Kultura

Urguhart
17.10.2021 15:48
Dishonored: The Roleplaying Game Core Rulebook
Nazdar ľudia,
Chcem sa spýtať, či niekto neviete o stránke/odkaze, kde by som mohol zadarmo stiahnuť pravidlá k hre Dishonored (The Roleplaying Game Core Rulebook). Hľadal som všade na nete ale márne. A platiť sa mi samozrejme za to nechce.
Ďakujem.

P.S.: Tiež ma zaujíma, či niekto z tunajšej komunity nerozmýšľa nad českým prekladom týchto pravidiel.
Do této diskuze nemůžete odpovídat. Dikuze je uzamčena, nebo určena pouze pro členy skupiny.
Autorská citace #21
20.10.2021 16:57 - Aegnor
Obecně - zde jsou pouze překlady příruček, určené pro neangličtináře, aby si taky mohli zahrát kvalitní hry. (A teda překlad AW je k tomu ještě takový inner joke. :-) ) Kdyby bylo reálné ty překlady vydat oficiálně, tak by byly k dispozici ke koupi (nejspíš ... vzhledem k tomu, že ta situace nikdy nenastane, tak je to opravdu pouze čistě akademická úvaha).

A teda ještě jedna poznámka. Kostka je (z mého pohledu) extrémně kvalitní zdroj ohromného množství informací o RPG hrách, teorii, praxi a podobně. Hravě se může srovnávat se zahraničními weby a myslím si, že by z toho nevyšla vůbec špatně. Zároveň je tady komunita, která RPG rozumí opravdu do hloubky. A pak jsou tu ty překlady (a překladatelé, grafici a korektoři) taky na skvělé úrovni.
Jsme ochotní pomáhat, radit, diskutovat a občas se do krve pohádat o všem možným okolo RPG.

No a pak někdo prohlásí, že na kostku se chodí jenom pro pirátění rpg. No nenasralo by to člověka? :-)

Zarahel píše:
Tuším, že je/bylo tohle doporučení někde na D20 i textem :)

Konkrétně musíš prvně potvrdit, že vlastníš originály těch příruček, které tu stahuješ.
Autorská citace #22
20.10.2021 17:17 - Urguhart
Šaman: ok, beriem na vedomie.
Aegnor: Znova opakujem, že som nechcel, aby to vyznelo, že je to len o pirátení. Skôr ma len prekvapili tie absolútne odmietavé reakcie. Ale áno, chápem, čo tým chceš povedať.
Tak nejak som si už dávnejšie všimol, že hlavne češi majú totálne core komunitu asi na všetko, čomu sa venujú. Buď sa niečomu nevenujete vôbec, alebo na to máte minimálne celonárodný zraz a turnaj :D osobné skúsenosti mám s 8bitmi (Atari, Amiga, Comodore, etc.), rôznymi stolovkami, projekty o vesmíre a astronómii a mnoho iného. A v neposlednej rade aj RPG, čo sa naozaj odráža aj na kvantite a kvalite materiálov na tejto stránke.
Aegnor píše:
No nenasralo by to člověka? :-)

...takže, hej, chápem, že nasralo :)
Autorská citace #23
20.10.2021 18:50 - Corny
Ne, že bych si chtěl hrát nějak na Siriena, ale říkám si, jestli už se tahle diskuze nevyčerpala. Ne, že bych chtěl nějak víc podporovat pirátění, nebo že by si kostka zasloužila nálepku místa, kam se chodí pirátit, ale asi už bylo docela řečeno, že existují důvody, kdy je pirátění her docela pochopitelné (třeba já ho fakt pochopím v situaci, kdy si to chce hráč osahat a pak si tu hru třeba koupí, když už ví, že to s ním budou ostatní hrát; např. já zrovna bych třeba téhle hře na poprvé asi taky moc nevěřil, a to jsem Dishonored fanboi až za hrob, ale prostě se trochu bojím, že to bude spíš snaha těžit na jménu a systémově to za moc stát nebude - takže chápu, že to někdo chce třeba zkusit, než do toho investuje) a je asi na každém a na jeho vlastním svědomí, jak se k tomu postaví. Víc to rozpitvávat asi už nemá cenu (ostatně nikomu nevidíme do svědomí).
Autorská citace #24
20.10.2021 19:25 - califax
Výborne, tak potom sa teším, Sirien dozaista tiež, ako si takto budem môcť "ošahať" Jeskyně a draci ;-).

Ospravedlňujem sa za trochu podráždený tón, ale pracujem v odvetví, v ktorom ochota za platenie online produktov tvorí nie nevýznamný zdroj príjmov. No a tie argumenty, čo počúvam, že "prečo čosi radšej upirátim" sú všetky rovnaké a všetky zazneli aj tu. A z 99% od ľudí, ktorí nemajú problém, trebárs cenu toho Dishonored (42€) minúť za jeden večer v krčme.

A v zásade by som ani nebol taký "triggered", len mi nesmierne vadí ten mind set, že je to vlastne "samozrejmé". Predpokladám, že v obchode asi najprv neochutnáte rožok, aby ste sa rozhodli, či ho teda vezmete. Len preto, že online priestor sú jednotky a nuly, a nie múka a voda, to neznamená, že by to malo byť inak. Do tých produktov sú tiež vrazené isté človekohodiny, z ktorých by niekto rád aj platil napr. hypotéku...
Autorská citace #25
20.10.2021 19:53 - Log 1=0
califax píše:
Výborne, tak potom sa teším, Sirien dozaista tiež, ako si takto budem môcť "ošahať" Jeskyně a draci ;-).

Já jsem sice pouhý arbitr pravidel, ne vedoucí autor nebo vydavatel, takže nevím, jak to nakonec dopadlo, ale můžu říct, že Sirien se o PDF zdarma zasazoval celkem tvrdě.

To jen pro informaci.

Jinak, za mě, bez ohledu na obecný názor toho či onoho na pirátění, kostka není warez fórum, a lidi by se tu tak neměli chovat. Ale to už Urguhart, který tak učinil, zjevně pochopil, takže je vše v pořádku, a můžeme se v klidu rozejít.
Autorská citace #26
20.10.2021 20:54 - Dukolm
Vzhledem k tomu že zde na Kostce se diskutuje o RPG a příbuzných tématech. Téma duševního vlastnictví už je hodně offtopic, proto tuto diskuzi zamykáme.

toto je adminský zásah
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.063075065612793 secREMOTE_IP: 54.160.244.62