Střípky

York
7.10.2021 14:17
Diablo II: Resurrected
Diskuse o remasteru známého akčního RPGčka od Blizzardu.
Autorská citace #1
7.10.2021 14:21 - Jezus
Uvažuju, že bych taky zavzpomínal. Kdybyste si chtěli někdy zahrát po netu, dejte vědět :-)
Autorská citace #2
7.10.2021 14:37 - York
Cituju nejdřív sebe kvůli kontextu:

York píše:
Když si budeš vybírat mezi životama a manou, pravděpodobně tím vyrobíš postavu, která bude mít na nejvyšší obtížnosti obrovský problémy. Prakticky všechny buildy se jedou "str and dex just to be able to equip your gear, rest to vitality".


Jezus píše:
Já teda nejsem kovaný hráč, hell (obtížnost) jsem dojel v singleplayeru jen jednou a hraní přes net mě nikdy nelákalo (max s bráchem po síti :-) ), ale těch variant je tam víc. Nehledě na to, že s nízkou obratností máš v Diablu problém nepřítele vůbec trefit (nebo tě on naopak mlátí tak často, že se k úderu ani nedostaneš). To se dá kompenzovat gearem, ale zase musíš vědět co děláš = jde o vědomou volbu.


Nechtěl jsem to rozvádět v teoretickym gamedesignovym tématu, ale tady klidně můžem - narazil jsem na jediný dva případy, kdy se v engdamge buildu dávaj body do do Dexterity nebo Energy - dex se dává, když jedeš na max blok, energy když stavíš sorcku na energy shield.

Šance na zásah roli hraje, ale classy, který to trápí, maj typicky skilly, který to řešej, plus se to dá řešit equipem. Šance na zásah navíc z velký části závisí na levelu, takže když máš problém potvory trefovat, stačí jít trochu polevelit.
Autorská citace #3
7.10.2021 14:57 - Jezus
Ok, asi o tom vědí víc, než já :-)

Každopádně "v endgame"... Znamená to, že od určitého levelu už jedeš jen vitality (+ to co je třeba na gear) nebo takhle jedeš od začátku? To je docela důležitý (zejména, když už nějakou dobu to můžeš přerozdělit těsně před endgame.
Autorská citace #4
7.10.2021 15:04 - York
Jezus píše:
Znamená to, že od určitého levelu už jedeš jen vitality (+ to co je třeba na gear) nebo takhle jedeš od začátku?


S každou postavou máš tři "levný" respecy (za splnění questu Den of Evil na každou obtížnost) a pak teoreticky nekonečně "drahejch" respeců, na který ale musíš vyfarmit item z každýho bosse na konci aktů na nejvyšší obtížnost (ty itemy maj kolem 10% droprate, aktů je 5, takže na 1 respec musíš zabít kolem 50 bossů na hell).

Takže v zásadě můžeš jet na nižší obtížnosti nějakej dočasnej build a na hell ho pak respecnout, ale připravíš se tak o jeden z poměrně cennejch respeců. Pokud chceš jet rovnou endgame build, tak samozřejmě od začáku nedáváš nic do energy.
Autorská citace #5
7.10.2021 18:09 - Šaman
Hrával jsem sorcky a zonky a i bez boostění energy někdy na konci normalu přestal být problém s manou.

Ještě se zeptám, jestli doporučujete Diablo 3 - nehrál jsem ho a teď přemýšlím, jestli koupit Resurrected, nebo dohromady s trojkou.
Autorská citace #6
7.10.2021 18:31 - Flaxik
Trojka je proti dvojce dost hrozná. Lepší grafika, ale hratelnost nesrovnatelně bídnější. Asi je to otázka názoru po cca 5-6 hodinách hraní, ale u D2 jsem byl polapen po hodině a vyplivlo mě to až po dvou letech :-)
Autorská citace #7
7.10.2021 18:47 - Aegnor
Pokud chceš hrát kvalitní Diablo 3, tak sáhni po Grim Dawn.
Autorská citace #8
7.10.2021 19:08 - York
D3 bylo zajímavý na začátku, když bylo fakt těžký. Teď je to hra na jedno odpoledne, pokud teda nechceš točit greater rifty do zblbnutí.
Autorská citace #9
7.10.2021 22:32 - Fibriso
souhlas, diablo 3 bylo ze začátku pěkné, teď je to na první 3 obtížnosti s prstem v nose, je potřeba hrát Master nebo torment 1, aby se člověk musel začít trochu snažit. plus, dvojku jsem hrál asi tak dva roky, diablo 3 jsem dohrál (bylo to super, o tom žádná), ale nějak nemam tendenci se k tomu vracet....
Autorská citace #10
8.10.2021 08:36 - Haplo
Shodou okolnosti jsem zase zacal s D2 nekolik mesicu pred oznamenim vydanim D2R, fakt je, ze je to kvalitni hra s temer nekonecnou repetitivnosti.
Co se tyce buildu, jak zminoval York, vetsinou mas nejaky "cheap" ktery pak respecnes. Typicky sorc jedes ohnivou protoze mas runovy slovo Leaf, ktery muzes postavit temer hned po prvni hrabence. A problemy s manou pak resi rune armor Stealth.
Trochu problem s tema buildama je ten, ze jsou endgame, ale podobne jak ja i spustu dalsich lidi se do te endgame proste nedostane a moc rad pro tu early po internetu nelita...ale najdou se.
Ja jsem moc lakomej asi ressurected porizovat ted, ale nekdy v budoucnu urcite :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.062846899032593 secREMOTE_IP: 54.235.6.60