Ohledně toho s Blue Gender souhlasím, nějak prostě působí divně a taky se mi nelíbilo, těch pár dílů na Animaxu co jsem kdysi viděla mi bohatě stačilo. Chrome Shelled Regios je naštěstí úplně jiný, tam nejsou žadné mechy a mají společné jen podivné nepřátelé a tu pustou zemi (až na tu vyjímku že tady skoro žádné rozvaliny měst nejsou a lidé žijí normálně na zemi v těch "shelled" pohybujících se městech - Howl's Moving Castle anyone? :D).
FMA 2 prý jede podle mangy, zatímco to první anime ne, takže možná to bude i tím, protože jsem si všimla že ne vždy anime které se nedrží mangy má ten "správný pocit" a na něm prostě něco přesně nesedí. Jako u 07-Ghost, ale je to skvělé anime i tak, a navíc většinu věcí (co mi tam nesedí a působí trochu divně tím odtržením) jsem si všimla až po přečtení mangy. :D
Mě se asi nejvíce z oddechovek líbí "Bramborový pes" (Dogtato-kun, skvělý pun, ne?), je to krátké a vtipné, a pak ještě něco, ale už si nevzpomínám co to bylo. :D
Zná někdo Blood+? Už to mám skoro dosledované, chybí mi už jen 10 dilů či tak nějak, a je to skvěle propracované co se reality týče, takže i když jsou části které mají typické anime bitvy, tak většinou je to docela "down-to-earth" i přes tématiku kyouketsuki.