Mě to náhodou přijde v pohodě.
Ono je super, že tu tlačíme překlady a další tvorbu do ohromné kvalitativní úrovně (překlad, korekce, zahlazení, InDesign sazba, korekce sazby... kdo tohle má), ale zas mi nepřijde úplně šťastné tu úroveň ihned vyžadovat po všem okolo a hned na první dobrou. Ono je dobré pamatovat, že sme sami nezačínali na zrovna dokonalých věcech a kdyby po tom někdo dupal, tak to dost možná zabalíme spíš než abysme pokračovali. (Když si vzpomenu jak vypadal - překladově i vzhledově v tom Wordu - první překlad Fate...)
Text je dobře čitelnej, sem tam je tam pár překlepů (a ok, některý bohužel hodně viditelně na první stránce), ale neni to nijak kritický. Graficky to vypadá ve skutečnosti velmi dobře, zejm. u dodatků - co by za tohle kdekdo dal (a někdo kdo neni zdegenerovanej jak my tam většinu těch nedokonalostí vůbec neuvidí). A vzhledem k tématu dává smysl zveřejnit to ještě před svátkama, ne?
Chyba: Když to ještě plánuješ dál opravovat, tak pár věcných poznámek:
- určitě bych dal blokový zarovnání. Vim, že En originály ho nemaj, ale čeština na tohle má jinej úzus (a popravdě lepší, ten anglickej left align mi vždycky rve oči...)
- to šedý zápatí by se hodilo posunout o... tak 1 řádek (3mm / 5-7 bodů?) dolů, spíš k dolní hranici čísla stránky než k horní.
- rámečkům by slušel milimetr vnitřního odstupu (aby se to písmo nervalo tak moc do kraje)
- V čem to je tvořené? V InDesign v Character lze nastavit jazyk (a pak ho aplikovat pro styl odstavce) - InD podle toho pak řídí i nějaké zvykové věci jako třeba rozdělování slov a odstavců - mohlo by to zahladit to rozdělení v bodovym seznamu na str. 6 (popř. lze celej ten bodovej seznam odkopnout do dalšího sloupce, místo tam na to je - InD num Enter)
- pokud to neni věrná 1:1 replikace původní sazby, tak bych trošku zvětšil odstupy nižších úrovní nadpisů (H2, H3) Vůbec ty odstupy možná zkontroluj, u H1 mi přijde, že haprujou (str3 Na pozadí a Přehled částí se mi od oka - můžu se plést - zdá, že mají trošku jiný odstup, str5 Scéna B odstup úplně chybí, totéž str7 Scéna A... naopak str15 ten Kultista je až zbytečně ustřelenej)