Pilsen & Dragons - články

Intriky Západní brány

Obsah článku:

V hlavních rolích

Daren (člověk, tulák) ... Daren

Daren je mladík, který pochází z provinční kupecké rodiny, a v Západni bráně se objevil teprve nedávno. Jemu a jeho otci se podařilo (neznámo jak) vetřít do přízně, jedné šlechtické rodiny, rodiny Talavarů. Bývá vídán na trhu nebo v docích jak obchoduje s drobným zbožím, nebo v hostincích jak se baví s dobrodruhy a jinými divnými lidmi. Na zádech nosí netypicky zavěšenou kuši, snad po vzoru rašemenských válečníků - ale zdá se, že se snaží působit spíš světácky, než že by ji uměl používat.

Celkový dojem z Darena je takový, že je to protekční kupecký synek co nedávno ke štěstí přišel, který si s nadšením hraje na něco, čím není.


Argom Dex (člověk, tulák) ... Trinitron

Středně vysoký statný muž. Z výrazu obličeje nepoznáte že by ho něco trápilo nebo ba naopak bavilo. Mezi lidmi se chová přirozeně. Nevyčnívá a ani se mezi lidmi neztrácí. Dokonale se pohybuje jen jeho ruce je těžké zahlédnout na jednom místě.Má delší vlasy na ramena volně rozpuštěné a můžete si všimnou jednoho pruhu bílých vlasů. Přes sebe má hozený černou plášť s kapucí pod kterou není vidět. Okolo pasu jde vidět akorát jeden měšec jinak nic výrazného. Není vidět ani nějaká zbraň nebo či náznak toho že Argom zbraně používá. Není znám důvod proč přijel do Západní brány ani kde žije. Jen ho občas počkáte bud na trhu mezi lidmi nebo v místní krčmě kde přenocovává.


Garry loutňák (člověk, bard) ... Šuky

V Západní bráně se narodil a tam celý život žil, občas se jenom potuloval po okolí. Je známí hlavně po hospodách, kde vždycky každý rád uvítá jeho odvázané představení na jeho specificky zdobenou loutnu. Garry je pohledný muž ve šviháckém oblečení a každý kdo ho zná, a že ho zná dost jak hospodských, tak zlodějských existencí, tak o něm bezesporu prohlásí, že je největší pohodář co se zábavy týče.

Po smrti jeho rodičů osiřel a tak se o sebe musel postarat sám(říká se že jeho otec byl slavný bard/dobrodruh, mimo jiné také podle loutny), což se mu povedlo, ale ne jen díky jeho loutně…

Hostující hvězdy

? Karcibo Netheleren (gnóm, kouzelník) ... Krimi ?

Středně vysoký, mladý gnom s bytrým (občas trochu nepřítomným) pohledem, jemně ironickým úšklebkem a ročepýřenými světlými vlasy. Jeho oblečení je prostší, pragmatické – pohodlné, se spoustou nerůznějších kapes, avšak ukazuje i jistý umělecký cit při pohledu na jeho barevnou sladěnost a vyváženost. Hlavní barvy Karcibova oblečení jsou červená a žlutá, působí trochu výstředně až agresivně a zaručeně přitahují pozornost (hlavně zdálky, kdy kompozice těchto barev připomíná osobu v plemenech). Gnóm se zdá být výřečným a možná trochu upovídaným, ve snaze téměř za každou cenu přitáhnout pozornost a pobavit okolí.

Karcibo je dlouholetým obyvatelem Západní brány. Jeho rodiče patří mezi chudou část Západní brány a distancují se od nej stejně jako zbytek jeho příbuzných. Karcibo je vzdělán v oblasti kouzelnictví a alchymie. V poslední době nebyl ve městě k vidění (prý se plavil za obchodem).

Ve vedlejších rolích

Borcat
Už na první pohled Borcat vypadá jako chlápek co už něco zažil. Krátký sestřih, avšak s drobným pěstovaným copánkem. Je odměřený a rád má vše rychle za sebou.
Zcela určitě to je člen Nočních masek. Informuje vás o vašich nových úkolech. Dá se říct že to vás nadřízený.

Haef Malavan
Člověk, kterého osobně neznáte a který ani nejspíš neví že existujete. Je to kandidát do funkce kromakrka z rodiny Malavanů. Máte se o postarat o to, aby se kromarkem nestal.

Talosův velekněz Tolbar
Ortodoxní služebník Talose. Víra je pro něj vše a nebojí se jí dokázat v žádném souboji. Má hrubé rysy, samé svaly a vypadá že už prošel mnoha bitvami a rozhodně jako ten kdo stál na vítězné straně.

Meki
Starý „známý“ Garryho Loutnáka. Opilec, pobuda ale taky pěkný ranař. Garryho dluh 25 zlatých se přehoupl ve větší konflikt, onehdy v bitce U Veselého válečníka než jen ve splácení.

Jóžo
Jeden z oblíbeních poskoků Mekiho. Argom ho pěkně U Veselého válečníka zpráskal :)

Quo
Polopoblázněný žebrák Quo, jeho domovem jsou uličky pod přístavní věží. Pomohly jste mu dostat Willyho ze svrabu a tak vám přislíbil že vám poví když se něco šustne.

Willy
Trhan, kterého jste zachránily ze spárů Dostarů. Dlouhověký přítel Willyho a také váš dlužník.

Zara
Zěna, která má dle Qua, co dočinění s organizování plesu na hrádku Malavanů. Ba co více, prý je hlavní organizátorka.

Pete
Slavný a uznávaný bard. Vždy je švihácky oblečen a jeho nedostatek vlasu a menši pivní břich, jako by neměli vůbec špatný dopad na jeho charisma. Ženy po něm šílí

Sagvan zvaný „Dvojté S“
Uznávaný módní návrhář z Dračího pobřeží. Ne nadarmo se mezi smetánkou říká : „Co má na sobě dvojté esko to se nosí samo“. Savan je uznávaný na celém pobřeží a jeho šaty vyhledávají všichni ti co chtějí dobře a nóbl vypadat.

Ernest
Jeden z Quovo žebrácké bandy „Od majáku“.

Rosmer
Člověk vypadající jako prostý měšťák, který za vámi přišel s neuvěřitelnou nabídkou. Jeho nadřízený je Pan Mer.

Pan Mer
Obchodník jenž vám mohl vyplatit pěkný balík za nesplnění vašeho úkolu. O co tak asi šlo jemu ?

Asal Guldar
Právě zvolený kromark z rodiny Guldarů. Za jeho čtyrletý post může z části děkovat vám.

Kasar "Kámen"
Jeden z členů Nočních masek. Zná se s ním pouze Argom Dex. Chodí hodně zahalen, možná to má spojitost s barvou jeho kůže, která je nepřirozeně šedá. Jako kámen, možná proto jeho přezdívka - "Kámen".

Kapitán Železnej zub
Kapitán lodi Černá kráska, která byla spálena mladými maskami. Je to chlap který si vezme co chce a nenechá si naplivat do tváře. S Garym je v relativně dobrém vstahu, ovšem Darena a Argoma by viděl nejraději viset.


Zdroj : Velká pouť Říšemi; FR Wiki

Informace budu průběžně přidávat.
Napsal Malabar 04.11.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 90 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.083884000778198 secREMOTE_IP: 3.145.69.255