EDGE - články

Hraní D&D 4e: Ravenloft

Co se stane, když výkvět amerického a sovětského sportu 20. století vstoupí do světa fantastických legend a děsivých hrůz. Kdo si tentokrát sáhne až na dno sil? Feudální pán Domény děsu? Porobený Barovijský lid? Jak obstojí tváří v tvář komunistickému člověku buržoazní přežitky jako je věštění? Co si počne obhájkyně demokracie v zemi spoutané okovy?
Napsal Alnag
Obsah článku:

Hladké přistání



Studená válka má mnohá bojiště.
Jedním z těch méně krvavých, ale přesto občas smrtelně nebezpečným jsou sportovní střetnutí. Mistrovství světa úpolových a jiných bojových sportů je jedním z takových bojišť. Mezi opravdové sportovce jsou z obou stran vmíšeni i nejrůznější agenti s podobně různorodými operačními úkoly.

Bukurešť.
Hlavní město Rumunské lidově-demokratické republiky je letošním hostitelem tohoto mistrovství. Ne snad proto, že by mělo co zvláštního sportovcům nabídnout, ale protože to byla jediná země na které se obě mocnosti dokázaly shodnout. A tak teď po několika povolených koridorech míří k téhle Karpatské zemi letadla ze všech částí světa.

Nečekaná bouřka udělá americké výpravě čáru přes rozpočet.
Letadlo je nucené klesnout níž, protože stoupat nad bouřkové mraky mu nedovoluje obtížně vyjednaná dohoda a ani nerudná Rumunská řídí věž. A pak se to stane...

Blesk pročísne oblohu.
Ruský pilot, hrdina Sovětského svazu, prudce a bez varování strhne letadlo doprava, ale už je pozdě. Obrovské černé hejno netopýrů se nasaje do jednoho z motorů, stroj sebou ztěžka trhne. Ve tmě, jen s pomocí vynechávajících přístrojů se beznadějně snaží udržet letovou hladinu a marně volá věž.

Tupý náraz do levého boku.
Americké letadlo se nekontrolovaně řítí k zemi následované ruským strojem. Nad nimi krouží hejno netopýrů svůj vítězný tanec. Obě letadla kloužou mezi kosodřevinou po zledovatělém horském úbočí Karpat zaklesnuta v sobě křídly. Pak se sovětský stroj obtočí okolo mohutného stromu, rozpadne se v půli a přední polovina letadla odletí do neznáma podobně jako americký stroj.

Rozhostí se tma.
Tma a ticho. Jen všude kolem jsou rozeseté trosky. Mrtvá a umírající těla sovětské výpravy. Zbytky bagáže. A ve vzduchu se ozývající pomlaskávání netopýrů. Nepříjemný ledový vichr vanoucí z hor popouzí k aktivitě. A v dálce planoucí světlice naznačuje, že někde je možná ještě někdo naživu.

Jen škoda, že úplněk na obloze je překryt bouřkovými mraky a že v údolí válející se mlha začíná houstnout...
< Hladké přistání >
Za branou
Napsal Alnag 14.06.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 167 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.050683975219727 secREMOTE_IP: 54.210.126.232