Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
4.11.2014 17:00 - sirien
nejsou a nebudou.
Ani lajky, ani plusy, ani palečky, ani nic podobnýho.
A ani podpisy. Ani menším fontem, ani šedým fontem, ani neviditelným fontem, ani vypínací, ani zapínací. Žádné.
Obojí jedině přes mojí chladnoucí mrtvolu.


ad jména a jejich změny: osobně mě to taky krajně otravuje a vnímám to jako nejspíš nutnou cenu za to, že tu umožňujeme nastavit si zobrazované jméno co nejvíc dle vlastních představ. Každá svoboda má svou stinnou stránku.

Pokud by tu s tím nicméně začal někdo kravit v míře hraničící či překračující hranice snesitelnosti, tak by se taky mohlo stát, že na to doplatí (může se například stát, že jeho účet selektivně tuto možnost ztratí a dotyčný skončí navěky s posledním výkřikem své tvořivosti... nebo něco podobného. Kdo si s tím zahrává...)

Shako, Sparkle: jen tak mimochodem, opakovaný vtip nebývá vtipný a když ten váš vtip čte člověk u vašeho desátého či dalšího postu, tak už se tomu fakt nesměje.
Nemluvě o tom, že pokud někdo nečetl tu jednu původní diskusi a navíc u jednu její jedinou krátkou pasáž, tak vlastně ani nechápe, co tím ksakru myslíte...
...to jen tak takové btw. k možnému zamyšlení.


PetrH, ad prokliky na profily: Dobrý připomínka, díky, to by asi neměl být problém realizovat.
4.11.2014 17:13 - Sparkle
Signatury mít nesmíme, blbnout se jménem nesmíme... probůh nežerte to tak. Tohle je jak na základní škole. Nesmíme, nesmíme, nežádoucí, zákaz, nechci.
4.11.2014 17:46 - Shako
Sparkle +1, když už tedy nejsou ty lajky a podobné kraviny, bo Sirien je nechce....

Změnil jsem si nick poprvé za X let, co jsem na kostce. A rozhodně pamatuju větší úlety, co se přejmenovávání účtů, ale třeba i herních skupiny týče.

A žě tě to otravuje při čtení příspěvku fakt nechápu - já nicky u diskuzí většinou moc nečtu, aspoň u všech, kteří mají jednozačný a zapamatovatelný obrázek - což já i Sparkle máme. Tož tak.

Jo, a tadle diskuze bude taky dost nepochopitelná, až si opět změním jméno účtu - Sparkle už to udělala.
4.11.2014 17:46 - sirien
Sparkle: ?

Existence podpisu není vůbec otázka nějakého zakazování nebo povolování - je to otázka toho, zda ta featura je nebo není žádoucí a chtěná (podobně jako plusy/mínusy u postů, osobní avatary, zobrazování data postu, možnosti a rozsah možností editace atd.)
A zatímco u některých featur bylo usouzeno, že vhodné jsou (avatary, data postů), u jiných bylo usouzeno, že jsou vhodné v určitém rozsahu (formátování), tak u jiných bylo usouzeno, že jsou kontraproduktivní a nechtěné (hodnocení postů, podpisy)

Měnění jména je pak ÚPLNĚ JINÁ diskuse. Ta featura tu není random, ta featura tu má specifický důvod - konkrétně jde o to, že Kostka neumožňuje (nebo neumožňovala, nejsem si teď úplně jistý) vytvořit si login s diakritikou (popř. snad ani kapitálkami?)
Aby se tohle zahladilo, tak se rozlišil login od zobrazovaného jména (tzn. login musíš mít "stepan", ale zobrazované jméno sis mohla přepsat na "Štěpán") a pro jednoduchost se to implementovalo jako normálně měnitelný parametr v nastavení (namísto např. jednorázového upřesnění po vytvoření účtu).

Používat tu featuru k tomu aby sis přidávala k nicku přídomky je případ užití který nezapadá do původního určení. Technicky nic proti ničemu, jen to prostě nebyl původní záměr a pokud by tato možnost nějak zmizela (např. protože by se Kostka naučila loginy s diakritikou a tedy by featura ztratila původní smysl) tak to nebude považováno za žádnou ztrátu.
Nijak Ti to nezakazuju dávat si přídomky(jen jsem poznamenal, že to po nějaké době není tak vtipné, jak se to zpočátku možná zdálo).

Používat tu featuru k tomu, aby si někdo (tak jako svého času Sosáček) každé tři až čtyři dny KOMPLETNĚ změnil CELÉ zobrazované jméno je už nicméně o něčem hodně jiném.

Uvědom si, že význam featury zobrazovaného jména je identifikovat uživatele v diskusi a udržet ji přehlednou. Častější změny jména ruší možnost identifikace (o což rozhodně nestojíme) a jakékoliv změny jména - byť krátká a jednorázová - vedou ke ztrátě přehlednosti diskusí (protože zobrazované jméno se změní všude, zatímco např. adresování odpovědí nebo nadpisy citací se nezmění nikde)
Ta výhružka s tím nadužíváním za hranu krajnosti byla myšlena právě k tomuto druhému případu náhodného měnění celých zobrazovaných jmen (popř. jejich změn v míře značně ztěžující identifikaci uživatele v diskusi)


EDIT: asi jsem to měl upřesnit hned z kraje, tak se omlouvám za zmatek
5.11.2014 07:12 - Nachtrose
Sla by vkladat do prispevku videa podobne jak ted obrazky? Je to vubec technicky mozne? Je to zadouci? ( tohle me napadlo hlavne kvuli tematu s audio-vizualni inspiraci )
5.11.2014 11:45 - sirien
Jako stylem YT vložených videí s přehrávačem přímo v postu?

Tak jako... bylo by to asi cool a technicky možné to určitě je, otázka spíš je jak moc se to využije vs jak moc práce by bylo to udělat. Určitě se nad tím aspoň zamyslíme...
5.11.2014 11:49 - Colombo
ne, prosí, ne. Už takhle mě intenzivně obrázkové posty dost vadí.

Kdyby všecky ty obrázkové tentononc automaticky šly do spojleru, nevadilo by...
5.11.2014 11:55 - Quentin
Píše:
Kdyby všecky ty obrázkové tentononc automaticky šly do spojleru, nevadilo by...

Nooooo! :o)
5.11.2014 11:59 - Vojtěch
Teď nevím, jestli je to nadějné české nooo, a nebo Vaderovské zoufalé nooo! :D
5.11.2014 12:13 - Quentin
Rozhodně Vader. Já jsem tady největší picture abuser.
5.11.2014 12:20 - Nachtrose
Tak při nejhorším by se mohla zvážit možnost obrázky/vidia automaticky schovávat pod "spoiler" tlačítko. Ale já osobně nemám s obrázky problém.
5.11.2014 12:57 - sirien
Jako ono si přiznejme, že základní problém s tímhle je, že tu těch videí je ve skutečnosti docela dost málo, takže to je taková featura typu "pokud se někde válí předpřipravené řešení..." - pokud ne, tak to asi nestojí úplně za to. Pokud ano, pak by to asi nemuselo vadit, protože to tu člověk stejně moc nepotká (navíc by se pořád nabízela možnost vkládat videa dál jako URL)
5.11.2014 13:33 - Nerhinn
Na druhou stranu, kdyby tu ta možnost byla, vkládala bych víc videí. Ochota lidí kliknout na odkaz je prostě menší a já tak mám pocit ztráty času, když sem videa pouze odkazuju. Ale třeba jsem výjimka.
5.11.2014 13:44 - sirien
Také zajímavý point ke zvážení.
5.11.2014 13:45 - Quentin
Jn, třeba topic s hudbou by byl určitě o chlup živější :)
5.11.2014 20:46 - Colombo
a rovnou spustit přehrávání když se načte stránka/topic. To by topicy s hudbou byly opravdu o dost živější.
5.11.2014 20:53 - Vojtěch
Zvlášť kdyby hrálo tak pět stop najednou :)
5.11.2014 22:38 - Colombo
dyť právě.

Proto, než začnete tyhle kraviny implementovat, všechny obrázky a videa nejprve povinně do spojleru (klidně i nějaké osobní nastavení "nechci mít věci ve spojleru"). Protože sledovat, jak mi příspěvky letí dolů, protože se tam nahoře načetl obrázek je fakt o ničom (zejména když se chci podívat fakt jen na poslední post)
11.11.2014 01:50 - sirien
Zatímco (snad pořád ještě) přemýšlíte o tom co by se tu dalo zlepšit, klikněte mi prosím do ankety v záhlaví, díky :)
26.11.2014 13:19 - crowen
Bolo by super mat moznost dat si zobrazit vsetky casti clanku rozdeleneho na kapitoly na jednu stranku. Pripadne stiahnut dlhy clanok ako PDF, co by som si mohol vytlacit :-)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1044499874115 secREMOTE_IP: 3.17.186.218