Kultura

Zaphod
23.10.2007 13:47
Něco pro zasmání
Doufám že to ještě všichni neznáte. Hodně povedená záležitost.
Hůlkový řád
6.1.2014 13:07 - Blaine
kin: Dle preferenci, ktere jsem pochopil z toho, cos psal, ktere mas ty a tvoje parta - jdete do BSG hned. Bude se vam libit. Jedine, co je treba je vzdy poradne rozjet paranoiu. Ja ji rozjizdim vzdy a hned a je to potom mnohem vetsi zabava. A ten alkohol pouzivame u vice deskovek (Arkham Horror je taky jedna z nich), ketre nejsou mechanicky tak narocne. Protoze je to potom spis o zabave nez o soutezeni kdo strasne znici koho jineho.
6.1.2014 13:32 - sirien
klaymen: no, to je tak když "recesistický" termín vystihne pointu tak dobře, že vlastně není moc recesistický. Ameritrashe jsou zábava, jako jo, fun a lol, ale když si člověk chce něco zahrát nebo když chce hru kterou by mohl hrát častějc, tak prostě to že jsou dělané na vnější design a systémově jsou děravé jak řešeto začne být dost otravný.
U některých to vadí míň (Arkham...), u některých víc.

kin: Je to... dobrá party hra pro lidi co viděli aspoň něco z BSG. Pokud někdo neviděl BSG, musíš hodně vysvětlovat (ne pravidlově, na odehrání stačí říct málo, ale aby si člověk užil ten fluff na kterém ameritrashe obvykle stojí tak se navyprávíš... doufej že je dotyčný/á aspoň trochu SF fanda jinak viz obrázek výše)

Problém je, že ta hra prostě... nefunguje jak bys čekal. U BSG bys předpokládal intriky a taktizování, ve skutečnosti to je hrozně o náhodě (jak padnou karty cylonů mezi hráče, jak Ti vhodně ne/přijdou karty akcí, jak nahodile padnou nebo nepadnou dobré karty skoků a krizí...) což pak vadí, protože odhadovat kdo je a neni cylon na základě toho co kde ne/udělal když víš, že skutečně velmi snadno prostě jen fakt nemusel mít karty na to to provést... je opruz. Resp. jasně že tahle nejistota tam je potřeba, ale v BSG je trochu moc velká když to hraješ častějc.
Další problém je mechanika odhalených cylonů - jak je cylon odkryt tak pro něj hra ztratí 2/3 zábavnosti, protože ta hra tomu hráči pak prostě neumožňuje hrát rovnocenně (v praxi jeho tah spočívá jen v tom jestli udělá akci A nebo B - doslova), což je taky dost voser.

Jinak tam jsou hezké mechaniky - třeba ta práce se zdroji, i to bojové schéma, to že celá hra je založená hodně na akcích "rozkazů" kdy hráč na tahu aktivuje jiného hráče, takže všichni jsou ve hře i když zrovna nejsou na tahu, to že se hlasuje kartami akcí takže musíš rozvažovat jestli "líp" hlasovat nebo si kartu nechat na ruce a tak - jako ten potenciál tam rozhodně je, jen by to potřebovalo solidní re-design toho ostatního aby se to změnilo z "casual game" na skutečně dobrou deskovku.

Jako mě bavila zhruba tři hry, pak mě další hry začala srát... od té doby jsem jí hrál dvakrát nebo třikrát když se sešli někde na chatě lidi co jí chtěli hrát a jako jo, byla to většinou prdel, ale prostě člověk to už nešel hrát jako "užiju si deskovku", ale "du si zahrát s Pavlou a Karlem co jsou do toho nadšení tak bude drink&fun"

Jako je hodně horších her a fakticky to není ŠPATNÁ hra, klidně do toho di co se mé rady týká, ale prostě nečekej zázrak.


Blaine: no jako... jo, vybavuju si tu hru co píšu vejš s Karlem a Pavlou kde se to náhodou sešlo fakt dobře (prezident / admirál šli na lidi / cylony 1:1, krize a planety lítaly relativně rozumně...) kde byla fakt chutná scháza.

Jsem hrál Beltara, Honza hrál Adamu, Pavla hrála Roslin a pak tam byli dva další charaktery nevim přesně který...
...já znal jednoho cylona bez funkce, jeden hráč věděl že já nejsem cylon, Pavla tam za prezidentku obviňovala mě, Honza domyslel stejného cylona jako jsem já věděl... a teď měl totální průser protože z toho jak to bylo hrané nevěděl, jestli jsem cylon já nebo prezidentka a už byly zdroje u dna a potřebovalo to rozseknout... tak tam váhal jak svině, obviňovalo se na všechny strany a nakonec to prubnul, zbavil Roslin prezidentství, dal ho mě, Pavla jako že udělal hroznou strašnou a nevratnou chybu a že se hraje dál.
A já jako že teda nehraje a že sem prezident, tak ať mi pěkně navalí ty Quorum karty co měla nahrabaný a nehrála je s tim že "v nich nic hodícího se neni" (což mohla být pravda teoreticky, i s tím počtem co měla na ruce...). Tak mi dala ty karty Quora a teď nastalo ledové ticho kolem stolu a všichni mě sledovali, Honza úplně na jehlách, já listuju těma kartama a čtu si co tam je...
...první karta, já znuděně "hm...", Honza nervní
...druhá karta, já znuděně "hm...", Honza totálně vyschízovává
...třetí karta, já znuděně "hm...", kroutim hlavou, Honza se už rezignovaně tiše vzteká že to posral
...čtvrtá karta, zarazim se, zvednu zaujatě obočí, Honza se zarazí a vyčkává
...pátá karta, začnu se usmívat, Honza naděje v očích
...šestá karta, rozesměju se a říkám "ale ale, paní exprezidentko, tak ujišťuju vás že VY při nejbližší příležitosti navštívíte airlock" Honza vítězoslavný jásot

(bohužel, tak aby se hra sešla že umožní vygenerovat podobné situace není časté - tuhle chatu se BSG hrála ještě dvakrát a ty zbylé hry byly dost tuctové a o ničem)
6.1.2014 14:15 - Jarik
Toto Vase OT je jiz spise k placi :(
6.1.2014 14:46 - Nerhinn
K pláči? Jako záchvaty smíchu nemám, ale že by se mi nad tím zadrhával hlas, to se říct nedá.
7.1.2014 20:18 - sirien
8.1.2014 12:32 - Hunter
Taky jsem se tesil na neco k zasmani :-/ Min OT, pls a dik Siriene za dalsi pokec forum :-)
10.1.2014 12:30 - Winnie
10.1.2014 13:25 - Gurney
10.1.2014 15:28 - Gurney
14.1.2014 10:26 - skew
14.1.2014 18:09 - wlkeR
Řekl bych, že to tu už muselo bejt, ale wth: Never split the party.
15.1.2014 08:03 - Nerhinn
15.1.2014 09:56 - skew
Jeho brácha měl o kousek lepší nápady.
Also, dokud jsem si nepřečetl ten post, dokonale jsem zapomněl na můj dnešní sen ._.
Byly v něm rodinná dovolená (včetně mých malých synovců), nějaké zprávy o tom, že začal řádit seriovej vrah, a scéna na veřejných záchodcích, kdy se kouknu do zrcadla právě včas, abych uhnul před hroutící se mrtvolou bez očí (u jejíž nohou se povaluje asi tucet očních bulv, buď falešných, nebo možná preparovaných nebo co).
Následovalo probuzení s řádně svíravým pocitem kolem žaludku, good times.
19.1.2014 01:06 - sirien
Když dělám ukázkovky Mage, lidé se často ptají, za co konkrétně se ztrácí Wisdom (mágská Morality) u položek typu "samoúčelné nadužívání magie". Tak tohle například je fakt dobrá ukázka takového užití magie, které si o tu ztrátu Wisdom říká fakt intenzivně...

25.1.2014 15:55 - Gurney
26.1.2014 23:10 - Gurney
28.1.2014 18:13 - Gurney
29.1.2014 13:09 - Winnie
4.2.2014 02:47 - Gurney
Nechoďte za školu

Aneb vzdělání je životně důležité, obzvlášť v Austrálii :D
4.2.2014 11:47 - Nerhinn
Jediné, co mi z toho vyplývá, je, že chodili za školu tak často, až se nenaučili číst.
(Btw, chtěla bych vidět ten shitstorm, který by se strhl, kdyby děcka šla za školu a znásilnili je. Victim-blaming a tak.)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10401010513306 secREMOTE_IP: 3.138.204.208