Kultura

sirien
22.4.2023 23:05
Crit Role RPGs (Daggehearth + Illuminated worlds)
Systém od Critical Role, resp. jejich vydavatelství.

Navzdory nějakému aktuálnímu hype byl ve skutečnosti oznámený už dva roky zpátky a měl vyjít loni, takže je už rok ve skluzu a s nedávnou OGL aférou to nejspíš nemá nic společnýho.

Daggerhearth je fantasy RPGčko - Critáci podle všeho dělají i nějaké scífko Illuminated worlds - pokud je zájem řešit to, tak pls založte novou diskusi.
Autorská citace #21
29.5.2023 12:21 - Dukolm
Ty BitD jako nějakou chvíli nepřiznanou inspiraci jim Twitter RPG komunita připomínala tak v polovině reakcích co jsme viděl. Až se k tomu vyjádřil že to byla opravdu inspirace spolu s Vesen. A tohle je jen další krůček.

Jen jsem postřehl, že se pár lidí pozastavovalo nad tím, že v té ukázce nemají vysvětleno jak budou probíhat souboje. (Ale ještě jsme nemě čas to přečíst)

A poslední perlička: Co tohle RPG přinese díky kupní síle CR, tak konečně budeme mít i pěkné sady d6 kostek.
Autorská citace #22
29.5.2023 13:51 - Corny
Dukolm píše:
A poslední perlička: Co tohle RPG přinese díky kupní síle CR, tak konečně budeme mít i pěkné sady d6 kostek.

To bych popravdě uvítal asi hodně, zajímavý postřeh a doufám, že vyjde :D

...jen aby nebyly zase kovový -_-
Autorská citace #24
23.12.2023 21:38 - sirien
Alexandrian: Candela Obscura | Quick Review - Půl roku starý, vztažený ke quickstarteru. Od 9:45 dál je dobrej roast game designovýho virtue signalingu, ale kdyby to chtěl někdo probírat blíž tak bych to vzal asi do tématu s RPG kontroverzema :)

Indestructoboy: when a game despises itself // Candela Obscura Review & Analysis ... Indestructoboy (ten týpek kterym začal celej Wizardí OGL shitstorm btw.) není zrovna nadšenej.
Autorská citace #25
17.6.2025 07:27 - RoVan
Že Chris Perkins a Jeremy Crawford odcházejí z Wotc už tu probělo. No a teď se ukázalo, že přechází k nakladatelství od Critical Role; Darrington Press.
Autorská citace #26
17.6.2025 10:27 - sirien
Jo zaregistroval sem, ale zapomněl sem to sem dát.
Jako - zasmál sem se hodně dobře :D

Jinak u Chrise nevim, ale u toho Jeremyho si nejsem moc jistej jak moc to je pro Darrington Press výhra - ale já sem známej Jeremy hater a když si teď tak vybavuju Mattův přeceňovanej DMing, tak Critťáci sou možná víc crunch heavy/positive než bych intuitivně tipnul.
Autorská citace #27
17.6.2025 14:17 - LokiB
když CR sleduješ (jako třeba můj syn) jako show, resp svého druhu sitcom ... tak tě vlastně ten přeceňovaný DMing ani nevadí :)
Problém by byl, kdyby sis podle toho chtěl dělat představu hraní RPG ;)

Co se Jeremyho týče ... on tam dokáže přinést nějaké myšlenky. Otázka je, zda je tam někdo, kdo by to ho usměrňoval tam, kde se to dá dobře využít
Autorská citace #28
17.6.2025 15:13 - York
LokiB píše:
Otázka je, zda je tam někdo, kdo by to ho usměrňoval tam, kde se to dá dobře využít.

Přijde mi, že ten recruitment dělali hlavně kvůli jménu a publicitě, což soudě podle toho, jak to lidi i u nás zuřivě repostujou, velmi dobře funguje. Takže už ho dobře využili.
Autorská citace #29
17.6.2025 15:42 - LokiB
Nejsem odborník, nebudu se hádat ... nevím, jestli má zuřivé repostování a komunitní nadšení nějaký reálný efekt zrovna na výsledek takovéto akvizice. Přijde mi, že přetavit to do dolarů bude vyžadovat ještě trochu víc :)
Autorská citace #30
17.6.2025 17:58 - sirien
Loki: já to tak sledovat zkoušel, ale nebavilo mě to - je to na mě hrozně řídký. Kdyby to někdo dramaturgicky sestříhal ve stylu toho Tabletop: Fate, pak by to možná bylo fakt super - ten jejich Amazoní animák sem si docela užil - ale tak jak to je to neni pro mě.

Ohledně Jeremyho - z toho co sme v praxi viděli, filtr jeho konstruktivnosti byl Mike, ne Chris. Takže jedině že by Mikeovu roli převzal někdo z Critťáků, ať už formálně/viditelně nebo neformálně/z pozadí.

York: tak to je zas nesmysl; jakkoliv se mi nelíbí jeho styl, tak to je oborovej profesionál s dvaceti lety zkušeností co je podepsanej pod sérií velmi vyhlášenejch titulů pod několika vyhlášenejma studiama a jeho řemeslný, produkční, projektový atd. know-how (o oborovym networkingu atd. nemluvě) je skoro určitě top-level; nejspíš víc než kdokoliv koho má Darrington press teď. O Chrisovi se dá (byť místy v menšim) napsat totéž.
Autorská citace #31
17.6.2025 18:30 - LokiB
Sirien: já na to nekoukám, ale vzpomněl jsem si, že když jsme byli na Velikonocích někde, tak potřeboval internet, aby někdy od 3 ráno mohl sledovat další díl v přímém přenosu. A tehdy jsem se s ním o tom bavil, protože mě zajímalo, co ho na tom baví, když RPG ani nehraje ... ale prostě má rád komiksy, má rád ty herce/hráče a fakt to má jako by koukal třeba na Big Bang Theory ... je to vtipný, má to emoce, někdy dojemný, má to dramaturgii atd.

k Jeremymu ... tak je jinak naladění než Mike, viz 4E vs 5E. Ale třeba je flexibilní a když dostane "úkol", tak na tom dokáže dělat, jak už vícekrát předvedl, s výsledkem. Otázka je, kdo a jaký úkol mu dá ...

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.053527116775513 secREMOTE_IP: 18.97.9.172