Kultura

Amaroun
10.1.2011 20:47
Pc gaming(xbox, ps)
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)
CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:
Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma
Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas
Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII
Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)
Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D
A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2
Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2
A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
26.10.2020 17:25 - exi
Dneska vyšel příběhový mod do Witchera 2 (trailer). Má jít o epilog celý série a podle všeho je to braný docela vážně. Má to dokonce už přiložený překlad od Ženíška, který překládal druhý a třetí díl. Je to dělaný v enginu dvojky, protože pokud vím, tak trojka není moderům moc nakloněná.
26.10.2020 19:52 - Šaman
Dvojku už si instalovat nebudu, ale teď od 20h to bude hrát Admin z Fantasy CZ/SK na Twitchi
Případně je to pak v archivu.
3.12.2020 21:12 - exi
Příští týden budou na Epicu zdarma hry od Obsidianu - Pillars of Eternity a Tyranny.
27.6.2021 01:19 - ShadoWWW
Hrál ste někdo hru Solasta? Prý je to hra neoficiálně postavená na 5E.
27.6.2021 14:56 - Kosťa
ShadoWWW píše:
Hrál ste někdo hru Solasta? Prý je to hra neoficiálně postavená na 5E.

jo já to hrál, je to na 5e postavený dost jsou tam jiný subclassy a jiný featy některý tam nejsou jiný tam jsou upravený obecně bych řekl že slabší, ve hře jsou všechny skilly ale některý se neuplatní ale hra na to na začátku upozorní (např animal handling) není tam hodně kouzel a je to celý bojový některý cantripy jsou jiný hra dokáže slušně pracovat s krytama a se světlem (to vidím jako plus), pracuje se tam s frakcema (ne moc ale dá se u nich nakupovat podle toho jaký jsou u nich vztahy), backgroudy jsou upravený a ke každýmu je tam vedlejší úkol, todle jsou tak ty nejhlavnější změny, jinak je to podle dnd tak jak sjou napsaný (sem tam jsou změny)
celkově bych řekl že to dost kopíruje systém DnD 5e ale autoři to upravili ku obrazu příběhu, celý dohrání mi zabralo 55 hodin asi dvakrát jsem narazil na WTF moment kde něco bylo divný a nefungovalo (bug) a podle mě trochu kulhá balanc postav nicméně jsem měl družinu postav který jsou podle všeho ty nejslabší subclassy a problém se skoro nekonal
Doufám že to pomohlo :-)
28.6.2021 10:07 - strucky
Dalo by se říct, že Solasta je DnD 5e mnohem víc, než třeba Baldur's Gate 3. BG3 přecejen šel cestou určitých "PC gamingových" zkratek zapracovaných do 5e rulesetu, kdežto Solastě se to podařilo naroubovat mnohem věrněji. Jen škoda, že to graficky vypadá tak na úrovní Neverwinter Nights 2, ale na druhou stranu, jakému hráči cRPGček by tohle vadilo - a samozřejmě se to taky dá považovat za poměrně indie hru. :-)

Mimochodem, Solastu si můžete prubnout v rámci Xbox Game Passu - pokud jste ho ještě nikdy neměli aktivní, tak by to mělo být za ~25Kč na tři měsíce, a teď zrovna byla akce, že i ti, kteří ho už někdy měli a tak by normálně nebyli způsobilí pro tuhle "first time" slevu, ho mají taky za to jedno éčko.
29.6.2021 06:03 - pilchowski
Solasta jede na DnD SRD, taky jsem to hrál, slabší grafická úroveň je dána tím, že to je prostě menší studio a fakt spíš víc indie, koupil jsem si to v early accessu, teď to dohrál do konce, bavilo mě to, je to fakt pěkně převedný dnd do pc hry co se týče soubojů. K tomu co tu už padlo doplním že je tam i nějakej lehkej resource management (kterej však končí ve chvíli, kdy někdo dostane "create food and water"), maximální level je 10, ale je to čistej railroad - zapomeňte na nějaký konsekvence rozhodnutí nebo snad svobodnej pohyb po mapě. Prostě je to dycky: běž tam a udělej to, pak jdi dam a udělej to, snad jednou dvakrát tam je nějaká vidlička. Dobrý je nastavení chování postav, kdy podle jejich přesvědčení mluví (nemá to nijaký vliv na hru, ale mluví třeba slušně, vznešeně, sarkasticky apod.). No a taky, a v tom vidím snad trochu větší potenciál, tam je teď v betě i DM mod, takže do budoucna by tam mohly přibývat skrz workshop nový dobrodružství.
1.9.2022 21:12 - ShadoWWW
V rámci oslav 20. výročí Mafie 1 je do 3. září na Steamu zdarma.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.076762914657593 secREMOTE_IP: 3.95.233.107