[Překlad] Duchové Slaniska

Vítejte v knize Duchové Slaniska, která shromáždila sedm D&D dobrodružství.
Napsal Pan Bača

Duchové Slaniska

Vítejte v knize Duchové Slaniska, v knize, která shromáždila sedm D&D dobrodružství, z nichž každé je proslulé svými jedinečnými výzvami, smrtícími hrozbami a zkoumáním nebezpečí a divů širého moře. Některá z dobrodružství určovala v raných dnech historie D&D další směr jejího vývoje, kdežto ostatní pocházejí z mladších časů. V každém případě byly tyto příběhy o bohatství a nebezpečí převedeny do pravidel současné edice, aby odvážným posádkám znovu odhalovaly k prozkoumání smrtící pobřeží.

Duchové Slaniska přinášejí sedm příběhů o dobrodružstvích, která se odehrávají na vlnách, na solí vonícím pobřeží a ve smrtících hlubinách moří. Každé dobrodružství přichází z hlubin historie D&D a vrací se testovat hrdiny, kteří vyrostli na předvídatelných hrozbách a spolehlivé půdě souše.

Na pobřeží Azurového moře leží Slanisko, ospalá rybářská vesnice stojící na pokraji zkázy. Pašeráci navádějí své lodě do skrytých zátok a hodlají podříznout hrdlo každému, kdo jim zkříží cestu. Pod vlnami se shromažďují krutí sahuaginové, kteří plánují, že smetou pobřežní města z povrchu zemského. Temná magie probouzí utopené námořníky k nepřirozenému životu a vysílá je hledat pomst u. Kult zakázaného boha se rozšiřuje ze zašlého přístavu a dychtí po čerstvých obětech a ochotných rekrutech. Zatímco Slanisko dřímá, zlo, které se ho snaží vyplenit, sílí. Musejí po vstat hrdinové, aby udrželi mořské cesty bezpečné.

Tento doplněk představuje přístavní město Slanisko, ideální výchozí bod pro námořní kampaň. Sedm námořních dobrodružství, včetně klasického Zlověstného tajemství Slaniska a jeho pokračování, je určeno pro postavy od 1. do 12. úrovně. Součástí jsou i pravidla a rady Průvodci hrou pro lodě a cestování po moři, stejně jako plány palub pro různá plavidla. Dodatky pak obsahují pravidla pro nové i klasické nestvůry. Napněte plachty, zvedněte kotvy a vydejte se vstříc dobrodružství.

Kniha obsahuje sedm dobrodružství:

  • Zlověstné tajemství Slaniska
  • Nebezpečí na Šedé vodě
  • Záchranná operace
  • Ostrov Opatství
  • Poslední nepřítel
  • Osud Tammeraut
  • Styes

V současné chvíli jsou přeloženy první tři kapitoly (Slanisko, Zlověstné tajemství Slaniska a Nebezpečí na Šedé vodě) a dodatky B a C (přeměty a nestvůry). Překlad je upraven pro terminologii Jeskyní a draků. Další kapitoly budou přibývat tak rychle, jak rychle je chrochta stihne přeložit.

Autoři: Mike Mearls, Kate Welch
Rok vydání: 2019
Překlad: chrochta
Korektury a sazba: Pan Bača
Verze: únor 2023

Stáhnout


Český překlad základních příruček páté edice D&D naleznete zde

Napsal Pan Bača 01.03.2023
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 20 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.068942070007324 secREMOTE_IP: 18.191.176.66