Dobře, ty předměty už vypadají docela použitelně. Co tam je k dovyjasnění:
Kategorie: přidal sem tam to dělení předmětů z DnD 5e... ale... fakt ho tam chcete? Jakože chleba to nesežere, ale přijde mi úplně stupidní a bezúčelný a totálně k ničemu ve všech myslitelných směrech:
- pravidlově to nemá žádnej efekt
- co do uživatelské užitečnosti mi je úplně ukradený, jestli je něco prsten, hůlka nebo amulet, to co mě zajímá je jestli to něco detekuje, jestli mě to chrání nebo jestli mi to umožní seslat magickou střelu.
- co do vzhledu atp. to je totálně nanic, protože to je gamistickej legacy bullshit kde se specificky řeší zbraně a zbroje, ale pak tam je "kategorie" s názvem "divotvorné předměty" což je v překladu "hromada těch věcí pro roleplayery" kde je na jedné hromadě oblečení s hudebníma nástrojema se šperkama a lítajícíma kobercema
Osobně bych tenhle dial kompletně dropnul a nezabejval bych se s nim. Teoreticky jde udělat alternativní dial nějakého "vzhledu" nebo "typu předmětu" kde by bylo co je daná věc zač - zbraň, šperk, oblečení, (dobrodružná) výbava, všední předmět... ale IMO ani to vlastně neni nutný, protože u magickejch předmětů jde o účel, samotný vzhled a podkladový předmět jde libovolně re-fluffnout.
Sladění: fakt tam je účelné tam mít ten dlouhý výčet, ve kterém je např. každé povolání jmenovitě, popř. jednotlivé rasy? (Pokud to skončí s tím že tam budou 2 předměty pro kouzelníka, 1 pro klerika a 1 pro druida, tak v tom moc smysl nevidim a dal bych souhrné "konkrétním povoláním". Pokud tam bude +-3 pro každýho, tak už to smysl mít může...)
Hodnota "žádný" a její obdoby - tohle je taková tricky věc. U několika dialů by se hodilo mít tam nulovou možnost, aby šlo vyfiltrovat pryč všechny předměty, které mají nějakou jinou hodnotu. Tím se ale dial stane povinným. Osobně v tom nevidím moc problém, ale přišlo mi že se to hodí zmínit.
MOŽNÉ, ALE IMO ZBYTEČNÉ DIALY
Prostředí: teoreticky by mohlo jít přiřazovat předměty settingům, do kterých patří (Forgotten realms, Dragonlance...). IMO to ve většině případů skončí tím, že většina bude zapadat skoro kamkoliv... a pro přiřazení dračích jablek Dragonlance není potřeba dělat speciální dial.
Element: tohle je možná dial u kouzel... který by teoreticky u některých předmětů mohl dávat smysl... ale IMO je s většinou předmětů tak mimoběžný, že je spíš zbytečný.
Dejte vědět co si o tom myslíte a já pak podle toho připravím ten vzor.