tyjo, pro mne jsou Guardians obrovským zklamáním. A to jsem na to šel s pocitem "nečekám nic extra, aspoň si užiju efekty a vymeju mozek". Nebavil mne příběh (zápletka na úrovni MiB, ale tam to byla vtipná parodie!), přišlo mi to jako klišé na klišé (mír po dlouhé válce mezi dvěma impérii. To slabší nemá ani flotilu, jen pár desítek planetárních stíhaček. Přežít ve vakuu je fakt snadný, ani očím nic nevadí. Umřít skoro nejde. Děs). Nic nevyvolalo jakýkoli efekt, proč bych to chtěl vidět (byť zdarma) znovu. A nakonec - naprosto nudná, hrozná muzika, která fakt roztančí jen magora, co po únosu ze Země opravdu nic jiného neslyšel, než tu jednu kazetu (a to 80.ky miluju :D) Pokud to bylo míněno jako pomsta matky za to, že jí nedal na smrtelný posteli pusu, tak pak jo...
Hrozně tomu čouhalo z bot, že je to určený pro děti. Nakonec nejvtipnější fakt byl zelenostromek. Ale nejlepší film léta to asi je. Což nesvědčí o ničem pozitivním...
...Edge of Tomorow měl premiéru před létem. Ten byl pro mne tím pravým letním trhákem :)