl něco dělat - OG, linii na conu, vlastní con, tak jsem často dosáhl výsledků, o kterých se většině lidí ani nezdá, takže tohle Tvoje zpochybňování s každým mým projektem víc a víc ztrácí na důraznosti... jen mi prosím Tě připomeň, co všechno že jsi to udělal Ty, když už tak chodíš okolo a zpochybňuješ ostatní?

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.091163873672485 secREMOTE_IP: 3.16.218.62