Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
31.7.2010 22:07 - Jerson
A mohl bys sem fakt hodit odkaz? Na jejich obecném foru mi vyhledávač nic o DrD2 nenajde a stoly nikde nevidím.
31.7.2010 23:31 - Geralt
Kostej píše:
Co třeba v rámci veřejného betatestu, který minulý týden začal?

S reprezentativností takového vzorku bych zatím chvilku počkal, když se do veřejného testování může zapojit každý – včetně hráčů, které bys mohl považovat coby "DrD nereprezentativní". Ale o to nejde. Co mám celou dobu na mysli: internetová komunita tvoří pouhou špičku ledovce hráčské obce, ať už Kostka nebo RPG fórum. To, že jsou obě tyto hlavní komunity skladbou vzdáleny cílovému hráči/kupci DrD2, však ještě neznamená, že by bylo ze strany vydavatele moudré ignorovat tamní názory, připomínky a postřehy. Na stromech v parku nerostou.
1.8.2010 01:26 - sirien
táá dýý dáá dýý dá píše:
ja dracak kritizovat nehodlam - at ho kritizuji ti co si to koupi. ja si to hodlam stahnout z netu

DrD je na netu?

Night of Triumphatorr píše:
když mi kámoš ukazoval to demo, chtělo se mi zvracet.

demo? Něco se mi doneslo, ale nezajímal jsem se, bylo by k němu nějaké bližší stručné info pls?

Merlkir píše:
Nechápu že někdo veřejně napíše o svém úmyslu krást elektronickou verzi nějakého produktu.

A kdyby si to pučil fyzicky a prohnal kopírkou tak co?
Každopádně - nehodlá-li to hrát, pak bych o nějaké krádeži fakt nemluvil. A z toho vyjádření mi nepřijde, že by to plánoval hrát, takže...

Peekay píše:
Ludia, ktori boli na prednaske (vratane Siriena) vedia, ze sme povedali:

Je mi jasné, že si to nejspíš nepamatuješ, ale dovolím si podotknout, že jsem stihl pouze druhou půlku přednášky - tohle bylo v té první a mám to jen z doslechu.

Occamova vidlička #1256 píše:
:D

K tomu lze říci jediné - víš o jiných? Víš o jiném místě? Pokud ne, obávám se, že je ten smajlík jen nesmyslný výkřik z trolllandu.

Kostej píše:
dracidoupe.cz

vzhledem k tomu že se tam jede a vždy jelo DrDx a na Pluska se tam reagovalo "jo, ok... jedeme dál DrDx" pokud se pamatuju dobře své namátkové návštěvy tam tak myslím že to není úplně ideální oblast. Lidé tam si hrají dlouhodobě svoje a jsou s tím spokojení, takoví lidé na nějaké přechody (zvlášť na v principu zcela jinou hru) nejsou zrovna správné publikum, tedy ani cílovka.

Kostej píše:
pravidla pro sociální střety někteří cíleně nechtějí

hm. a jsme u toho - znají vůbec nějaká taková pravidla? Umí si představit, jak to může vypadat, případně jak to funguje v jiných hrách? Pokud ne, tak to jsou jen výkřiky ze tmy a historie nejen RPG nás učí že lidé mnohdy řvou že něco nechtějí a když to dostanou, jsou z toho nadšení. Neinformovaný feedback bývá právě proto často totálně k ničemu. Jsou místa, kde chceš feedback (tady, na RPG F) a jsou místa kde chceš jen propagovat ve stylu, který tamnější osloví (dracidoupe.cz)
1.8.2010 08:47 - Sosáček
sirien píše:
K tomu lze říci jediné - víš o jiných? Víš o jiném místě? Pokud ne, obávám se, že je ten smajlík jen nesmyslný výkřik z trolllandu.

Tak zas mas pravdu v tom, ze pri tom, jak je "znalost a chapani rpg" nesmyslny pojem to na d20.cz docela sedi :)
1.8.2010 09:11 - skew
Jerson:
Stoly (thready) jsou v putyce, ale tam se dostanou jenom registrovaní. Momentálně je tam docela ticho. Registrace trvá tři dny. Pokud bys i přesto chtěl, mohl bych to urychlit o den (nebo poprosit někoho na vyšším levelu, kdo by to mohl urychlit i víc...).

Jinak sirien má v tomhle doela pravdu, z těch lidí co se do debaty nějak zapojili, tak polovina si jede na své známé hře a k nové mají spíš chladnej vztah (jakože ne k DrD2, k nové hře obecně, oni už si jich pár vyzkoušeli a nelíbí, that's it*).
Z té zbývající poloviny, na druhou stranu, jich nemálo je zvědavých a pár se už přiznalo, že betatestují.

EDIT: * ačkoliv těžko říct, zpětně mám dojem, že se nás tam pár... chovalo nějak násilně, takže není moc čemu se divit (jak poznamenal Kostěj).
1.8.2010 09:53 - Jerson
Skew - já jsem na Dracidoupe zaregistrovaný, takže by mi stačil název stolu - je jich tam tisíc a o DrD2 mi to pořád nic nenajde.

Edit: Tak nic, už to mám, to je ten zvyk psát místo "2" věci jako "II"
1.8.2010 10:02 - Jerson
Píše:
Ad hody - mně přijdou hody v DrD velmi srozumitelné a s naprosto jasným použitím. Zachovala bych to, protože je to tak příjemně přirozené ;)))

Jinak podobné názory bych označil slovem "braindamage, nebo alespoň "přizpůsobení svého uvažování napsané myšlence", protože rozdíl mezi dračákistou, který tyhle hoy používá patnáct dvacet let a nováčkem je opravdu brutální. :-)
1.8.2010 10:26 - Sosáček
Tomu, ze kdyz neco delas, tak ti to pak jde snaz se rika "uceni" Jersone. Neni to nic nenormalniho.
1.8.2010 11:31 - skew
Ono jde asi o to, že když je člověk na něco hodně zvyklej a nemůže porovnat s něčím jednodušším, tak mu i to složitý přijde jednoduchý.
1.8.2010 13:05 - Gurney
skew píše:
Stoly (thready) jsou v putyce, ale tam se dostanou jenom registrovaní. ... Registrace trvá tři dny.

Je velmi vtipné že nejhloupější web o rpg, který existuje v češtině má nejsložitější způsob registrace. Docela by mě zajímalo kolik je pravdy na fámě že je to tak aby tam zbytečně nelezli lidi co hráli víc než tři rpgčka a nebořili místním jejich iluzi o dokonalosti DrD.
1.8.2010 13:18 - sirien
Gurney píše:
Je velmi vtipné že nejhloupější

...a nejpočetnější AFAIK. Zajímal by mě profil aktivních návštěvníků, ale to se asi vživotě nedozvím, protože se mi tam nechce ztrácet moc čas...
1.8.2010 13:52 - Kostej
Gurney píše:
Je velmi vtipné že nejhloupější web o rpg, který existuje v češtině má nejsložitější způsob registrace. Docela by mě zajímalo kolik je pravdy na fámě že je to tak aby tam zbytečně nelezli lidi co hráli víc než tři rpgčka a nebořili místním jejich iluzi o dokonalosti DrD.

Moc pěkný příspěvek. Nejprve urážka nejhrubšího zrna, následovaná vyfabulovanou pomluvou. Je vidět, jak je d20.cz co do kvality o mnoho výš.
1.8.2010 14:25 - sirien
hranice mezi řečenou pravdou a urážkou je v určitých případech natolik malá, že už nezávisí ani tak na úhlu pohledu, jako spíš na vztahu k politické korektnosti. I kdybych ignoroval obsah (který je z velké části o potvorách s jinak rozloženými staty a o podobných blbostech) tak struktura toho webu je fakt děsivě hloupá a nepřehledná.
1.8.2010 14:42 - Gurney
Kostěj: Děkuji, nicméně šlo o vyjádření vlastního názoru za kterým si stojím.
1.8.2010 17:51 - Alnag
Tři dny jsem pryč a hned je tu taková sbírka uražené pýchy, nevyřešených frustrací a nedostatku různých druhů endorfiny stimulujících aktivit, jako za starých časů. Asi bych měl zamáčknout slzu nebo tak něco.
1.8.2010 17:57 - Fibriso
Píše:
DrD je na netu?

samozřejmě že je na netu, například na warforu je ke stažení vše co zatím vyšlo....
1.8.2010 19:32 - Jerson
Occamova vidlička píše:
Tomu, ze kdyz neco delas, tak ti to pak jde snaz se rika "uceni" Jersone. Neni to nic nenormalniho.

Jistě, jenže "přirozené" to rozhodně není - "přirozené" je to, co se vůbec učit nemusíš, nebo jen minimálně. A "srozumitelné" je to taká jen v případě, že nikdy nezkušíš činnost nepopsanou v pravidlech.

Nicméně je to spíše ukázka toho, jak myslí současní hráči DrD. Jejich návrhy na změny jsou třeba "úprava počtu životů". To že by v RPG nemusely vůbec existovat nějaké "životy" ve smyslu HP si hmnoho z nich ani nedokáže představit. Není to tak dávno, co mi lidé tvrdili, že bez úrovní a životů se nedá hrát, že pokud nejde o fantasy, tak to není a nemůže být RPG, a podobně.
1.8.2010 19:45 - skew
sirien píše:
...a nejpočetnější AFAIK. Zajímal by mě profil aktivních návštěvníků, ale to se asi vživotě nedozvím, protože se mi tam nechce ztrácet moc čas...
Podle statistik, za minulých 30 dní 342 přihlášených lidí. Nějak živě debatujících v putyce bych viděl tak 30-40, do rubrik nijak moc nekoukám ale nejspíš by to tak o 15-25 lidí narostlo.
1.8.2010 20:03 - sirien
...spíš by mě zajímal jejich věkovej profil, počet vyzkoušených a přečtených RPG, preferovaný systém, setting, žánr, styl... a tak, což jsou věci které jen tak nevyhrabeš.
2.8.2010 00:23 - skew
Ajo. To fakt nevyhrabu, navíc to je asi věc, kterou je lepší vidět na vlastní oči, než jenom poslechnout si něčí souhrn situace.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10021185874939 secREMOTE_IP: 3.145.42.94