Pathfinder: Zoufalci

Nový záznam pro hráče na dohodavání srazu a diskuze o příběhu.
Napsal: Babau14
2.5.2011 00:31 - Leese Dailen
<omluvte pripadne gramaticke chyby, nemam chut to cistit, ostatne pise to ork vy tupci.>

Tentokrat jsme spachali pouze zacatek sebevrazedne mise na zachranu sveta.
Bohyne smrti predpovedela jiz nekolikaty navrat myticke bytosti, ktera jiz nekolikrat zahubila civilizaci na tomto pobrezi kontinentu. Od jednoho z prvnich utoku ma podobu obriho draka, udajne po dohode s draky, ktere jako jedinne nevyhladila. Jeho ostatky jsou schranovany kultem, ktery uctiva bohyni smrti a ktery ocekava jeho navrat. Pravdepodobne se snazi jej privolat zpet pomoci ritualu a obeti, ale nyni se o ostatky zacal zajimat nas znamy cerny drak a doneslo se k nam, ze se je snazi ziskat. Tuto novinu k nam prinesla skupina rytiru, kteri k nam pricestovali a jejich dalsi cesta mela vest k setkani s vojskem orku a lidi, ktere se tajne seskupovalo pobliz nedalekeho chramu bohyne smrti a ktere melo v umyslu ziskat ostatky zde umistene drive nez se k nim dostane drak.

Po kratke rozvaze jsme se rozhodli se k nim pripojit a zjistit zac je toho loket. Jiz po ceste jsme rozebirali, ze je mozne, ze jiz zadne vojsko nebude,ale nasi chrabri rytirsti spolecnici nas ujistovali, ze se nemame ceho obavat. Kdyz jsme se k veceru priblizili k cili nasi cesty, zaslechli jsme zvuky boje. Vydal jsem se tedy spolu s dvema pruzkumniky na konich zjistit jaka je situace. Na planine jsem jim mirne nestacil, ale jakmile jsme se dostali do lesa, situace se obratila. Kdyz jsem dorazil na opacny kraj lesa, spatril jsem ze je jiz po boji. Desitky, ba stovky muzu a orku lezelo bez hnuti na zemi a ozyvaly se jiz jen narky prezivsich. Po bojisti byly ocividne znamky dechu cerneho draka, ale take boje muze proti muzi. Mezi mrtvimi jsem dokonce zahledl nekolik kultistu dorazejici ranene. Pojal jsem ovsem podezdreni, ze by drak mohl byt stale nad bojistem a vyhlizet dalsi korist. Proto jsem moudre zustal ve skrytu lesa a opatrne prozkoumaval okoli. Po chvili jsem skutecne spatril, jak se z mraku nad nami oddelila draci silueta a zamirila do hor. Pote jsem pohledem sklouzl zpet k bojisti a zahledl, kterak z bojiste krokem odchazi kun a jeho majitel bezvladne visi v postrojich. Rozhodl jsem se, ze by to mohl byt dobry zdroj informaci o tom co se zde prihodilo a vyrazil jsem k nemu. Kun byl vsak vydeseny, takze jsem musel pouzit vsechen svuj um, abych ho primel sklonit hlavu a nechat me ho odvest do bezpeci. Muziv jeho sedle jsem poskytl veskerou pomoc, jakou jsem v takove situaci mohl a vydal jsem se zpet ke skupine.

Tu jsem nalezl jiz na pul cesty k bojisti a podal jim zpravu o tom, ze se statni rytiri prave setkali s celou armadou, ktera zde na ne cekala. Tato zprava jim rozhodne nepridala na duchu, avsak rozhodli se vyrazit k bojisti a zastavit dorazeni svych druhu zbylymy kultisty. My jsme se oproti tomu rozhodli jit lovit kultisty, kteri se z bojiste jiz stahuji. Velmi rychle jsem s pomoci meho psa nalezl stopy kultistu a podarilo se nam jich par zachytit jeste na bojisti. Po kratkem, ale litem boji, kdy jsme dva ze ctyr kultistu nechali uhoret ve stanu, kde na nas cihali a zbyle dva jsme spolecnymi silami zneskodnili v cestnem souboji maga s dvema valecniky, jsme vsak byli zastizeni sprskou sipu od kultistickeho maga, ktery na nas roj sipu seslal z nedalekeho kopce. Nastesti jsme byli pod ochranou proti strelbe, kterou na nas moudre pred bojem seslal nas elfi magik. Vyrazili jsme tedy k nemu, ale jakmile zpozoroval, ze se blizime, zmizel v magickem zablesku pryc. Pote jsme prozkoumali bojiste (a prisli si na par drobnych) a zjistili, ze priblizne stovka kultistu se jiz vratila k chramu se nasi chrabri rytiri rozhodli pro odvazny plan - oni celne zautoci na tabor kultistu a tim nam umozni nenapadne se vplizit do chramu a ziskat ostatky. Moji poznamku o tom, ze to znamena zajisteni pouze cesty dovnitr zjevne nikdo nebral prilis vazne.

Plan zafungoval skvele a tricitka rytiru ve zbroji skutecne dokazala zamestnat kultisty natolik, aby nikdo nesledoval smer, odkud jsme prichazeli my. Kdyz jsme byli jiz velice blizko chramu, obklopeni magickou temnotou, si jeden z hlidkujicich straznych na strese chramu vsiml hluku, ktery z naseho smeru prichazel. Pohledl tam tedy a spatril trpaslika navleceneho do kultisticke roby ovsech chrasticiho jako postroj z retezu. Rozhodl se tedy pozeptat se sveho blizniho, co pohledava v techto mistech a trpaslik odpovedel, ze byl ranen na bojisti a vraci se do chramu. Nas mag ovsem necekal, zda mrstny jazyk naseho trpaslika omota strazneho lzi a pocal snovat sve zaklinadlo spanku. Jakmile jsem zaregistroval, ze nas prichod je prozrazen, zamiril jsem na strazneho sip a cekal, zda kouzlo zabere. Kdyz se tak nestalo pokusil jsem se jej skolit, ale jakmile setrasl kouzlo uskocil ode zdi a zatroubil na poplach. Jeho spolecnik na strazi, ktery taktez sledoval co se to dole deje, a ktery taktez bez problemu odolal kouzlu, se uspesne vyhnul dalsimu sipu, tentokrat nasi povetrne elfky a take se schoval. Vzhledem k tomu, ze brana do chramu tvorila ohromna kamena vrata jsem shledal, ze tudy nase cesta nepovede a jal se pripravovat na vystup po stene chramu. Vybavil jsem se lanem pro ostatni a kouzelnik na mne seslal kouzlo pavouciho pohybu, ktere mi vystup usnadni. Kdyz jsem nahore upevnil lano, zacal jsem se plizit ke straznemu, ktery ocekaval, ze se nekdo objevi z jineho smeru, takze jsem mel prilezitost jej zneskodnit nenapadne. Ovsem tesne pred utokem jsem se neobratne prozradil a strazce se bez problemu vyhnul. Behem meho plizeni se ovsem nahoru dostali i ostatni a splecne jsme ho rychle zneskodnili.

Pote jsme vyrazili ke dverim dovnitr chramu a dolu po schodisti do vstupni haly. Zde jsme narazili na tuhy odpor nekolika dalsich strazcu spolecne s jednim knezem smrti. Ja se za pomoci stale fungujici magie rychle vyhoupl na ochoz, kde byla rozmistena petice strelcu, ale od nejblizsiho jsem dostal desivou ranu mecem a zacal se s nimmerit v souboji. Ostatni mezitim vyrazili do boje s knezem a jeho ochrancem v prizemi ci se pustili do prestrelky se zbylymi strelci. Boj neustaval a srsela magie. Muj protivnik byl vsak zdatny v boji a mym utokum se stale vyhybal, jeho utoky vsak mely taktez uz pramaly ucinek. Kdyz bylo dobojovano, magicky jsme otevreli dalsi branu vedouci do nitra budovy a pote ji za sebou magicky zajistili pasti. Co bude nasledovat si netroufam soudit...
5.5.2011 15:23 - Babau14
Supr počteníčko
Další hraní bude 15.5 pokud se nic nepokazí
9.5.2011 07:21 - Bleška
Já bych mohla přijít :). Tak ve 14:00 :)
9.5.2011 11:18 - Leese Dailen
kdyz by se to netlouklo s SW, tak bych se prihlasil jako dobrovolnik :-)
9.5.2011 13:04 - Fibriso
pokud se to bude tlouci pathfinder se SW, dostavím se bohužel na pathfindera
jinak jsem schopen hrát oba dva dny
9.5.2011 16:57 - Bleška
Poku se budou Pathfindeři tlouct se SW, dostavím se na SW.
9.5.2011 16:58 - Bleška
Nicméně tu hospodu bych viděla tak za dva týdny. Je mezitím ještě někdo, kdo něco slaví?
9.5.2011 19:07 - Vojtěch
Hele, mě je to celkom jedno. Dejte vědět, kdo potřebujete hráče, jinak budu okopávat ředkvičky nebo něco, ju? :D
9.5.2011 19:23 - andtom
Bleska: Jasně, čtyřicátiny před dvěma dny :-)
10.5.2011 08:14 - Babau14
Doufám v okračování v Chrámu dejte vědět kdo má čas.
Hrát se bude 15.5 nevím kde možná na Vinohradech uvidíme co tonda
Začátek vidím tak na 11:00
Jdu zavolat tondovy zd je v práci
Fibri psal že má čas
Jirka snad taky
Já na 100%
a dál se uvidí pište kdo chcete hrát
10.5.2011 09:47 - Hunter
V nedeli si celkem rad oprasim tu svoji postavu, at si zase taky nekdy neco zahraju :-) A pokud bys mel chut, Petre, tak v sobotu na SW :-)
10.5.2011 11:53 - Fibriso
do dongeonu dorazím, ha hlavu ho postavím!
10.5.2011 13:15 - Vojtěch
Hele jak chcete. Jeden den víkendu obětovat mohu, tak zatím počkám, kde budou chybět lidi.
10.5.2011 19:52 - Fibriso
kdyby někoho toto zajímalo - Traity
Traity
10.5.2011 22:06 - Bleška
Ok, tak se můžu dostavit v neděli na PF. Ale až tak kolem 13 - 14. Buďte shovívaví, chci se jeden den o víkendu vyspat. V sobotu vstávám asi ve 4 a bude to celkově náročný den (mám seminář s mým bojovým uměním) a v pondělí mě čeká to samé (tzn že vstávám ve 4, nicméně nemám seminář ale budu normálně dřepět v práci :D). Takže aspoň jeden den si skutečně potřebuju odpočinout :).
11.5.2011 08:05 - Babau14
Dobrá hraje se na Vinohradech
Složení
Petr
Jirka
Tonda
Fibri
Vojta Kadlec
Lukáš (tr)
Stejně jako minule ostaní si odpočinou vyspí a podobně.
Doufám že to nikomu nebu vadit :)
11.5.2011 08:48 - Hunter
No, koukam, ze se zase se mnou nepocita, takze ok s PF tedy uz nepocitam :-) Hezkou hru, P.
11.5.2011 16:54 - Bleška
No, tak já jsem hrát chtěla... Ale když ne, neva.
11.5.2011 17:02 - Hunter
Neboj, dame akci jenom spolu, chces? :-) Hodlam provadet dva amiky po Praze odpoledne, tak se muzes pridat :-)
11.5.2011 22:39 - Bleška
Díky za nabídku, ale už jsem si našla náhradní program. Pokud by ani ten nevyšel, dám ti vědět ;) :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10291504859924 secREMOTE_IP: 13.59.26.152