Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
9.6.2010 21:40 - Sethi
Alek píše:
Já bych neřekl ani tak naučit se, jako spíš s ním nebojovat,

No to je ten krok stranou =)
9.6.2010 21:41 - Colombo
alek: existuje, stáhni si gvim.
9.6.2010 22:00 - Alek
colombo: děkuju pěkně, ale mám pocit, že jsme se nepochopili. Já hledám alternativu k MS Wordu (word processor), ne alternativu poznámkového bloku (text editor).
10.6.2010 00:44 - sirien
Alek píše:
To nebylo žádný růžový období, jak tu možná někdo naznačuje. Pravidelně se objevovaly třeba dotazy na obtékání obrázků

Bylo. A parametry obrázků by se snadno vyřešily rozumnější nápovědou k tagům (třeba vyskakovacím oknem nebo tak - prostě bez přenosu na jinou stránku)
10.6.2010 08:17 - Sethi
Expert na růžovou, hm?

Já tedy za svůj život už nějakou tu růžovou viděla a troufnu si nesouhlasit.

A není to tím, že bych nedokázala pracovat přímo kódem. Prostě jen vidím rozdíl mezi tím, když mezi dokončeným dokumentem a vypuštěným článkem stojí deset a výše minut manuálních úprav textu v závislosti na jeho délce, nebo tři jednoduché úkony nehledě na to, jak je článek dlouhý.

Ale v klidu, já se vždycky ochotně přizpůsobím většině, i když to pro mě znamená otočit se a tlapkat zpět. Jen by mě zajímalo, jestli je to tedy skutečně většina, nebo prostě jen pár kusů co se nejhlasitěji houpe na židličce a křičí.
10.6.2010 11:38 - Lotrando
colombo: mimo jsi ty, to co popisuješ je možná freeware, unix je komerční platforma. lollinux, dokud do něj ibm a další společnosti (novell) či jednotlivci nepropálili miliardy (ubuntu) byl jen celkem zajímavá hračka pro studenty. vývoj softwaru pro životně důležité aplikace není zábava na pozdní večery nebo zimní víkendová odpoledne.

Alek: vytváření si citového vztahu k nějaké firmě nutně vede ke zklamání z nesplněných očekávání, ať už jde o jabka nebo mrkve. co rozhoduje je funkcionalita a cena a v tomhle je na PC mrkev standard a jabko celkem vtipně vyhledává příležitosti, na kterých profituje.
10.6.2010 11:41 - sirien
Sethi: Jakejch úprav? Já teda vždycky rovnou psal s tagama a nějaké další formátování pak už většinou fakt nebylo třeba...
10.6.2010 11:57 - Sethi
Tak pokud píšeš dokumenty jen pro kostku, tak prosím (ale to si tam můžeš rovnou vpisovat html tagy a dál pracovat s tímhle); Já chci čisté dokumenty, které si můžu v klidu zálohovat pro jakékoli použití a s dětským smíchem je exportovat kam se mi zlíbí, aniž bych musela odmazávat tagy, které jsem si progresivně vkládala už při psaní.
10.6.2010 12:05 - Alek
Lotrando píše:
co rozhoduje je funkcionalita a cena a v tomhle je na PC mrkev standard a jabko celkem vtipně vyhledává příležitosti, na kterých profituje.

jestli vtipně = geniálně, pak souhlas :-)
10.6.2010 13:07 - Lotrando
Alek: on hodně udělá marketing, ale v podstatě ano :D
10.6.2010 13:31 - Max
Pouze bych vypíchl, že "Open Software" neznamená zdarma. Jde o právo přístupu/modifikace ke zdrojovému kódu. Není třeba čekat na tvůrce kuli nutné opravě. Tvůrci nemůžou tutlat problémy.
10.6.2010 13:43 - Sethi
Jen taková muška na okraj dne. Neuzavřený tag odkazu v záhlaví článku dělá trochu bordel potom na úvodní stránce (v podstatě se pak všechno chová jako zmíněný odkaz, dokud se to nezarazí o nějaký jiný odkaz). Možná by nebylo od věci nechat se to nějak automaticky zakusovat od nezakončených tagů.

Na druhou stranu připouštím, že když je ten odkaz někde v průběhu textu, tak si toho člověk prostě všimne, takže je to spíš problém v případě nějakých smutných osamělých odkazů na konci záhlaví.
10.6.2010 14:40 - Jerson
Tak jsem prošel svlj seznam agentů a ručně jsem odmazal všechny tagy br/ v nadpisech, ab nadpis stránky byl jménem agenta. Fakt, je to. Ale zmizely mi všechny br/ tagy mezi jednotlivými tabulkami.
Fakt nevím, jak to dělám.
10.6.2010 14:55 - Colombo
Lotrando: jo, ale nejdřív si měl ten software, na kterým se chtěl někdo napakovat, tak to zpřístupnil veřejnosti.
10.6.2010 19:51 - Alek
Jerson píše:
Tak jsem prošel svlj seznam agentů a ručně jsem odmazal všechny tagy br/ v nadpisech, ab nadpis stránky byl jménem agenta. Fakt, je to. Ale zmizely mi všechny br/ tagy mezi jednotlivými tabulkami.
Fakt nevím, jak to dělám.

Já mam podezření, že tenhle wysiwyg nemá BR tagy rád, resp. cokoli, co přímo nenabízí. On je nastavenej tak, aby pracoval s odstavcovými tagy P, takže je krásně formátuje, sám vkládá a v kódu vyznačuje odsazením. A cokoli, co se mu tam autor snaží vecpat natvrdo ve zdrojáku on sice vezme, ale jakmile se pak zase přepneš do wysiwyg módu, tak si to přeformátuje celý podle sebe. Ale tohle jsme tu myslím už řešili, a výsledkem bylo, že místo tagu BR je lepší používat novej odstavec, tedy P tag.
10.6.2010 22:14 - Colombo
Píše:
aby pracoval s odstavcovými tagy P, takže je krásně formátuje, sám vkládá

sám vkládá kde uzná za vhodné a bez mého svolení...
Píše:
A cokoli, co se mu tam autor snaží vecpat natvrdo ve zdrojáku on sice vezme, ale jakmile se pak zase přepneš do wysiwyg módu, tak si to přeformátuje celý podle sebe.

Takže mi zasahuje do kódu. To je jako šahat mi na jídlo a to beru velmi osobně.
11.6.2010 11:48 - Jerson
]Alek píše:
Ale tohle jsme tu myslím už řešili, a výsledkem bylo, že místo tagu BR je lepší používat novej odstavec, tedy P tag.

Takže když potřebuju prázdnou řádku, tak tam mám dát párový p - /p?
11.6.2010 12:06 - Alek
jj, prázdnej odstavec, <p></p>, ostatně ten se snad sám vytvoří, když dvakrát odentruješ ve wysiwygu.
22.6.2010 17:42 - Ebon Hand
Sethi, když upravuješ své herní zápisy a uploaduješ nové stránky, beží ti to normálně, nebo pomalu a občas se to seká? Nadpis přeskakuje vložený konec stránky nahoru atd..
22.6.2010 23:38 - Sethi
Občas se mi stává, že když chci vložit zalomení stránky, nabo vlastně cokoli, tak se to začne rozmisťovat jak jako náhodně - ale to se vždycky projeví hned na začátku a většinou stačí akorát stránku zavřít a začít znovu, aniž by došlo k nějakým ztrátám. Jinak nějaké samovolné posuny se mi teď nevybavují.

Vím, že posledně mi nějak skopičilo nějaké zalomení stránky importované z wordu, těm se jinak vyhýbám a stránkuju právě až v editoru.

Jinak mně běží pomalu vždycky všecko, já nejsem v tomhle směrodatná =)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.078825950622559 secREMOTE_IP: 3.145.97.248