Pravidla

unknown
2.10.2005 17:42
multiplying
v DnD 3.5 jsem našel na konci že kouzelný dwarven thrower warhammer který má kritikal x2 dáva celkově kritikal x4 když se strefí
může mi to někdo vysvětlit jak je to možné?
Autorská citace #1
2.10.2005 18:16 - Pizin
Je to možné proto, že v pravidlech 3.5 se nic takového o kritiklech nepíše.
Autorská citace #2
3.10.2005 06:19 - Rytíř
Nevím přesně kde jsi to našel, ale ten dwarven thrower způsobuje dvojnásobné zranění při hodu. Takže kritický zásah při hodu skutečně způsobí 4x zranění (namísto 3x jako při kritice v boji nablízko).
Autorská citace #3
3.10.2005 06:50 - alef0
To je kvoli presne kvoli multiplyingu -- bolo to uz niekde vysvetlene. Ak sa nasobi pevna hodnota viac nez dvomi cinitelmi, tak kazdy cinitel okrem prveho sa berie o jedna mensi a cinitele sa scitaju. Na strane 304 v PHB je priklad. * Tordekov obycajny warhammer dava 1d8+6. * Tordekov obycajny warhammer ma kriticky nasobic 3x, teda 3d8+18 * Tordekov magicky dwarven thrower dava pri vrhu dvojnasobny damage, teda 2d8+12. * Tordekov magicky dwarven thrower by mal davat pri kritickom vrhu damage 3 x 2. Ale to nie je pravda. Tordekov vrhnuty magicky dwarven thrower dava damage (1d8 + 6) x (3 + (2-1)) = (1d8 + 6) x 4 = 4d8 + 24 damage.
Je tam uvedeny aj druhy pohlad: na cinitele sa da divat ako na nieco, co k vyslednemu suctu pridava damage. Pri kritickom vrhu * Dwarven Thrower: 3 x (1d8 + 6): teda k zakladnej hodnote 1d8 + 6 prida este dvakrat 1d8 + 6. * Kritikal: 2 x (1d8 + 6) = 2d8 + 12: teda k zakladnej hodnote 1d8 + 6 prida este raz 1d8 + 6 --- Vysledna hodnota je potom: zakladna hodnota 1d8 + 6 plus dvakrat 1d8 + 6 od dwarventhrowerizmu plus raz 1d8 + 6 od kritikalu = 4 x (1d8 + 6) = 4d8 + 24 * Splu:
Autorská citace #4
3.10.2005 09:16 - Pizin
Dwarven Thrower: This weapon commonly functions as a +2 warhammer. In the hands of a dwarf, the warhammer gains an additional +1 enhancement bonus (for a total enhancement bonus of +3) and gains the returning special ability. It can be hurled with a 30-foot range increment. When hurled, it deals an extra 2d8 points of damage against giants or an extra 1d8 points of damage against any other target.
Při hodu netrpaslíkem kritický zásah způsobí 3x(1k8+2+síla)+1k8 zranění.
Autorská citace #5
3.10.2005 15:27 - Rytíř
Pizin: Nojo, máš vlastně pravdu, tuhle zbraň wizardi měnili... v DMG je to jak píšeš, v PHB jsou ještě vysvětlivky násobení kritického zásahu postaru, z 3e :) Trochu zmatek a hned mi to nedošlo. A to už sme tady o tom mám pocit kdysi diskutovali! Dneska asi nemam den.. :)
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.217041015625 secREMOTE_IP: 18.209.104.7