Následníci Sutaka

Obsah článku:

Sezení druhé - bezbranná stařenka poprvé

První ze čtyř cílů. na který jsme se zaměřili, byla Lady Polonia de Vere - šlechtična, která má něco společného s Doskvolským bankovnictvím a nejspíš byla součástí hnutí, které Lady Iriminu obralo o většinu jejích financí.

  • Sídlo lady Polonie jsme nalezli poměrně rychle. Šlo o osamocený starší dům v Six Towers, vypadající docela opuštěně a obklopený neudržovanou zahradou a plotem.
  • Ashlac se vplížil do zahrady, vybral si příjemný strom a začal sledovačku. Jediné zajímavé, čeho si všimnul, byl vysoký návštěvník v kabátu a klobouku, který se uvnitř zdržel větší část noci.
  • Poté, co muž vyšel ven a začal nastupovat do kočáru, se ho Ashlac rozhodl sledovat, což se mu docela v pohodě dařilo až k bance. Do ní poté vstoupil pod záminkou uložení peněz na účet, ale svůj cíl už nikde nezahlédnul.
  • Dalším pátráním jsme zjistili pouze to, že Polonii už hodně dlouho nikdo neviděl.
  • S opuštěným domem a minimem informací jsme se rozhodli nad tím nepřemýšlet, jednoduše vlézt do baráku, prolézt ho a poté postupovat dál. Za silného deště jsme vešli dovnitř a očividně si vybrali fakt špatný čas.
  • Poté, co jsme vstoupili dovnitř se Lomond rozhodl vycítit, zda je v místnosti někdo živý. Otevřenými dveřmi se zablesklo a uvědomili jsme si, že za Lomondem stojí postava v kabátu.
  • Ashlacův bleskově rychlý výpad prapodivně zazvonil a meč se od muže odrazil. Frog měl se svým bouracím kladivem trochu lepší efekt, místo zazvonění se ozvalo zapraskání a protivník ho mávnutím paže odhodil na zeď.
  • Přitom další blesk osvětlil tvář pod kloboukem a uvědomili jsme si, že stojíme proti Hullovi. Ashlac popadnul upuštěné kladivo a začal ho zaměstnávat. Toho využila Tenebris, která se za něj proplížila a nožem, vraženým do kolene, ho dost poškodila.
  • Frog se vzpamatoval u stěny, kopnul do sebe jakousi tekutinu z bandalýru a Hullu se dotknul. Přeskočila mezi nimi jiskra, ale žádný efekt, ve který Frog doufal, se neprojevil. Ashlac pak několika ranami kladivem hull přetvořil do hromady šrotu a začal se rozčilovat, že nemá žádné zuby.
  • Prohlídkou domu jsme objevili asi tři důležité věci: že je krom nás naprosto opuštěný, prapodivný přístroj (něco mezi kalkulačkou a psacím strojem) v jednom z pokojů v patře a krásnou plastiku vytvořenou z ozubených kol.
  • Zatímco Lomond zkoumal přístroj, tak se Frog vrhnul na zkoumání plastiky. Z přístroje vyzařovala jakási energie, ale jak byl Lomond rozhozený z předchozí bitky, tak z  něj vůbec nic nevycítil.
  • Frog v plastice našel klíčovou dírku. S trochou snahy a spoustou násilí se mu povedlo rozjet mechanismus a před ním se otevřely dveře ústící do výtahové šachty. Ale výtah byl dole a očividně se přivolával správným otevřením dveří.
  • Tenebris sebou naštěstí měla vybavení na šplhání, spustila dovnitř lano a začali jsme se spouštět dolů.
  • Lomond mezitím došel k názoru, že na ten psací stroj bude potřebovat víc klidu a rozhodl se ho vzít sebou. Jak na něj šáhnul, tak ho odhodila jakási energie přes celou místnost a omráčila ho o stěnu.
  • V šachtě mezitím došlo k drobné hádce, nebo lépe nedorozumění. Ashlac chtěl Sutakví proč udělat nějaký hluk, ale když se lezoucí Frog odrazil a ze tří metrů skočil na střechu výtahu, tak byl seřván, že jde o "špatný druh hluku".
  • Tenebris s povzdechem otevřela poklop a přes kabinu vlezla do podzemní chodby. Ta se po pár metrech větvila do dvou odboček a celým podzemním komplexem se rozléhaly podivné mechanické zvuky.

 

Napsal Aegnor 07.03.2018
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 8 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.081491947174072 secREMOTE_IP: 18.119.136.235