Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
9.12.2010 15:04 - Vojtěch
Ono šlo o to, že vedle sebe cpát chudáka Wolverina a Twilight (neříkám, že to byl tvůj původní záměr) je prostě masakr ;)
9.12.2010 15:15 - Argonantus
Sirien píše:
pochybuju že by se jakejkoliv teen zamějšlel nad romantičností nějaké kletby.


Zadání neznělo "zjistit, zda teens přemýšlí", ale prodat jim to.

Skew píše:
cpát cool upíry do něčeho, co má na obálce Dračí doupě - to je u mě regulární* mindfuck.


Proč? Vždyť tam byli od verze 1.0. Je to jen využití domácích zdrojů. A pokud upír není dost slovanský a venkovský, pak nic nechápu.
9.12.2010 15:35 - mrtvej bůh
argonantus píše:
Proč? Vždyť tam byli od verze 1.0. Je to jen využití domácích zdrojů. A pokud upír není dost slovanský a venkovský, pak nic nechápu.

Jo. Akorát to chce marketingovej průzkum, jestli se má třpytit nebo ne.
9.12.2010 15:38 - noir
9.12.2010 15:39 - skew
Argonantus:
Důležité je tam to slovo cool. V souvislosti s odpovědí sirienovi jsem měl na mysli ty Blade upíry a Underworld upíry (v horším případě i Twilight upíry).
EDIT: zpětně, měl jsem to předtím upřesnit, moje myšlenkový pochody je občas těžké sledovat


Nevím, možná je to falešné dilema z mé strany a je ještě nějakej jinej druh upíra, kterej by lákal masy teenagerů a zároveň se do DrD hodil.
9.12.2010 16:01 - Hunter
mrtvej bůh píše:
Tohle je jediná kloudná námitka, s tím souhlasím, zbytek jsou kecy.

Souhlas :-)

Jerson píše:
Jako hráče první verze mě dost mate, že "Průvodce hrou" je PJ, zatímco v předchozí verzi to bylo ... kapitola určená hráčům? Něco takového.

Sice jsem pochopil myslenku stojici za pokusem vyjadrit vztah od zacatku na strane hracu, nikoliv "proti" nim, ale nazev je vazne nevoleny spatne, i kdyby jen s odkazem na stara pravidla...
Ale zase, nejsem cilova generace, populace, natoz hrac, protoze ja si spokojene s partou dalsich tricatniku hraju kazdy tyden dracak, podle 1.6 a jsem spokojenej, ze si po pokusu s DrD+ uz nemusim od Altaru nic "zkouset", natoz kupovat...
Jako marketingovy tah bych doporucil, i kdyz je to jiste blbe, se oprostit od znacky Altar. Potom, co predvedla "errata na pokracovani" s DrD+ za tu premrstenou cenu... A to jsme si ty vsechna ta pravidla koupili dvakrat, aby se nam to lepe studovalo :-/
9.12.2010 17:51 - Vojtěch
Hele, když o tom tak přemýšlím...

Má cenu vůbec tvrdit, že upíři jsou cool?

Ono vezměme takového Blade. Co je na něm cool? Je dobrej (ve smyslu kickass, ne paldin)? Má to něco společného s tím, že je upír? No, ani ne. On s tím jak pořád trénuje je prostě namakanej (převedeno na RPG rubačky vraždí moby a za XP si zvedá lvl). Zabíjí záporáky? No... to je vidět už ve filmu, že to s upírováním není zrovna moc spojené. Kolem a kolem se upírství v tomhle charakteru projevuje jen touhou po krvi a špičtějším chrupem (jo, krev ho buffuje, kryptonitem je pro něj přemíra česneku a podporuje to image nočního lovce, ale to je tak vše). Zbytek je spíš záležitostí úplně jiných věcí.

Mělo by se prošetřit, co vlastně má být to ono cool a to pak zapůjčit postavám. co si na to naroubují pak už je jejich věc :)
9.12.2010 18:00 - Argonantus
Osobně netvrdím, že jsou upíři cool.
Vlastně to netvrdím vůbec o ničem na světě, pokud si dobře pamatuju.
Klidně bych bez toho slova mohl žít dál.
9.12.2010 18:29 - Jerson
Skewe, na druhou stranu je fakt, že hráči chtěli hrát ledacos - orky, skuruty, upíry, vlkodlaky (někteří medvědodlaky hned od Bílého Hradu) v jakékoliv verzi DrD. Osobně bych tam taky tuhle možnost dal, i když předtím bych se samozřejmě zamyslel nad skutečnými herními výhodami a nevýhodami takových ras.
9.12.2010 18:30 - Vojtěch
Furries v akci, že ;)
9.12.2010 19:09 - sirien
skew píše:
v horším případě i Twilight upíry

Twilight neobsahuje upíry, jen jakési démony bez cs označení, latinsky metrogayus edwardus.

Vojtěch píše:
Má cenu vůbec tvrdit, že upíři jsou cool?

Vampire diaries.
Ano.
(teoreticky by šlo argumentovat ještě True blood, ale pominu-li věci související s vyšším HBO rozpočtem, tak TB oproti VD sux)
9.12.2010 19:14 - Nerhinn
sirien píše:
TB oproti VD sux

Rozkošný dvojsmysl :)
9.12.2010 19:37 - Night of Triumphator
True Blood mi přišla jako neskutečná kravina. A DrD s upíry a vlkodlaky jako hlavními postavami? Bwahwahahwhawa

Pokud o to někdo stojí nezbývá než doporučit: děti naučte se už konečně anglicky a pak se rozhodněte sami :-)
9.12.2010 19:39 - Vojtěch
Siren: Tam jde o to, jestli jsou ve většině materiálu proto, že mají něco upírského, nebo jsou cool týpci pro něco úplně jiného s archetypem upíra nesouvisejícího a mají na sobě jen krvesajnou nálepku made in China, vlastně PRC.
9.12.2010 22:12 - pipux
K té hypotetické snaze o oslovení módou se řídících mas - tj. k potenciálnímu marketingovému tahu, zda-li se jeví vhodné umístit upíry na přední stranu/viditelné místo příruček: na kdy že to DrDII má jít do tisku? Vánoce 2011? Léto potom? Po posledním soudu? No poté už skoro budou trendy náctiletých někde jinde, že ...

Zda-li jsou upíři/vlkodlaci/jiná verbež "chladní", to pak přece záleží na hodnotovém žebříčku "chladnostních" událostí každého z vás. Nebo si myslíte, že jste všichni tak stejní?
10.12.2010 08:33 - Quentin
Upíři, že nejsou cool? Spike, Eric, Mick St. John...

A vlkodlaci? Toho už si všiml i Blizzard
http://fansitekits.com/media/2009/12/worgen_1600x1200.jpg
10.12.2010 08:50 - wlkeR
Tak mě napad' jinej úhel pohledu. Kdyby DrD2 nebylo RPGčko ale normání román: Dračí Doupě 2, aneb epický příběh vesnické fantasy. Kdo by si to koupil? S tímhle názvem možná tolik lidí co 600-stránkovou publikaci Matematické vzorce.

Takže název nic (podtitul spíš minus), co tomu dál zbývá? Buď super zápletka, nebo postavy. Nejlépe obojí. Zápletka se tu probírala dost dlouho a nebyla shledána nijak zázračnou (ovšem lidmi, co tvrdí, že nejsou cílovým publikem), postavy... EHM. Kdybych knihu náhodně otevřel a padlo mi oko na toho kejklíře-provazochodce s funny čepečkem a chlupatejma nohama, už se jí nedotku desetimetrovym klackem.

Ještě by to mohl zachránit skvělý sloh. Ale ano, inkriminovaná posteli, koukám na tebe.

Jo, a cover art. Ten jsme ještě neviděli. It better be good...
10.12.2010 09:27 - sirien
QuentinW píše:
Upíři, že nejsou cool? Spike, Eric, Mick St. John

...Mick St. John ehm. Ten jeho kamarád, když už, nicméně ten je cool trochu nezávisle na tesácích...
...nicméně - Damon, Elijah, Stefan když nemá zrovna depku, Anna...

Kýblohlav školní píše:
možná tolik lidí co 600-stránkovou publikaci Matematické vzorce

nevěřil bys, kolik lidí potřebuje 600 stránek Matematicko-fyzikálních vzorců a tabulek - literatura která Ti usnadní život během všech pěti let života a těm šťastnějším i na gymplu.
10.12.2010 11:00 - wlkeR
Však já neříkám, že si to nekoupí vůbec nikdo :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.081443786621094 secREMOTE_IP: 3.145.42.94