Volná diskuze

Selhan
29.5.2018 14:51
RPG Day v knihovně (Praha)
Ahoj, zvu na otevřené hraní 16.6. v žižkovské knihovně Vozovna - organizují to žižcoňáci, kteří tak trochu přebrali štafetu po Sparkle, minule se to vydařilo skvěle (naprosto luxusní prostory, knihovna je velká, pohodlná a hezká), takže přijďte!

Více informací na facebooku, kde se máte v případě zájmu i hlásit k jednotlivým hrám.
Autorská citace #21
15.6.2018 16:21 - York
sirien píše:
na GC sme třeba mívali nativní web fórum které jsme udržovali právě pro lidi co nebyli na FB, ale už roky zpátky sme ho zrušili, protože jeho užitnost byla pro lidi menší než napsat nám na e-mail


To je ale ta samá situace jako teď, jen z opačné strany. Tady máš zajetou komunitu s existující diskusní platformou (d20.cz) a nějakou tradicí pořádání akcí a chceš po ní, aby ji opustila a začala o tom samém komunikovat někde jinde. Obdobně ses ty snažil přesvědčit lidi, ktří měli zajetou komunitu a diskusní platformu (facebook), aby ji opustili a začali komunikovat někde jinde (na fóru Gameconu).

Mail není rovnocenný komunikační kanál, protože je velký rozdíl psát mail někomu, koho vůbec neznáš, a napsat příspěvek na fórum, kde se cítíš doma (respektive pro tebe možná ne, ale pro mě rozhodně ano). I když pak třeba komunikace přejde na pmky nebo maily, tak možnost udělat ten první krok je pořád hodně důležitá.

Toho ale samozřejmě založením nového diskusního prostoru nedosáhneš, na to musíš naopak začít aspoň trochu komunikovat tam, kde ti lidé jsou.
Autorská citace #22
15.6.2018 16:53 - sirien
Selhan: To dost záleží na tom jak si to představuješ a jak to zorganizuješ. Viděl sem a dělal sem jednodenní eventy pro pár desítek lidí, na který by FB už byl otravně nedostatečnej. Nicméně pokud máš jen někde nějakou tabulku "hra XY, vypravěč Z, hráči A, B, C, D, E" a stačí Ti dohodnout si prostor a tuto tabulku následně zaplnit, pak ano, na to FB skutečně stačí. Popravdě by na to dost možná stačilo i jedno jediný vlákno na nějakym diskusáku (pokud by si ho všimnul dostatečnej počet lidí)
Autorská citace #23
15.6.2018 16:58 - sirien
York píše:
Obdobně ses ty snažil přesvědčit lidi, ktří měli zajetou komunitu a diskusní platformu (facebook), aby ji opustili a začali komunikovat někde jinde (na fóru Gameconu).

Ne. GC měl svoje fórum ještě v době kdy FB nebyl cool. Toto fórum se reálně používalo a žilo (nicméně nikdo z toho netěžil tolik aby z toho udělal fakt komunitní fórum nad rámec toho jednoho momentu v roce kdy se ta akce koná... ale takových promarněných příležitostí je historie GC, zvlášť ta stará, vcelku plná). Následně přišel FB a GC začal komunikovat i přes něj. Existoval nějaký čas kdy se FB a fórum překrývaly (možná jen jeden rok?). Pak se těžiště komunikace s publikem přirozeně přesunulo v podstatě celé na FB - to fórum jsme pak ještě drželi protože jsme si právě říkali že nechceme být "FB exclusive"... jenže po čase sme zjistili, že to je pointless, protože to nemá žádné reálné využití.

Pravda že tady je situace jiná, protože Kostka (a RPG F) jsou samostatné weby s vlastní hybností a stačí je využít. Ale pořád to je nějaká energie navíc a je otázka kolik té energie ten organizační tým má...
Autorská citace #24
15.6.2018 17:20 - York
sirien píše:
Ale pořád to je nějaká energie navíc a je otázka kolik té energie ten organizační tým má...


Tak zrovna mě to třeba nezajímá jako jednorázovka, na kterou bych si přišel zahrát, ale jako jako možnost spolupracovat dlouhodobě.

Dlouho jsem válčil s tím, že jsem neměl nic hmatatelného, co bych mohl prezentovat a propagovat (společná improvizace je možná zajímavý styl hry, ale není to moc použitelné jako produkt), teď už to mám. Cony a akce jsou k tomu dost zásadní a ty Pražské mě zajímají nejvíc - jednak to mám blízko a za druhé Praha nabízí potenciálně největší hráčskou základnu s možností se dlouhodobě scházet.
Autorská citace #25
15.6.2018 18:31 - PetrH
Tak staci se vice Yorku zapojit:) praguecon vola, dalsi n conu te rado nahostuje a muzes delat sve york days treba v mephitu apod, ale: tady je par ksichtu, totoznych z rpgf (*) zbytek visi jinde v siti, nejvic na fb. Stejne nakonec pujdes tam a pak zjistis ze sedis a resis totozne, obdobne dotazy na trech forech, fb atd a zacnes eliminovat a zustanes tam kde je nejvic lidi...
Autorská citace #26
16.6.2018 20:58 - PetrH
Demonica zije:) je s ni fajn pokec, stejne jako hra u snipera byla fajn, snad muj hobiti hrobnik byl fajn a dodatecne se omlouvam paladinovi za jeho pulky:-P jeste ze se ten saman dal ukecat mojima zasobama ginu a kilem uzenek... no hra byla relaxacni, dnd by se mi urcite libilo. No a k te komunite: nikdo z hracu (ne pj) vlastne d20 ani rpgf neznaji. Funguji v nejakych rpg apod skupinach na fb.
Autorská citace #27
18.6.2018 10:26 - Gurney
Já budu samo jen rád, když nám pořadatelé všemožných conů pošlou nějaké oznámení, které můžeme vyvěsit v podobě článku (viz. třeba Žižcon). Takže pokud chystáte nějaký s rpg alespoň vzdáleně související con nebo znáte někoho, kdo takovou věc organizuje, určitě se nemusíte bát nám napsat nebo na tuhle možnost upozornit dotyčného organizátora.

Nicméně těžko k tomu někoho nutit a pokud chcce někdo spolupracovat s lidma, které nezná, tak mu prostě nezbyde čas od času vylézt z komfortní zóny, ten kontakt si zjistit a ten mail napsat. Zas bych z toho nedělal takové drama.
Autorská citace #28
18.6.2018 10:48 - York
Gurney píše:
Nicméně těžko k tomu někoho nutit


Tak jasně, pokud o užší spolupráci s hráči a organizátory Žižkonu zájem nemáte, tak vás k tomu nutit nemůžu a nebudu. Ale i tak mi to přijde škoda.
Autorská citace #29
18.6.2018 11:12 - Gurney
Žižcon tady měl výše postnuté promo a pokud budou mít jen trochu zájem, rádi jim vyvěsíme další na zářijový Žižcon 2018. Krom toho tam Demonica vedla D&D a v závislosti na tom, jak to budu mít se státnicemi bych tam klidně něco odehrál taky, byla to koneckonců výborná akce a fakt jsem si ji užil.

Obávám se, že o co nikdo nemá příliš zájem je spíš přemlouvat někoho ke komunikaci s tebou a řešit tvoje osobní problémy.
Autorská citace #30
18.6.2018 11:36 - York
Gurney píše:
Obávám se, že o co nikdo nemá příliš zájem je spíš přemlouvat někoho ke komunikaci s tebou a řešit tvoje osobní problémy.


Můžeš mi, prosím, vysvětlit, proč to převádíš na osobní konfrontaci? Proč nestačí zůstat u "sorry, nemám zájem"?

Jestli jsem tady někoho prosil o něco nevhodného nebo pobuřujícího, tak bych to rád věděl, abych se toho mohl příště vyvarovat.
Autorská citace #31
18.6.2018 11:56 - PetrH
na Zizkone bych mel vest lone wolf adventure games;)
Autorská citace #32
18.6.2018 12:23 - Gurney
York: čistě za sebe...
...mám zájem: potkat se zase s lidma kolem Žižkonu, posedět s nima a když na to přijde tak se i pobavit jestli pro sebe můžem něco udělat; GC by mohla být dobrá příležitost, tak uvidíme
...nemám zájem a nevidím důvod se za to omlouvat: řešit tvoje osobní problémy jako že nemáš kontakty, nemáš FB, nechceš psát maily cizím lidem, chceš komunikovat s orgy pouze na svých oblíbených fórech

PetrH: cool, to bych si zrovna docela rád zahrál
Autorská citace #33
18.6.2018 12:26 - York
Gurney píše:
...mám zájem: potkat se zase s lidma kolem Žižkonu, posedět s nima a když na to přijde tak se i pobavit jestli pro sebe můžem něco udělat; GC by mohla být dobrá příležitost, tak uvidíme


Super, díky. O nic víc jsem nežádal.
Autorská citace #34
18.6.2018 14:02 - PetrH
Gurney, fajne :) aspon nebudu sam :)) plan je na dve hry
Autorská citace #35
13.3.2019 17:45 - Selhan
Tak konečně máme termín dalšího opengamingu ve skvělých prostorech Žižkoské Vozovny,j e to sobota 6.4.2019.
Následně se vyráží zážitek probrat do jednoho z přilehlých restauračních zařízení. Informace na FB

Hry v nabídce:

DIVOKÝ KRAJ
vypravěč: Ivo Denemark, Okrasný ředitel
počet hráčů: 3-5
vhodné pro pokročilé

Žádná myš, ani ta nejodvážnější z Myší hlídky takhle daleko za pachovou stopou nemá co pohledávat. Zde, již neplatí relativní bezpečí Myších teritorií a velcí dravci nadále vládnou krajině a rozhodují o životu a smrti.
Ale i na tomto pustém a nebezpečném místě údajně žijí myši. Jedná se o legendu? Sběrači z hraničních osad tvrdí, že je zahlédli, ale kdo by věřil jejich opileckým povídačkám? Údělem hlídkaře zkrátka někdy je i lov báchorek.

Myší hlídka je středně náročný systém stvořený k tomu, aby vytvářel zajímavé příběhy a podporoval spolupráci hráčů. Je zasazen do fantasy světa stejnojmených komixů o antropomorfních myších v anarcho-feudální společnosti.

KRIMINÁLKA BRNO
Vypravěč: Sniper
Počet hráčů: 2-4
Systém: bez systému

Brno, 17.12.2018, ráno

Dorážíte na poradu jako každý den. Tenhle případ zaměstnává většinu - 5 ztracených žen, podobného věku, o únosci se ví jen základní a případ se nehýbe.

Veliteli zazvoní telefon. Vypadalo to jako další oběť, ale ne, tentokrát asi vražda.

"Vy čtyři, běžte a vyřešte to, zítra vás chci zpátky na tomhle případě!"

---------------
Tato hra je netradiční - čistá detektivka, simulace policie. Žádné kostky a náhoda. A hlavně - CHYTRÉ MOBILY a NOTEBOKY sebou, budete je potřebovat.

TROSEČNÍCI
Vypravěč: Michal Mikuš
Počet hráčů: 2-5
Vhodné pro pokročilé

Družina dobrodruhov stroskotá na neznámom ostrove. Bez zbraní, bez výbavy a zdá sa, že i bez vyhliadok na budúcnosť. Naviac sa zdá, že i čas hrá proti nim. Dokážu sa zachrániť a nájsť cestu z ostrova skôr, ako bude príliš neskoro ? Postavy budú predpripravené a rozdáme si ich na mieste. Dobrudružstvo je vhodné pre hráčov, ktorí už majú skúsenosť s hraním RPG.

DnD 5th edition. Tradiční hra v moderním podání se vším fantasy hávem, který k tomu patří. Nažhavte kostky, připravte tužky a gumy.

NUMENERA
Vypravěč: Martin „Smaug“ Dvořák
Počet hráčů: 2-5
Systém: Cypher System

Planeta Země miliardu let v budoucnosti. Slunce mělo dávno usmažit veškerý život, byla však přijata protiopatření. V průběhu osmi epoch – světů – byly civilizace s technologiemi překračujícími naše nejdivočejší představy střídány pády do nejhlubšího barbarství. Nanotechnologie, genetické inženýrství, hvězdné brány, dimenzionální cestování, formování planet a samotných hvězd, překonání potřeby hmotného těla – to vše a mnohem více bylo v průběhu času v lidských možnostech.
Nyní žije lidstvo v Devátém světě na troskách předchozích civilizací, kterým nerozumí. Tvář planety se změnila a je poznamenána jizvami kontinentálních rozměrů. Pravidelná řada kopců může být povrchem obřího stroje, jeskyně útrobami kosmické lodi nebo pradávnou laboratoří. Obávaný horský štít ukrývá superpočítač se zálibou v ovládání počasí. Po pláních kráčí chodící města a na nebi levitují krystalické monolity. Divotvůrní nanové poroučí všudypřítomným neviditelným stroječkům a dokaží tak vytvořit ohnivou kouli či vyvěštit odpověď na svou otázku z datasféry. Někteří tvrdí, že všeuměl Jack vyšplhal po Stonku fazole – nepředstavitelně vysokém kabelu z uhlíkového vlákna – až na oběžnou dráhu, kde uloupil znalosti obrů.
Tak jako dávní předkové těžili v lesích dřevo a v horách kovy, pokouší se odvážlivci shromáždit dosud fungující technologické artefakty – numenéry, porozumět jim a využít je pro zlepšení každodenního života…
Numenéra využívá tzv. Cypher System vyvinutý v roce 2013 Monte Cookem původně právě pro tuto hru. Tento herní systém se opírá o dva základní pilíře, jimiž jsou jednak přímá úměra mezi investovaným úsilím (effort) a šancí na úspěch určité akce (zásobárny síly, rychlosti a intelektu zde fungují zároveň jako zdroje a výdrž), jednak časté používání jednorázových numenér – udělátek (cyphers), které jsou Devátém světě k nalezení na každém kroku a měly by mít co nejpodivnější různorodé efekty. Pravidla vysvětlím na místě, k dispozici budou předpřipravené postavy (osobní deníky jsou v angličtině, ale nejsou příliš rozsáhlé a všechny charakteristiky vysvětlím v rámci výkladu pravidel).

KRV NA REIKU
Gamemaster: Michal Cáp
Žáner: grimdark low-fantasy
Systém: Warhammer Fantasy Roleplay 4th Edition

Počet hráčov: 2-5, tvorba postavy bude súčasť testovania novej edície a prebehne buď s predstihom online, alebo pred samou hrou

Test 4. edície Warhammer Fantasy Roleplay, v ktorej sa hráči ujmú rolí viac či menej prostých obyvateľov a ich krutej nie úplne príčetnej každodennosti. Hra nie je vhodná pre úplných začiatočníkov, znalosť tzv. Starého sveta Warhammer Fantasy nie je nutná, ale vítaná. Hra bude pomerne brutálna, naturalistická a dokonca môže obsahovať čierny humor a smrť postáv na infekčné choroby.
Autorská citace #36
3.4.2019 11:16 - Selhan
Zbývají dvě volná místa na hru trosečníci v DnD 5e a jedno na Krev na Rieku ve Warhammeru.
Autorská citace #37
25.5.2022 17:22 - Selhan
Omlouvám se, že s tím sem jdu dost pozdě, ale ještě jsou volná místa na další knihovnický rpg den tuto sobotu 28.5. - opět v prostorech žižkovské Vozovny. Více informací zde na FB: https://www.facebook.com/events/572123400664112/
Autorská citace #38
25.5.2022 18:41 - sirien
FB wall :(

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.084463119506836 secREMOTE_IP: 3.236.18.23