Tipy a triky

Autorská citace #1
7.10.2020 00:00 - Log 1=0
Už mi hrabe, čtu Sirienův text a mám tendenci mu ho připomínkovat. :D
Autorská citace #2
7.10.2020 00:41 - sirien
Vesele do toho :D
Autorská citace #3
7.10.2020 01:01 - Log 1=0
Tak ona to byla opravdu prkotina, kterou bych pár měsíců zpátky přehlédl, a nechci s tím zapatlávat diskusi, která by měla být spíše o věcném obsahu.

Ale šlo o formulaci "obecně/obvykle chceš". Tak nějak mne motivuje zapsat si hodiny Nitroobrany.
Autorská citace #4
7.10.2020 08:44 - Necromancer
Tohle nepsal Sirien! Jeho čtení je sice skvělý jako tohle, ale on to vždycky zkazí nějakou fotkou holky nahoře bez. Tady není ani jediná. A ty cos mu hacknul účet, pŕíště si radši lépe prostusuj svou oběť, než za ní začneš někam psát.
Autorská citace #5
7.10.2020 09:19 - Aegnor
Já jsem z tohohle článku takovej trochu rozpačitej. Víc než článek mi to připomíná takový rozcestník ve stylu "přečti si tyhle články a RPG systémy, stojí to za to".
Autorská citace #6
7.10.2020 10:59 - sirien
Aegnor: Tenhle článek vznikl ze dvou důvodů, které se v něm tak nějak sešly. Zaprvé částečně vzniknul jako volně navazující reakce na hádky o fixlování kostek, kde se opakovaně protáčelo téma, že řešením mnoha situací jsou nějaké nástroje, co mi přijdou jako poměrně základní, ale přitom mnoho vypravěčů je nemá zažité. Zadruhé jsem měl rozpracovaný jiný text, který se také váže k používání pravidel při hře, ale snaha předat v něm dílčí mechaniky které byly odkazované se mi tam pletla pod ruce, tak sem si řek, že to vydělim (a rovnou sem to rozšířil o nějaké jiné věci).

Celkově ten článek nepřináší nic, co by bylo pro místní hardcore publikum nějak převratné, ale poslouží jako poměrně snadná reference pro nováčky v případě potřeby. Z toho důvodu sem ani necítil potřebu rozebírat tam věci do detailu - zejména, když každá ta jedna věc by jako detail zabrala článek, který už zpravidla byl napsán. Efektivně ano, funguje to jako rozcestník na věci, co považuju jako velmi dobré znát a postupně se naučit, s tím, že jsou všechny na jednom místě.

Jinak jak to je relativně volně volený soupis, tak se asi v budoucnu stane, že to budu ještě trochu upravovat popř. rozšiřovat, podle toho, jak mi něco sem tam padne pod ruku.

Necromancer: články nejsou blogy.
Autorská citace #7
7.10.2020 11:09 - Necromancer
Oh, tak teď to chápu. Ten neřád v tom má vážně řád.
Tak si budu v klidu stěžovat dál, a ty to budeš v klidu dál ignorovat...

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.089730024337769 secREMOTE_IP: 34.230.66.177