Ja bych teda rekl, ze se toho zmenilo dost... vetsina tech "vtipku" v kontextu dnesnich pravidel postrada smysl.. anebo je to blbe prelozeny a v orignale by to bylo lepsi (citim z toho doslovny strojeny preklad)... anebo jsou to blbe poskladany vety z hrani uz v originale.
Jo, musím uznat, že překlad stojí za starou belu. Dělal jsem to někdy k ránu, když jsem nemohl spát a narazil jsem na to v jednom starým časáku. A to jsem ještě některý amerikanistický hlášky radši úplně vynechal.
Ovšem nejde až tolik o hlášky samotný jako o přístup ke hraní :). Ten podle mě přetrvává i po dvaceti letech v mnohém podobný.
Hláčky se mi líbí, sice nevím, proč se některých hráči až tak obávají, ale asi to má důvod.Ve své hře mám jen jednu hlášku, která zabírá, totiž "Tak to postavíme". Možá ještě "Zkusit můžete cokoliv" :-)
jo to je dobrá/nedobrá hláška...nějak se to pozdrželo...pracovní vytížení a rodinné změny...ale myslím, že ybch to mohl zase o kousek posunout...musím se podívat, kde že jsem to skončil
Máme jednu velmi specifickou hlášku DM, která budí panickou hrůzu v jedné z hráček:
"Před dveřma je rohožka."
Ale zastávám názor, že nejděsivější DM je ten, kerej se celou dobu blbě usmívá a kouká do sešitu s před-naházenejma číslama.
wlkeR: nepropadej panice. DM, který se blbě usmívá a kouká do sešitu s před-naházenejma číslama, buď něco zvoral, nebo si neví rady :o)
Přiblblej úsměv je většinou jen zástěrka.
Máš pravdu :) Ovšem jen pokud to není špatný výklad hráče a nejedná se o přiblblej, ale takovej ten klasickej výýýznamnej úsměv DMa, jenž už ví co přijde.. a nezřízeně se na to těší :)))
Tady je taky pěkná sbírka DM hlášek: http://www.hahnlibrary.net/rpgs/101dms.htmlMoje oblíbená: "THE GUY IN FRONT OF YOU IS CARRYING A SCYTHE AND TALKING TO YOU IN
CAPITAL LETTERS!!!!!" :-D
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více
<<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více
<<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více
<<