Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
10.12.2010 11:25 - Vojtěch
QuentinW: Otázka zněla, zda jsou daní upíři cool pro jejich upírství, nebo pro nějaké jiné vlastnosti s tím vůbec nespojené.
10.12.2010 11:53 - Jarik
o tom otazak nebyla.
Otazka byla prostsi... Proda Upir / Vlkodlak na obalce vice vytisku?
Odpoved... Ano!!!
Rozhodne vic nez chytre reci o spatnem systemu nebo o pojeti daneho subjektu.

Jako autor pravidel nejsem povinnen nekomu vnucovat sve predstavy. Zakaznikovi mohu dat nahled na svoji predstavu, ale to je tak vse.
10.12.2010 12:17 - Vojtěch
To byla moje otázka o chvíli po tom Jariku. Myslím, že ty jsi snad o tom, že upíři nejsou cool nic neříkal.

Co se obálky týče, tak by nebylo od věci, když už by tam něco krvesajného bylo, tak by bylo dobré, kdyby to bylo nějak interně zapracováno dále v pravidlech a modelovém světě, aby se pak nemusela z jinak klasického světa temných monster zvedat jediná postava... On samotný Drizzt nebo Blade jsou pěkné výtvory, ale když se pak snaží tvářit každý druhý upír, jaký je klaďas, tka to trochu kazí dojem.
10.12.2010 12:20 - Argonantus
Jako autor nejsem povinen nic, protože nejsem povinen být autorem.
Nenásilně vnucovat lidem svoje představy je vlastně podstata autorství.
Problém je jedině v tom, když autor začne lidem vysvětlovat, že jejich - nebo vůbec něčí - představy jsou špatné.
Dělám to často, ale zdůvodňuju si to tím, že nic neprodávám.
10.12.2010 22:08 - ShadoWWW
Na těch upírech skutečně něco bude.

Dnes jsem byl v jednom velkém knihkupectví v Brně a u fantasy knih stály dvě holky. To mě docela překvapilo, tak jsem se šel podívat blíž, co je tam zajímá, jestli Pratchett, nový román Salvatoreho, Pán prstenů, nebo snad něco z WoW nebo Star Wars? Ani jedno. Koukaly na upírské romány a bavily se o Upířích denících. Jedna říkala, že se už nemůže dočkat, až vyjde 6. díl. Ta druhá, že ještě nečetla ani 5., ale že říkala rodičům, ať jí ho koupí k Vánocům. Dívaly se pak ještě na další knihy, ale všechno s upíří tématikou.

Tak jsem si vzpomněl na tuto diskuzi.
10.12.2010 22:51 - sirien
ShadoWWW píše:
a bavily se o Upířích denících. Jedna říkala, že se už nemůže dočkat, až vyjde 6. díl.

Tak já se naprosto nemůžu dočkat až vyjde 11. díl druhý série, ten seriál má naprosto úchvatnou práci s gradací a dějovou osou, hlavní scénárista a režisér by si zasloužili metál. Jestli je předloha aspoň z poloviny tak dobrá, tak jim to naprosto schvaluju.

Ostatně, mít na stěně plakát Edwarda a Jacoba znamená mít na stěně dvě metrosexuální gay socky, mít na stěně Stephana a Damona znamená mít na stěně dvě fakt cool postavy... Stephan sice je taky veverkožrout, nicméně narozdíl od Edwarda to neni útlocitná chudinka a i když se obecně drží zpátky, tak když už ho někdo dopálí, tak mu nemá problém vyrvat srdce z těla (i když spíš obrazně než úplně doslova - narozdíl od Damona... to byla hodně hustá scéna, těch pár částí kde má Damon depresivní nálady několik dílů po sobě bejvá docela stylově násilnejch)
10.12.2010 23:19 - Sosáček
Vlkodlak a gay, tahle kombinace nemuze nastat. Pokud tvrdis ze jo, musime to vyresit soubojem.

:D
11.12.2010 01:42 - Vojtěch
Tak kdo je pokousanej je asi na orintaci nezívislé...
11.12.2010 02:29 - sirien
Poissonův proces píše:
Vlkodlak a gay, tahle kombinace nemuze nastat.

Vezmeme-li v úvahu sexuální chování obou původních druhů jako výchozí element, pak v tom nevidím problém.
Kromě toho, jeden z největších milovníků vlkodlaků kterého znám (Jiron) se v okamžiku, kdy se gay vlkodlak objevil na plátně složil smíchy takovým způsobem, že do něj musela Sathel strkat aby se laskavě uklidnil, tak nevim co se Ti nezdá :)

Vojtěch: Slušnej vlkodlak svou podstatu dědí, obvykle stačí z jedné strany, dobrá krev se dobře mísí, znáš to. Tyhle fámy o pokousání šířej upíři, aby si nepřipadali tak trapně, že sou jediný kdo musí pořád něco okousávat.


(PS - ad gay vlkodlaci, jen tak pro jistotu: Nic proti gayům a nic proti gay vlkodlakům, kteří znají svou orientaci. To jenom ti "hetero"-gay metrosexuální vlkodlaci sou tak trochu k smíchu...)
11.12.2010 07:45 - sirien
sirien píše:
ten seriál má naprosto úchvatnou práci s gradací a dějovou osou, hlavní scénárista a režisér by si zasloužili metál

...jen by, LASKAVĚ, už KONEČNĚ, mohli přestat zabíjet všechny cool vedlejší postavy, co se tam ukážou. Člověk brzo dostane dojem že v Mystic Falls vymřela za ten rok a půl minimálně čtvrtina celkové upíří populace v USA
11.12.2010 08:42 - Vojtěch
Metrosexuální rádobyvlkodlaci? Jo to JE šaškárna. A co se vraždění postav týče... podívej se na Midsomer Murders :)
11.12.2010 11:05 - sirien
Můj táta má super hodnotící škálu:
Barnaby deluxe: 5 vražd
Barnaby nadstandard: 4 vraždy
Barnaby standard: 3 vraždy
Barnaby podstandard: 2 vraždy
Barnaby 5 minut před zrušením: 1 vražda

Jenže ve Vampire diaries sou ty zabíjený postavy takřka zásadně nechutně sympatický (RIP L***, RIP A***, RIP... R...) U tý co teď vypadá že zkape sem fakt dostával naděje, vydržela tam už asi čtyři nebo pět dílů! (nicméně to A*** taky ... ale tu aspoň krouhli očividně u konce sezony, tahle to nejspíš odnese kdesi v půlce)
11.12.2010 11:18 - Sosáček
sirien píše:
...jen by, LASKAVĚ, už KONEČNĚ, mohli přestat zabíjet všechny cool vedlejší postavy, co se tam ukážou. Člověk brzo dostane dojem že v Mystic Falls vymřela za ten rok a půl minimálně čtvrtina celkové upíří populace v USA

Hele, v takovym twin peaks zbyly na konci z celyho mesta asi tri lidi :D
11.12.2010 18:50 - Ryceo
Rád bych vyjádřil svůj názor k celé problematice krvesajců v DrD 2. Budu stručný. Nekažte DrD tímhle trendem. DrD už je tu velice dlouho a já věřím, že tu bude i nadále. "Superhustí" vlkodlaci a upíři jsou podle mě trendem doby a jen určité věkové kategorie. Ale DrD hrají i starší hráči, nejen náctiletí. Říkám NE krvesajcům protože myslím, že to shodí celou podstatu dobra a zla a ten "klasický" dračákovský pocit, určitě nejsem sám. Je to jako byste místo Krolů šoupli do DrD troly z World of Warcraft protože jsou "víc kchůl", nebo zařadili mezi hratelné rasy Mechanické gnómy nebo rovnou zombie. Říkáte že zombie se ale nikomu nelíbí? Počkejte za 5,10 let, třeba vyjde pár knížek a natočí se pár filmů, kde hlavní postavy budou mozky požírající hnijící mrtvoly a bude z toho další manie.
11.12.2010 19:20 - ShadoWWW
Píše:
hlavní postavy budou mozky

[ironie]Krangové z Dimenze X? Cool.[/ironie]
11.12.2010 23:42 - Radan
Vidím to tak, že jestli budou upíři a vlkodlaci, tak jako doplňující tematická příručka. Ale to teda drd v prodejnosti asi nepomůže no...
12.12.2010 03:04 - Lotrando
Ryceo: Krollové jsou ale přece Trollové. Jen chtěl být někdo originální.
12.12.2010 04:52 - sirien
Ryceo píše:
"Superhustí" vlkodlaci a upíři jsou podle mě trendem doby

Superhustí vlkodlaci a zejména upíři významnou měrou určují podobu moderního roleplayingu od roku 1991, pominu-li takové detaily že v RPG odpálili "roleplayingovou" revoluci a nastartovali třetí generaci RPGček (které se DrD ještě vůbec neráčilo přiblížit) tak se kromě jiného podílely na nárůstu počtu dívek v oboru, umenšení geek-feelingu s RPG spjatými, drželi si zásadní tržní postavení na světovém trhu po dobu nějakých asi šestnácti let, během nichž se DrD patlalo od ničeho k ničemu a kazilo svým trendem scénu v téhle republice.

Když nad tím tak přemýšlím, nějací ti upíři nebo vlkodlaci by nebyly na škodu - nevim jak pro DrD, ale pro naši RPG scénu by to mohlo mít dost přínosu

Ryceo píše:
"klasický" dračákovský pocit

STRAŠNĚ toužim po tom, aby tenhle s prominutim retardovanej pojem někdo konečně definoval. Řezal bych se smíchy nad tou diskusí která by ukázala, že si pod tím takřka každý kdo se s ním ohání představuje něco úplně jiného než ostatní... DrD žádnej "klasickej pocit" nemá, mimo jiné protože je žánrově a stylizačně naprosto nevyhraněné a podobné otázky se v něm vůbec nikdy neřešily
12.12.2010 15:56 - Gurney
Ryceo píše:
"Superhustí" vlkodlaci a upíři jsou podle mě trendem doby a jen určité věkové kategorie.

Tak třeba upíři:
Drákula (román vycházející z legendy - 1897)
Drákula (filmová adaptace - 1931)
Nemluvě o tom v kolika různých mytologií (včteně slovanské)se upíři nebo vlkodlaci objevují (dle jiných se upíři umí proměňovat ve vlky a tuším že v některých z těchto mytologií jde dokonce o jeden druh - hustej powergaming :)
Ryceo píše:
myslím, že to shodí celou podstatu dobra a zla

Pravda, chudáci hráči by se třeba mohli seznámit s nějakým ne-dost-DrD herním stylem.
Ryceo píše:
Je to jako byste místo Krolů šoupli do DrD troly z World of Warcraft

Myslíš jako že místo velkých tupých bouchačů, co si pletou "T" s "K" by tam byli takoví docela mazaní regenerující se týpci co praktikujou voodoo? Pro DrD zbytečně cool...
Ryceo píše:
...nebo zařadili mezi hratelné rasy Mechanické gnómy nebo rovnou zombie.

Nějaký konstrukt nebo nemrtvého bych si docela zahrál.

Promiň ale to jsou prostě názory člověka, kterej žádnou novou hru nepotřebuje a může klidně zůstat u DrD, fakt nevím proč mučit další generaci hráčů settingovejma restrikcema tam kde doopravdy žádnej pevně danej setting není, místo aby dostali možnost udělat si setting jakej chtějí hrát a rady jak si vyjasnit co vlastně chtějí a jak ho udělat správně stylizovanej aby to podporovalo jejich hru*

*Samozřejmě nic takového od DrD2 nečekám
12.12.2010 17:51 - Argonantus
Gurney píše:
rady jak si vyjasnit co vlastně chtějí a jak ho udělat správně stylizovanej aby to podporovalo jejich hru*


V zásadě už mnoho jiných debat o RPG nevedu.

Jinak, když chceš ohromit starožitným upírem, jeden je v Izaijášově proroctví (asi 700 př.n.l.) To fakt není úplně nový nápad.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11199712753296 secREMOTE_IP: 18.117.105.28