Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
22.6.2011 13:46 - Colombo
Stejně tak si spoustu titulů nezahraješ ani na konzoli. Fakt nechci vidět onen paskvil, který by vznikl, kdyby se někdo pokoušel převést takové perly, jako je Majesty, 7K, Crusader Kings či Europu Universalis pro konzolové hráče, tedy nejen ovládání, ale i obtížnost.
22.6.2011 14:13 - Blaine
Colombo: No jo, jenomze ne kazdy povazuje perly od Paradoxu za dobre hry, ktere jsou komercne zajimave, ze ano.
22.6.2011 14:15 - Quentin
Jestli na xboxu neběží wow (a další mmorpg), tak neni co řešit :)
22.6.2011 14:52 - Colombo
Blaine: Majesty ani 7K nejsou od paradoxu. Na konzoli si dobrou strategii prostě nezahraješ. Taky nevím, jak funguje modování na konzoli, což je věc, na kterou spoléhá (a značně úspěšně) například i Bethesda. Pak tu máš hry jako je minecraft a další hromadu.
No a hry Paradoxu asi jsou komerčně zajímavé, jinak by v poslední době Paradox tak neexpandoval.
22.6.2011 15:36 - Blaine
Colombo:
http://www.paradoxplaza.com/games
Ja tam Majesty vidim. Na konzolich jsou strategie, docela dobra byla Valkyrie Chronicles, s hodne zajimavou stylizaci a provedenim. Bylo to fajn. Disgaea3 je taky slusna strategie. Halo Wars, Supreme Commander. A asi bych nasel i dalsi, takze to ani neni pravda. Final Fantasy tactics je treba fakt super.
A jelikoz treba Fallout vysel na konzole (stejne jako Skyrim), tak nejake mody na ne jsou. Ano, neni jich moc, protoze pokud to neni oficialni, tak to proste nejde. Ale uz neni pravda, ze by konzole poskytovaly jenom mlaticky a skakacky.
A rozhodne neni treba konzole zatracovat. Vsechny platformy maji sve misto a vsechny platformy maji sva specifika. A ja bych si treba dokazal vybrat hry uplne na vsech konzolich.
22.6.2011 16:07 - Colombo
Blaine: to možná vidíš Majesty 2, ale o tom jsem nemluvil.
22.6.2011 16:33 - Merlkir
Todd Howard nedávno v rozhovoru s tvůrcem Minecraftu zmínil, že by moc rád měl nějaký standardizovaný systém na stahování a instalaci modů i na konzolích, nejlépe už pro Skyrim.

Jen tak btw. ;)
22.6.2011 16:40 - Colombo
jo, ale pro vytvoření módu musíš mít počítač. To znamená, že ta živoucí komunita a to, co tu hru furt udržuje při životě bude závislá na PC. Ono podobně je to s abandonware, výhradně na PC. Pochybuju, že by se nějaká konzolová komunita rozhodla supporti nějakou hru, vzít ji pod svá křídla, vydat neofiko módy atp.

Neříkám, že konzole nemají své místo, bojovky atp. Já si za sebe tvrdím, že pro mě nemá konzole smysl, vzhledem k nedostatku kvalitních RPG a strategií.
22.6.2011 17:02 - Blaine
Colombo: co je kvalitni RPGcko? Mass Effect byl driv na konzolich nez na PC. A Mass Effect je kurva kvalitni RPG. Ano, muzes hrozne tvrdit, jak je lepsi ty old-school RPG, ktera jsou vlastne z nejvetsi casti zalozena na mikromanagementu, aby trvala co nejdele, ale nemuzes rict, ze ME neni kvalitni RPG. A Final Fantasy? A DragonAge? A Witcher? A Skyrim? A... a mohl bych pokracovat dal. Ale nebavi me to.
Ja konzoly nemam, ale nerozumim lidem, co patri do PC master race nebo lidem, kteri naopak nalezi k PS3/Xbox master race. Hlavne dogmaticka tvrzeni me rozciluji.
22.6.2011 17:18 - Gurney
Colombo píše:
Já si za sebe tvrdím, že pro mě nemá konzole smysl, vzhledem k nedostatku kvalitních RPG a strategií.

Bude taky oblíbená litanie na téma moderní grafika a herní mechanismy sucks?
22.6.2011 17:31 - Colombo
Blaine: jediná dogmatická tvrzení tu máš ty. Já tu jen říkám co mě baví a že tyhle hry na konzoli nejsou. To ty se mi tu snažíš vnucovat nějaký názor že se vyvyšuju nad ostatní. Vnucuješ mi hry, které mě nebaví (Witcher, DA, FF, ME). Já mluvil v prvé řadě o tom, že "hardcore strategie" jako od paradoxů nejsou nějak extrémné malý trh, vzhledem k tomu, že v poslední době setsakrametsky expadovali. Tak mi necpi svoje názory, nepromítej si do mých vět vlastní frustraci. Mi je jedno, co ty považuješ za dobrou hru. To je mi uplně ukradené. Mi jde o to, co já považuju za dobrou hru. Pokud by dostatečný počet her, které bych já považoval za dobré, byl na konzolích, pak by pro mě měla konzole smysl, vzhledem k tomu, že to tak není, pak pro mne konzole smysl nemá. Nad tím si můžeš nadávat jak chceš. Ale vzhledem k tomu, že se tady jedná o mne, je jaký tvůj kyd naprosto irelevantní.
22.6.2011 21:00 - Lokken
Colombo: Né, že by obvykle tvoje příspěvky měly nějaký přínos nebo hlubší smysl, ale není tohle hate-trolling trochu nad obvyklý rámec? Navážíš se tu do Blaina kvůli jeho snaze s tebou diskutovat, ale sám by jsi zjevně všechny nejradši utloukl argumenty. Proč do diskuze vlastně vstupuješ, když máš zájem jen o monolog? Nebo jsem si předcházející větou odpověděl na svou vlastní otázku?
22.6.2011 21:25 - Colombo
Tak už mě teda pěkně serete. Já hate-trolling nad obyvklý rámec? Tyhle kydy si strč za klobouk. Já tady nikomu nic nevnucuju, narozdíl od tebe, narozdíl od Blaina. To vy jste mi začali vkládat svoje vlastní myšlenky do mých úst, to vy si hrajete na přebíjení argumentů. Schválně si přečti diskuzi jak začla, nebo to nevidíš? Jestli to nevidíš, tak asi nebude problém ve mně, ale v colombonapsalpříspěvekvidímrudoumlhuAAARRGH
Píše:

Lotrando: Některéhry si na PC nezahraješ
Colombo: Stejně tak si jiné hry nezahraješ na PC
Blaine: ale někdo nepovažuje hry od paradoxů za dobré hry
Colombo: já nepovažuju za dobré hry většinu z her na konzole, takže konzole je mi nanic.
Blaine: Hate konzolista Colombo AAARGH
Gurney: Hate konzolista Colombo AAARGH
Lokken: Hate konzolista Colombo AAARGH
22.6.2011 21:32 - Naoki
Colombo pokusím se ti to vysvětlit polopatický: je obrovský rozdíl když řekneš "na konzoli si dobrou strategii a RPG nezahraješ" (což si řekl) a "na konzoli si nezahraju strategii a RPG, které mám rád" (což si neřekl, ale snažíš se vysvětlit, že tvé 1. tvrzení znamená toto).
Nediv se pak, že se to takto zvrtlo.
22.6.2011 21:36 - Colombo
Pardón, myslel jsem, že se bavím s inteligentními lidmi, kteří chápou relativnost osobního hodnocení. Nevěděl sem, že se tady vytvářejí jakési absolutní nadgalaktické měřítky líbivosti her.
22.6.2011 21:53 - Gurney
Naoki: Nemyslím si že by šlo o problém v komunikaci, poručík se dnes prostě překonává.
23.6.2011 00:39 - pipux
Hmm. Asi bez komentáře.

Jinak, mějme rádi konzole za standardizovaný hardware (hry tam jedou plynule, jedna radost) a technologický pokrok (to když vyjde nová generace konzolí - viz ATI Xenos -> R600 (vznik architektury Radeonu 2900 a dalších)).

Dále konzole proklínejme za standardizovaný hardware (to když je současná generace konzolí na trhu dlouho, jako dnes). ATI Xenos, Xbox360 grafika, je totiž výkonná asi jako Radeon 1950. Kdo má doma ještě Radeon 1950? (v hlavním herním kompu, ne na zdi, na výstavce :) )

Oceňujme konzole za design. V jednoduchosti je síla.

... ale diskuze je o DrD II. A když autoři na svém titulu tak tvrdě pracovali až do konce, možná by rádi namísto čtení bezpředmětných žabomyších válek čítali reakce nadšenců, těšících se na DrD II a chystajících se předobjednat si tento titul ... a možná by si to i zasloužili, aspoň trošičku (bez ironie!)
23.6.2011 01:28 - Gurney
pipux píše:
A když autoři na svém titulu tak tvrdě pracovali až do konce, možná by rádi namísto čtení bezpředmětných žabomyších válek čítali reakce nadšenců, těšících se na DrD II a chystajících se předobjednat si tento titul ... a možná by si to i zasloužili, aspoň trošičku (bez ironie!)

Vážně a zcela bez ironie - diskuze téměř nekriticky se těšících nadšenců se dá snadno najít, je to ta oficiální. Toto není ta samá diskuze a co by autoři rádi četli je zde zcela irelevantní (což já osobně považuju za klad, už proto že byť občas vypukne nějaká ta žabomyší válka, dá se mezitím najít spousta podnětů k zamyšlení). Co se týká předobjednávek, zrovna u DrD2 je to dle mého čistě soukromého názoru docela výstřel naslepo; i u mnohem věcněji prezentovaných rpgček jsem si před koupí sehnal pdf.
23.6.2011 04:28 - Shako
Mozna by to patrilo spis do jine dizkuze, ale kamarad to komentoval:
Píše:
dostal jsem od Altaru e-mail, že od zítřka lze předobejdnávat DrD II. Tolik slev a různých marketingových bonusů jsem snad viděl jen u Horsta Fukse :-D :-D to se bojí, že to neprodají? :-)


Koukal jsem na to na webu a musis rict, ze neco na tom bude. Ale nekoho to evidetne zaujalo, takze uz zacal resit, jak to udelat - viz prvni komentar na ofiko strankach
23.6.2011 06:13 - Vojtěch
Mno, jen aby ta kvalita taky nebyla u pověstného Horsta...

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.097697019577026 secREMOTE_IP: 3.135.213.214