Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
22.4.2014 16:16 - noir
Prosba: Nešlo by dávat nějaká NSFW varování, než otevřu článek, kde je fotka nahé ženské? Někteří z nás už nejsme pubescenti a mě to třeba obtěžuje doma a dělá problémy v práci...
22.4.2014 16:50 - Shako
Noir: Neotevirej Sirienovi blogy, staci to jako varovani? ;-)
22.4.2014 17:35 - noir
Shako: Ok, to zní asi jako nejrozumnější a nejelegantnější řešení...
22.4.2014 18:10 - sirien
co dodat... mám to jako tradici od doby, co tu blogy máme - vlastně popravdě ještě dýl než to - a poměrně pečlivě jí držím. Jeden blog, jedna holka v džínách nahoře bez (dobře, ty džíny nedodržuju vždycky úplně 100%)

Jestli někoho tak hrozně obtěžují prsa... přijde mi to spíš úsměvně nevyspěle upjaté, nicméně "sirienův blogček:" je nadpis všech mých blogů, aby se odlišily v aktualitách od ostatních diskusí - takže jak Shako píše, ber to za NSFW sign jestli chceš.
22.4.2014 20:37 - noir
Existují různé společnosti s různými standardy. Já pracuji pro Skandinávce, pro které je nahota v zaměstnání nepřijatelná. Soudit je-li nevyspělé to zakazovat, anebo cpát nahotu samoúčelně do míst, kde nemá co dělat, mi nepřísluší. Respektuju ale firmu, která mě platí a na weby, kde mi něco podobného hrozí, prostě v práci nechodím...
22.4.2014 20:52 - Nachtrose
Ciste technicky by clovek v pracovni dobe nemel vubec chodit na stranky s jeho praci nesouvysejici...
22.4.2014 21:02 - Alnag
Nachtrose píše:
Ciste technicky by clovek v pracovni dobe nemel vubec chodit na stranky s jeho praci nesouvysejici..


Vy nemáte v práci pauzy?
22.4.2014 21:12 - Jarik
I v pauze se nektere veci v profesy nemusi hodit.
A vysvetluj pak IT oddeleni, ze jsi tu ci onu vec nvastivil v dobe sve pauzy.

Chapu Noira. Mozna uz nejsem pubescent. Prece nas (ne-pubescenty) nedat do "ignotace" :D
22.4.2014 22:08 - Nachtrose
Alnag píše:
Vy nemáte v práci pauzy?


Mame. A taky mame interni smernici, ktera zakazuje pouzivat IT techniku na soukrome a nepracovni ucely ( to, ze to dodrzuje asi malokdo, je vec jina ). Jen mi proste prisel usmevny ten noiruv povzdech nad "work unsafe content" na strance, kde by v prni rade v praci nemel vlastne co hledat...
22.4.2014 22:32 - Alwaern
Lepsi nez fotky na sirienove blogu jsou zdravotni sestry :) Ty se mě alespoň vesele vyptávali, na co že to koukám :p
22.4.2014 22:58 - noir
Nachtrose: Já mám povolené navštěvovat cokoliv, co s mou prací souvisí, až na výjimky. A protože pole mé působnosti je široké, můžu si dokonce v pracovní době hrát hry. Ale nahota se netoleruje... (d20 jsem už k práci využil mnohokrát)
23.4.2014 13:13 - sirien
noir: hm. Já tyhle kulturně auto-cenzurní tlaky popravdě vůbec nemiluju, takže je nehodlám podporovat ani tím, že bych jim nějak vycházel vstříc. Nic proti Tobě, ale celý tenhle trend různých korektností považuji za velmi nešťastnou šikmou plochu někam, kde být nechci.

Jak jsem napsal - obrázky u mých blogů jsou otázka tradice mých blogů od samého jejich počátku tady. Jestli Ti tradice přijdou samoúčelné - no, ano, v podstatě máš pravdu, ale přesto mají nějaký, byť třeba malý význam a udávají určitou kontinuitu, které se nechci vzdávat. Určitě ne z uvedených důvodů.


Alwaern: A cos jim odpověděl? :)
23.4.2014 16:21 - Alwaern
@sirien: dívčina se jim moc líbila, blog taky, protože se to četlo jako cestovatelský zápisník. Možná se mi tu nejmladší podaří zlomit na nějaký one-shot.
12.5.2014 15:02 - Sosáček
Když už jsem se lognul, jak moc práce by bylo přidat ignore list?
12.5.2014 15:12 - York
Sosáček píše:
jak moc práce by bylo přidat ignore list?


Napiš si na to filter v browseru, něco ve stylu adblocku. Nebudeš to pak muset řešit na každém fóru znova.
12.5.2014 15:13 - Sosáček
To je asi dobrej napad.
12.5.2014 15:37 - sirien
Ignore list není nebyl a nebude. Pokud nějaký uživatel nedokáže někoho nečíst/na někoho nereagovat, když už na něj neumí reagovat v rámci mezí, nemá co dělat v diskusi mimo mateřskou školku.

Naprogramovat si u sebe můžeš co chceš, samozřejmě. Za zejména dobrý nápad bych považoval udělat si filtr na ignorování adminů, pokud by se mezi určitými uživateli s tendencemi provokovat rozšířil, mohlo by to mít dlouhodobě velmi zajímavé evoluční následky co do kultury diskusí, resp. četnosti excesů a bezdůvodných provokací ;)
11.7.2014 11:43 - York
York píše:
No do háje. Zase jsem si přepsal příspěvek.

A už i vím, jak se mi to stalo. Nejdřív sem omylem kliknul na edit místo quote (stane se). Všiml jsem si toho, páč jsem do editačního okna dostal celý příspěvek místo zvýrazněné části. Tak jsem to smazal a znovu kliknul na quote, tentokrát správně. Jenže jsem stále byl v módu editace...

Pomohlo by: Potvrzovací dialog při pokusu přepsat příspěvek. Nebo třeba možnost vrátit se k původní verzi.
30.7.2014 19:52 - ShadoWWW
Když jsme u toho, nebylo by od věci dát do záhlavní odkaz na nějaký článek, který by sloužil nováčkům jako vodítko, jak hrát D&D a jak se v něm zorientovat. V podstatě třeba i jen nějaký diagram s nejhranějšími hrami a jak je začít hrát. Za D&D 5e například:
- Potřebuješ kostky - aspoň jednu čtyřstěnnou, šestistněnnou, desetistěnnou, dvanáctistěnnou a dvacetistěnnou. Dají se koupit různě. Například zde nebo zde.
Pro úplného nováčka:
- Mrkni, jak se to hraje sem nebo v češtině sem (záložka "videos").
- Pokud tě to nadchlo, nejlepší je koupit si Starter Set (překlad se chystá), který tebe i tvé kamarády provede prvními krůčky do světa D&D. Starter Set obsahuje jednu sadu kostek - od každého typu kostky jednu.
Pro pokročilé:
Stáhni si PDF Basic D&D, případně jeho český překlad. Je zdarma, ale není pro úplné začátečníky. Předpokládá, že o D&D už něco víš, minimálně že jsi prošel Starter Setem nebo že jsi někdy hrál nějaké D&D s kamarády.
- Následně si můžeš koupit ještě více rozšiřující příručky, zejména Player's Handbook, Dungeon Master's Guide a Monster Manual, které přidávají další možnosti. Pokud chceš ale jen jednoduchou hru, zcela se bez nich obejdeš. Jejich vydání se plánuje postupně na srpen až listopad 2014.
30.7.2014 22:05 - Alnag
ShadoWWW: Je to plně v tvých rukách :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.09757399559021 secREMOTE_IP: 3.21.100.34