Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
11.5.2010 20:23 - Sethi
Dřív se mí <p></p> nějak tak náhodně množily, teď už s nimi problémy nemám. Sama teda přepínám mezi náhledem a zdrojákem, vždycky si novou část dočišťuju kolem konců stránek, ale to jsou jen kosmetické úpravy. Mezery mezi odstavci se ke mně chovají s úctou, s výjimkou té jedné nešťastné příhody, kdy jim Alekovo zmáčknutí "uložit" přišlo snad lepší, než moje - ale vyříkaly jsme si to (já a mezery) a už o tom nemluvíme.

Ale když jsme tak u toho, je tu jedna drobnost, na kterou bych si postěžovala. Pokud se v jedné řádce textu normální text na kurzívu, vypadávají mezery. Zřejmě jde o to, kde přesně je umístěný tag pro italiku - jestli je <em>takhle těsně kolem</em>, nebo jestli se <em>do něj připletla nějaká mezera </em>jako tady. Dokonce bych si troufla říct, že je to případ <em> mezer na začátku</em> formátované oblasti, protože se mi to většinou stává u přidávání nějakého toho rovného textu do kurzívových pasáží. Já při psaní fakt nesleduju, jestli spustím kurzívu před nebo po mezeře, takže je trochu těžké tomu předcházet.
11.5.2010 20:35 - Sethi

Jeden obrázek za tisíc slov. Takový typický zástupce. O tohle se zarazím při každém pročítání a nikdy si nevzpomenu, abych to opravila, když mám ten článek otevřený. Skutečně to vypadá na problém s mezerou za začátkem tagu asi při překlápění z wordu do editoru.

No alespoň jsem si to teď opravila.
11.5.2010 20:56 - Jerson
Na Alnagovu radu jsem začal dělat své články ve Windows Live writer, takže to některé potíže odstranilo, ale ještě jsem neupravoval svůj seznam agentů s hromadou tabulek, takže nevím, jak se to bude chovat v něm.

Každopádně mezery mezi odstavci už dělám pomocí Shift + Enter, abych měl jistotu, že budou vypadat podobně jako v náhledu.
11.5.2010 21:24 - Alnag
Problém množících se <p> vzniká IMO u více stránkových článků a kolem nadpisů (zvlášť když si s tím různě hrajete). Je to problém toho editoru. Live Writer to dokáže dobře odejít. Od té doby co ho používám už mne nic netrápí...
11.5.2010 21:33 - Colombo
Mi se to s pp dělo taky.

Pokud by jste byli ochotni přidat podporu TeXu.. byl bych jen rád a možná bych se odvážil i aktualizovat svoje stávající (dva) články. Ale takhle mám jen strach, že se mi to celé rozsype.

Mimochodem, psát to ve wordu, zkopírovat to tady a chtít, ať se mi zachová formátování je s prominutím zhovadilost.
11.5.2010 21:36 - Sethi
Colombo píše:
Mimochodem, psát to ve wordu, zkopírovat to tady a chtít, ať se mi zachová formátování je s prominutím zhovadilost.


Pro mě nikdy neplatily běžné zákony vesmíru, to je v pořádku.
11.5.2010 21:53 - Sosáček
Ušatá™ píše:
Pro mě nikdy neplatily běžné zákony vesmíru, to je v pořádku.

Jo, tohles urcite rikala aby ti v patnacti nalili, a taky dopravni polici.

A mravnostni.
11.5.2010 22:33 - Jerson
Colombo píše:
Mimochodem, psát to ve wordu, zkopírovat to tady a chtít, ať se mi zachová formátování je s prominutím zhovadilost.

Díky za radu, to jsem udělal jen jednou a už to nebudu opakovat.
14.5.2010 00:30 - sirien
Dobře...

Mám totální chuť nakopat Wysiwyg - kdykoliv kliknu na Enter, hodí mě to na začátek (to že mi tam neustále hapruje B tag radší řešit ani nechci)

Zároveň mi totálně blbne zveřejňování článků v komunitě - zveřejnim si článek, ten se mi jeví jako zveřejněnej, dokonce se vypíše na hlavní stránku... ale zveřejněnej neni.
14.5.2010 12:50 - pipux
No tak jsem (zaspal dobu) včera vkládal první wysiwyg článek a dojmy jsou zlé ... nevím co to dělá a to se mi nelíbí.

A co takhle tlačítko navíc(*): malý skriptík na převod článků, vložených ve zdrojovém kódu starého formátování (1. cyklus: replace all "hranatá závorka levá" with "ostrá závorka levá"; 2. cyklus: replace all "hranatá závorka pravá" with "ostrá závorka pravá").

*) anebo přímo starý editor, někde nenápadně bokem, pro fajnšmekry.

Protože něco vložím, desítky slov jsou tlustě anebo italikou, případně

nadpisově

, no a jak to tam vložím, syntax se ztratí a abych ji vyznačoval znova (demence^2)
(toto je můj parser z pipux.net (s wysiwg nekamarádí))
14.5.2010 13:15 - sirien
pipux píše:
*) anebo přímo starý editor, někde nenápadně bokem, pro fajnšmekry.

oh ano prosím...
17.5.2010 14:58 - Nachtrose
Bylo by mozne pridat do profilu tlacitko, kde by si uzivatel mohl zvolit zda rozepsane prispevky ( do diskuzi treba ) chce automaticky ukladat? Celkem casto sem ted chodim z telefonu ( Sony Ericsson Xperia X10; android 1.6; opera mini 5 beta ) a kdyz vyskocim z SW klavesnice, tak mi to nekdy smazne prispevek, co jsem prave dopsal a chtel odeslat. Mozna je chyba nekde u mne, ale zatim jsem nezjistil jaka.
18.5.2010 13:39 - Alnag
Já mám teda fatálnější chybu. Diskuze v komunitě nejsou v náhledu vidět všechny, ale jen určitý počet (a navíc od nejstarší). Takže třeba akce D20, které jsou v komunitě neukazují diskuze pro jarní ani podzimní sraz.
18.5.2010 14:29 - Max
pokud jde o starý editor a volbu doplňování, tak to musí ještě chvíli počkat

zobrazování diskuzí (komunitních) sem opravil a seřadil dle data diskuze
1.6.2010 21:14 - Sethi
Jako autor růžovoučkého blogýsku můžu upravovat všechny příspěvky v diskusi s ním spojené, nemyslím si, že je to žádoucí. Už jsem na to kdysi upozorňovala a bylo to opraveno, nevím, co se to tam najednou zase tak přidrzle objevilo.

Tedy... přísahala bych, že to bylo opravené.

Ale teď si nejsem jistá ani svým jménem.
2.6.2010 00:07 - Max
V definicích je to u blogů tak nastaveno. Poenta je, že Blog leží o dosti blíže k uživateli nežli třeba diskuze, je to přeci jen "uživatelův blog", proto je část práv/povinností přenechána uživateli. Ale nic co by nešlo jednoduše změnit.
2.6.2010 00:16 - Sethi
Já asi jako chápu, co za tou myšlenkou stojí, nicméně si stejně myslím, že je to zbytečné.

Buď jsme natolik dospělí lidé, že si sami dokážeme korigovat svoje posty a nepotřebujeme k tomu cizí zásah.

A nebo dospělí nejsme, ale v takovém případě se zase nemáme co hrabat v postech ostatních.
2.6.2010 00:20 - Alnag
Ušatá: No a někdy ti tam třeba napíše někdo nepřihlášený (takže se nemůže editovat) a zduplikuje příspěvek nebo co já vím (udělá něco co má smysl změnit). A administrátor třeba zrovna tvůj blog nečte (by se z toho všeho čtení zbláznil). Tak buď mu budeš složitě psát PMku nebo si to zkoriguješ sama. No big deal. Move along.
2.6.2010 00:37 - Sethi
Well, whatever, I suppose.
2.6.2010 02:18 - sirien
zrovna blog je takovej prostor náležící dost autorovi, takže myslim že ty editace tam sou oprávněně. Ne že bych jich nějak využil nebo to plánoval, ale mám dojem že sme se o tom bavili už při navrhování sunrise že to tak bude.

jinak při letmém pohledu do historie mi to přijde jako docela rozumná... pojistka, řekněme. Některé věci bych nerad aby se opakovaly, takže mě tahle možnost u blogů i docela sedí, nepoužívám jí, ale vědomí té možnosti mě činí klidným, když něco na blogu publikuju.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.097591876983643 secREMOTE_IP: 3.21.100.34